Online zichtbaar zijn wordt met de dag belangrijker. Jij weet vast ook dat de waarde van jouw bedrijf direct gekoppeld is aan jouw online aanwezigheid. Het not done om online niet of nauwelijks zichtbaar te zijn. Gelukkig kan dit snel verholpen zijn. Mijn naam is Charlie en ik ben freelance content maker en virtual assistent. Ben jij nieuwsgierig naar hoe ik er voor kan zorgen dat jij minder werk hoeft te doen? Lees verder!

Waarom online zichtbaar zijn zo belangrijk is

Het behalen van bedrijfsdoelen, het is waar menigeen bedrijf om draait. In het marketinglandschap is de afgelopen jaren enorm veel veranderd. Waar eerst een simpele website met daarop contactinformatie hebben voldoende was, is dit tegenwoordig bij lange na niet genoeg om gevonden of gezien te worden. Een verouderde website, lege Facebook pagina, niet-bestaande Instagram grid of kaal Tiktok profiel is niet meer mogelijk in 2023.

Social media

Wat heb je nodig om online zichtbaar te zijn? 

Er bestaan heel veel verschillende tools die jou kunnen helpen jouw online zichtbaarheid te vergroten. Denk aan (online) programma’s die helpen bij het maken, plannen, controleren en analyseren van content. Om een tipje van de sluier op te lichten deel ik graag met jou welke programma’s ik zoal dagelijks gebruik.

 • WordPress
 • Canva
 • Later
 • Grammerly
 • Linguee
 • Google analytics
 • Ahrefs
 • Lumen5
 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • TikTok
 • YouTube

Door de juiste software op het juiste moment in te zetten, zorg jij er voor dat jouw content en daarmee ook jouw merk beter vindbaar is. 

 

Hoe word je online zichtbaar?

Valt de hoeveelheid tijd die jij bezig bent met je website en social media enorm tegen? Dan is het tijd om werk uit handen te geven. Online zichtbaarheid draait allemaal om content. En die content moet ook nog eens van goede kwaliteit zijn. Waardevolle, betekenisvolle content scoort online en zet jouw doelgroep om tot actie. Wat jouw bedrijf ook doet. Welke producten of diensten jij ook verkoopt. Jouw content hoeft maar om 3 dingen te draaien. Wie ben jij? Wat weet jij? en Wat bied je aan? 

Online zichtbaarheid

Welke zichtbaarheidsdoelen moet je sowieso behalen?

Als je content online zet, streef je altijd twee doelen na:

 1. De autoriteit van jouw domein verhogen.
 2. Aantonen dat de informatie die jij online zet betrouwbaar is.

Dit zijn de twee hoofdzaken waar zoekmachines rekening mee houden. Het is geen wonder dat websites die alleen maar onzin uitspuien vaak onderaan de zoekresultaten belanden of gebruik maken van “louche manieren” om tóch bovenaan te komen. Door een goede content maker in te huren, heb je nauwelijks omkijken naar wat er wanneer online komt. Iedere maand of kwartaal plannen we een online meeting in. We bespreken wat jouw doelen voor de komende tijd zijn en hoeveel budget je voor content hebt. Vervolgens vertaal ik dit in een concreet plan. Na goedkeuring ga ik aan de slag.

Waarom wil je met mij in zee gaan?

Dat kan omdat ik altijd met vernieuwende, creatieve ideeën kom. Of omdat ik jouw wensen heel concreet vertaal in content. Het zou ook kunnen komen omdat ik met mijn eigen platform alle hoeken van YouTube, Instagram, Facebook, Tiktok en natuurlijk de blog heb leren kennen.

Maar ik hoop natuurlijk vooral dat je met mij in zee gaat omdat jij jezelf wat meer tijd en ruimte gunt om aan te werken aan waar jouw hart ligt. Laat mij maar lekker doen waar ik goed in ben. Dan heb jij daar in ieder geval geen omkijken meer naar.


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs