Hoi! Mijn naam is Charlie. Ik ben de eigenaresse van Charlingual. Met mijn bedrijf streef ik meerdere doelen na. Mijn passie voor lezen en schrijven combineer ik met veel plezier met mijn passie voor het leven van een natuurlijk, duurzaam en ontspannen leven in de 21e eeuw. Wat dat precies inhoudt? Dat lees je hier!

Hoe begon dit allemaal?

Na mijn studies aan het conservatorium en de pabo besloot ik niet full-time voor de klas te gaan staan. Ik wilde onderzoeken welke andere mogelijkheden er waren. Mijn drive om me verder te ontwikkelen bracht me op het idee om eens met woorden in de weer te gaan. Ik begon naar hartelust te bloggen en ontfermde me over enkele vertaalprojecten. Vanuit mijn achtergrond als bilingual was het voor mij een eitje om Nederlandse teksten en video’s te vertalen naar het Engels of andersom aan de slag te gaan. 

Constant content creëren

In mijn vrije tijd leerde ik handwerken. Die hobby wilde ik ook een plek geven en ik besloot content hierover te gaan maken. Talloze blogs, social media posts en vlogs kwamen uit mijn vingers. Content creëren voor mijn eigen online kanalen begon steeds interessanter te worden. Ook ontving ik steeds meer aanbiedingen voor toffe samenwerkingen. Zoals bijvoorbeeld Yarn & Colors en Dermamedic. Eind 2018 moest ik, geheel onverwachts, op de rem trappen. Voor mijn eigen gezondheid moest ik per direct stoppen met al mijn werkzaamheden. Zowel het vertalen als het creëren van content moest ik voor een poos volledig loslaten. 

Welkom in het nieuwe jaar!

Ik nam de afgelopen jaren de tijd om opnieuw stil te staan bij mijn eigen gezondheid, mijn eigen behoeften en mijn eigen wensen. Hoe kon ik er nou voor zorgen dat ik gelukkig zou zijn en zou blijven? Na een poos ervaring te hebben opgedaan bij een groot marketingbedrijf hakte ik een dikke, vette knoop door. Ik besloot mijn angsten te omarmen en met volle vaart vooruit te gaan. Als serieuze freelancer en ondernemer aan de slag gaan, het was stiekem al jaren mijn droom. Sinds 2021 maak ik die droom waar! Ik maak content voor mijn eigen kanalen en voor klanten die duurzaamheid, natuurlijk leven, handgemaakt en/of (mentale) gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. Met succes! Inmiddels mocht ik onder andere de cultuurrubriek voor de Limburger redigeren, methodes vertalen voor Vodix, SEO teksten voor verschillende online winkels schrijven en natuurlijk heel veel content voor charlingual.com creëren. 

Online Handwerk Club

Mijn wensen en dromen voor Charlingual

Momenteel heb ik drie doelen die ik nastreef: 

  1. Content maken die jonge vrouwen inspireert om natuurlijk, duurzaam en ontspannen te leven in de maatschappij van de 21e eeuw.
  2. Ruimte scheppen voor bedrijven die met handgemaakte producten in de weer zijn.
  3. Mijn vaardigheden als (SEO) copywriter en vertaalster inzetten om toffe bedrijven te voorzien van waardevolle content. 

Het heeft lang, jarenlang zelfs, geduurd voordat ik eindelijk begreep waar ik mijn energie uit haal. Dit zijn de drie doelen die mij werk laten doen dat zowel bij mij past als gebruik maakt van mijn kwaliteiten. Door deze doelen na te streven, weet ik zeker dat ik met de brand Charlingual een toffe carriére tegemoet zal gaan! Heb ik jouw interesse weten te wekken? Ik werk dolgraag met bedrijven samen die met de neus dezelfde kant op staan! Kijk hier hoe wij kunnen samenwerken of neem direct contact met me op! Een (digitaal) kopje koffie drinken en sparren over hoe wij elkaar kunnen helpen kan altijd waardevol zijn.


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs