Top 10 duurzame schoencadeaus voor volwassenen

Het vinden van kleine, duurzame en waardevolle cadeaus voor volwassenen kan een uitdaging zijn. Ik kan het weten, want ik ging zojuist op zoek naar maar liefst tien duurzame geschenken die je als schoencadeau zou kunnen gebruiken. Het is hartstikke leuk om niet alleen de kinderen in jouw leven te verrassen met een schoencadeautje, maar ook de volwassenen in jouw omgeving. Ben jij op zoek naar een duurzaam schoencadeautje voor jouw lief, een vriend of een familielid? Zoek dan niet verder. Dit zijn mijn tien favoriete schoencadeaus onder €5,-

Cadeautips vijf euro volwassenen

Duurzaam schoencadeautje nr 1: Herbruikbare, katoenen schijfjes

Deze eerste tip is niet voor iedereen weggelegd. Heb je namelijk vorig jaar al herbruikbare katoenen schijfjes op je verlanglijstje gezet? Dan is de kans klein dat je ze dit jaar opnieuw zult willen krijgen. Dat is overigens het geval met veel van de duurzame dingen die ik online zet! Investeren in producten die je vaker dan een keer kunt gebruiken, wordt steeds normaler. Je doet het niet alleen met verzorgingsproducten, maar ook met bijvoorbeeld theezakjes, bekers en met drinkflessen

Duurzaam schoencadeautje nr 2: Een doosje lievelingsthee

Als je even snel een milieuvriendelijk cadeautje bij de lokale supermarkt wilt halen, dan raad ik Pukka Thee aan! Ze hebben heerlijke smaken die zonder troep worden samengesteld. Bovendien zijn de theezakjes volledig afbreekbaar. Ze kunnen dus meteen weggegooid worden in de groenbak. Deze original Chai theezakjes zijn mijn favoriet. Het kan zelfs zo zijn dat ik ze vorig jaar op al mijn verlanglijstjes heb gezet. Niet heel vreemd dus dat ik nog steeds een paar dozen in de kelder heb staan. 

Duurzaam schoencadeautje nr 3: Natuurlijke lippenbalsem

Ik houd van een fijne lippenbalsem. Deze lippenbalsem gemaakt van amandel en honing voelt niet alleen heerlijk op je lippen, maar ruikt ook hemels. 

Duurzaam schoencadeautje nr 4: Herbruikbare theezakjes

Maak jij diegene waar jij een duurzaam cadeau wilt kopen niet blij met wegwerp theezakjes? Niet getreurd! Er zijn voldoende andere oplossingen. Deze super handige herbruikbare theezakjes zijn ideaal en keimakkelijk schoon te krijgen. Je zou ook nog eens kunnen kijken naar deze thee-eieren. Er is in ieder geval voor ieder wat wils!

Duurzaam schoencadeautje nr 5: Een opvouwbare boodschappentas

Nu dat we voorgoed tot ziens hebben gezegd tegen tasjes en zakken van plastic is een duurzame, opvouwbare tas van bijvoorbeel katoen onmisbaar. Deze leukerd van de hema vind ik in ieder geval te schattig. 

Duurzaam schoencadeautje nr 6: Natuurlijke gezichtsverzorging

Ik ben best zuinig als we het hebben over crémepjes en zalfjes. Ik doe vaak dan ook echt een jaar met een potje make up verwijderaar. Dit blikje van the Body Shop staat ieder jaar weer op mijn verlanglijstje. Het is een van mijn favorieten. Iedereen heeft hun eigen favorieten, dus schroom vooral niet om aan je geliefden te vragen welke huidverzorgingsproducten zij aanraden. Zo weet je ook meteen waar je ze blij mee zou kunnen maken. Bij Big Green Smile hebben ze in ieder geval allerlei fijne, milieuvriendelijke merken in het assortiment. 

Duurzaam schoencadeautje nr 7: Een lievelingstijdschrift

Tijd nemen om even te ontspannen met een fijn tijdschrift. Het is je van harte gegund. En zo’n tijdschrift is niet alleen fijn om te lezen, je kunt er daarna nog vanalles mee! Doorgeven aan een vriend of vriendin bijvoorbeeld. Zie je een schoen liggen bij iemand thuis? Rol de tijdschrift (pas als je ‘m hebt uitgelezen natuurlijk) op en strooi wat kruidnoten rondom en in de schoen. Ik garandeer je dat de ander er op z’n minst hartelijk om kan lachen. 

Duurzaam schoencadeautje nr 8: Een mooie kaars van bijenwas

Bijenwas is een restproduct. Kaarsen worden al millenia van bijenwas gemaakt omdat kaarsen van de was ideaal is om kamers mee te verlichten en te verwarmen. Heb je nog bijenwas over als de lont op is? Maak je geen zorgen, je kunt de was heel eenvoudig upcyclen tot een nieuwe kaars! Een bijenkolonie produceert per jaar ongeveer 2 kg was. Daarvoor verbruiken ze als energie ongeveer 1 kg stuifmeel en 10 kg honing. De was produceren de bijen sowieso als ze honing produceren en dus is het een duurzame stap om kaarsen van bijenwas in plaats van paraffine kaarsen te gebruiken. 

Duurzaam schoencadeautje nr 9: Een flesje lekker drinken

Mij maak je nou dus echt hartstikke blij met een flesje Liefmans. Wordt een flesje bier meestal als duurzaam bestempeld? Nope! Waarom ik het toch adviseer als eco vriendelijk schoencadeautje? Het is een product dat opgemaakt wordt, het zit in een glazen fles dat gerecycled wordt én het is iets waarvan de gever zeker weet dat ik het heerlijk zal vinden. Het momentje Slow Living genot wat ik dankzij een flesje van mijn lievelingsdrank kan creëren, is mij goud waard.

Duurzaam schoencadeautje nr 10: Een handjevol (choco) pepernoten

Is deze laatste cadeautip helemaal green? Nee. Niet bepaald. Zet ik deze chocolade kruidnoten toch op de lijst? Yup! De feestdagen zijn nou eenmaal zo’n dagen waarin we constant op zoek zijn naar de juiste compromis. Je zou de kruidnoten links kunnen laten liggen, je zou iedereen die ze wel eet kunnen uitfoeteren, of je zou kunnen toegeven dat één zak pepernoten kopen om met Sint Nicolaas te eten niet zo’n groot probleem is. Geniet van je choco kruidnoten, maar wel met mate 😉 

Met welk duurzaam schoencadeautje maak jij jezelf blij? 

Het staat je natuurlijk volkomen vrij om jezelf gewoon een cadeautje in je schoen te stoppen (ja, ook als de Sint niet meer in het land is). Waar zou jij jezelf blij mee maken? En is het dan ook écht een duurzaam cadeautje? Ik ben dol op cadeaus die ik op kan maken, of die mij helpen om te ontspannen. Laat mij hieronder weten van welk duurzaam cadeautje jij heel gelukkig zou worden.


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs