Zondag 15 maart 2020, een bijzondere dag in de geschiedenis van de Nederlandse samenleving. Bijzonder, gek, vreemd, interessant, boeiend, eng. Er kunnen allerlei namen gegeven worden aan die dag. Rond de klok van 7 uur ‘s avonds werd bekend dat Nederland per direct in Lockdown ging. Heel Nederland lag plat. Maar in een klein hoekje van Limburg, sprong er juist een lampje aan. En dat peertje in mijn hoofd dat aanging leidde tot de start van de Online Handwerk Club.

Corona Crisis en verbinding door te handwerken

De Online Handwerk Club ontstond die avond uit mijn behoefte om iets bij te dragen tijdens de Corona Crisis. Toen ik, Charlie (online beter bekend als Charlingual) met mijn vriend sprak over hoe hij zou gaan moeten verzinnen hoe hij zijn middelbare schoolleerlingen het beste zou kunnen bereiken. Verbonden blijven over een afstand van heel de provincie. En dat zette mij aan het denken. Handwerken deed ik al iedere dag en ik wist dat de foto’s die ik online zette over haken, breien en diy projecten positief werden ontvangen. Al snel kwam het idee om op mijn eigen Instagram account een berichtje te plaatsen dat ik de hele week beschikbaar zou zijn om online te videobellen. Gewoon, om te handwerken en te kletsen. De volgende ochtend was deze Online groep voor handwerkers een feit.

Gehaakte sloffen

Onbekende handwerkers

De eerste Online Handwerk Club was ontzettend maf. Ik had op mijn Social Media een link gedeeld naar een Google Hangout groep waar mensen zich aan toe konden voegen. Ik beloofde om van maandag tot vrijdag iedere dag 2 uur lang  online te gaan handwerken. Er sloot 1 iemand aan, en nog iemand, en nog iemand. Handwerkers die bezig waren met breiwerken, handwerkers die aan het borduren waren, handwerkers die amigurumi poppetjes haakten. Zo af en toe kletse ik met iemand die ik ook in het echt kende maar de meeste mensen waren voor mij wildvreemden.

Mand vol garen

De Online Handwerk Club op Youtube

Het werd al snel wat drukker. Er sloten dagelijks meer en meer handwerkers zich aan om in groepsverband online te handwerken en het werd ietsje overweldigend. Zoveel mensen die over hun projecten wilden vertellen vanuit allerlei hoeken in Nederland. Dit kon de Online Handwerk Club maken, of juist breken! Ik besloot een dappere stap te nemen en verplaatste ik deze gezellig groep online handwerkers volledig naar Youtube. Mensen konden nogsteeds mee komen kletsen, maar dan in de chat in plaats van via Hangouts.

Borduren

Gasten bij de Online Handwerk Club

Ook sloten er gasten aan bij de Online Handwerk Club. Allemaal mensen waar ik wel vaker mee gekletst had via Social Media of had ontmoet tijdens een creatieve beurs of creamarkt. Zo kwamen Slubbers, Amilishly, Annemariescrochetblog en Freubelweb al als gast in de Online Handwerk Club. En wat bleek? Het werd nog veel gezelliger!

Zo kijken er wekelijks meer dan honderd mensen mee en tover ik iedere week weer nieuwe gasten uit de Handwerk Wereld uit mijn hoge hoed. Inmiddels zijn er al meer dan 50 gasten live tijdens een uitzending aangesloten om te babbelen. In deze lijst met gasten vind je precies in welke afleveringen ze deel kwamen nemen.

Online Handwerk Club

De Online Handwerk Club blijft groeien

En nu dan? Het doel waar ik de Online Handwerk Club mee begon, is behaald. Mensen die er behoefte aan hebben te kletsen over hun handwerk projecten tijdens de Corona Crisis is hartstikke gelukt. Er zijn zelfs kleinere groepen onderling ontstaan die contact houden met elkaar en hechte vriendinnen groepjes geworden zijn. Maar, dat betekent niet dat ik niet verder ben gaan denken. De Online Handwerk Club blijft bestaan en blijft groeien!  https://breien.startze.nl/

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs