Top 12 duurzame schoencadeaus voor kinderen

Nu dat de sint (bijna) in het land is, zoeken veel ouders naar schoencadeautjes. Hoewel ik, als oud-vrije school juf, met klem adviseer om van het schoenzetten een uitzondering te maken en niet de regel, zijn dit mijn favoriete. duurzame schoencadeautjes om te geven als de schoen wél wordt gezet. Schoencadeautjes hoeven echt niet troep te zijn, maar ze hoeven ook niet groot te zijn. Het hele doel van een schoencadeautje is om een kind met een kleinigheidje te verrassen. Daarom zijn al deze cadeaus onder €5,-

Schoencadeau duurzaam goedkoop

Duurzaam schoencadeautje nr 1: Sinterklaasstekers van Grenn

Wat een genot is het voor een kind om met tactiel speelgoed aan de slag te gaan. Een kom rijst of pasta, een emmer water, een bak zand. Er valt zó veel te beleven! Deze stekers van Grenn zijn een hele leuke, toevoeging voor in zo’n sensory bin. Ze passen bij het huidige thema dat in de wereld van veel kinderen speelt en ze nodigen uit tot nieuw spel. De webshop van Grenn heeft alles wat je nodig hebt om een beleefbak te maken, dus je kunt het zo groot of zo klein maken als je wilt. Er is in ieder geval voor ieder wat wils!

Duurzaam schoencadeautje nr 2: Een breivork

Een breivork is een ideaal cadeau voor kinderen die graag met hun handen bezig zijn. Of voor kinderen van handwerkende ouders! Met deze breivork kunnen zij gezelig meebreien en hun eigen gebreide creaties maken. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je aan de slag kunt gaan met een breivork.

Duurzaam schoencadeautje nr 3: Een kleurrijk tolletje

Een mooie tol is voor ieder kind een fijn cadeau. Ze kunnen er eindeloos mee spelen en jij kunt als ouder ook eindeloos veel spelletjes bedenken. Deze tollen van Ginger Fairy zijn gemaakt van hout, maar hebben wel een vrolijke uitstraling. Bovendien zijn ze veilig voor kleine vingers. Een perfect geschenkje voor in de schoendus!

Duurzaam schoencadeautje nr 4: Een kleurrijke bamboe tandenborstel

Haakcadeaus online scoren is natuurlijk hartstikke handig. Maar wist je ook dat er tientallen handwerkwinkels in Nederland zijn waar jij met jouw verlanglijstje terecht kunt? De mensen die deze haakwinkels bemannen weten werkelijk alles over handwerken. Weet je dus na het lezen van deze blog nog steeds niet wat jij wilt kopen? Ga dan gerust langs bij een wolwinkel in de buurt en vraag hen om advies! 

Duurzaam schoencadeautje nr 5: Biologisch afbreekbare strijkkralen

Ken je de strijkkralen nog van vroeger? Keileuk natuurlijk! Maar helaas ook ontzettend slecht voor het milieu. Gelukkig nemen steeds meer merken duurzaamheid serieus en komen er dus ook steeds meer alternatieve producten op de markt. Deze strijkkralen zijn daar een voorbeeld van. De strijkkralen zijn gemaakt van biodolomeer. Dit is een biologisch afbreekbaar materiaal op basis van ondermeer koolzaadolie. Geweldig toch?!

Duurzaam schoencadeautje nr 6: Lekker dikke Lyra kleurpotloden

Toen ik nog als leerkracht werkte, leerde ik de prachtige potloden van Lyra kennen. Zeker voor jonge kinderen liggen ze heerlijk in de hand. De kleurpigment van deze potloden is prachtig. En, als ik helemaal eerlijk ben, ruiken ze ook gewoon super lekker. Een beetje raar, maar wel waar. Bij Dille en Kamille koop je de potloden los. Zo zou je in de loop van het Sinterklaasseizoen een hele serie bij elkaar kunnen sparen. 

Duurzaam schoencadeautje nr 7: Een lievelingstijdschrift

Tijd nemen om even te ontspannen met een fijn tijdschrift. Het is je van harte gegund. En zo’n tijdschrift is niet alleen fijn om te lezen, je kunt er daarna nog vanalles mee! Doorgeven aan een vriend of vriendin bijvoorbeeld. Slot Sofenstein is geweldig tijdschrift dat aansluit

Duurzaam schoencadeautje nr 8: Een knoopster om armbanden mee te maken

Ik ben vast niet de enige die vroeger vriendschapsarmbandjes wilde knopen, toch? Deze knoopster is, vergeleken met de breivork die ik hierboven liet zien, ietsjes uitdagender. Deze video laat stapsgewijs zien hoe de houten knoopster gebruikt kan worden. Rustig gaan zitten met mijn handwerkproject is voor mij een perfecte vorm van slow living. Ik gun het ieder kind om ook dit gevoel te ervaren!

Duurzaam schoencadeautje nr 9: Een fijne appelboor

Een appelboor? Yep! Kinderen zijn dol op dingen zelf doen. Een appel klaarmaken om te eten is iets wat de meeste kinderen dagelijks zullen zien gebeuren, maar met een eigen appelboor kunnen ze dit voortaan helemaal zelf doen. Appeltje wassen, appelboor er doorheen en met een kindermes in plakken snijden en dan heerlijk smullen.

Duurzaam schoencadeautje nr 10: Een dik springtouw van 2,5m

Bewegen, bewegen, bewegen. Een groot deel van de dag zijn kinderen in beweging. Laat een springtouw nou net een duurzaam en goedkoop cadeau zijn om aan een kind te geven. Het ligt er even aan waar je het springtouw koopt, maar als je op de link hierboven klikt dan word je doorverwezen naar een pagina met kwalitatieve springtouwen in prachtige kleuren.

Duurzaam schoencadeautje nr 11: Gekleurd speelrijst

Nog zo’n mooi, tactiel speelgoed waar kinderen dol op zijn. Gekleurd speelrijst! Het nodigt uit tot spelen en de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Duurzaam schoencadeautje nr 12: Een handjevol (choco) pepernoten

Hoewel deze laatste cadeautip niet écht eco vriendelijk is, zet ik deze chocolade kruidnoten toch op de lijst. De feestdagen zijn nou eenmaal zo’n dagen waarin we constant op zoek zijn naar de juiste compromis. Je zou de kruidnoten links kunnen laten liggen, je zou iedereen die ze wel eet kunnen uitfoeteren, of je zou kunnen toegeven dat één zak pepernoten kopen om met Sint Nicolaas te eten niet zo’n groot probleem is. Geniet van je choco kruidnoten, maar wel met mate 😉 

Welke duurzame schoencadeautjes koop jij in 2022?

Ik hoop dat ik je heb weten te motiveren om op zoek te gaan naar mooie, duurzame schoencadeaus waar zowel jouw kind als je bankrekening helemaal gelukkig van worden. Welke schoencadeautjes brengt de Sint dit jaar bij jou thuis? Laat het me hieronder weten! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs

Leave a Reply