Charlie in haar Charlingual kantoor

 

 

 

Hoi! Mijn naam is Charlie. Ik ben de eigenaresse van Charlingual. Met mijn bedrijf streef ik meerdere doelen na. Mijn passie voor content maken combineer ik met veel plezier met mijn passie voor handgemaakt, duurzaam en slow living (ook wel bekend als langzaam leven). Wat dat precies inhoudt? Dat lees je hier!

Hoe begon dit allemaal?

Na mijn studies aan het conservatorium en de pabo besloot ik niet full-time voor de klas te gaan staan. Heel toevallig kreeg ik een baan als Engels en Muziek docente op een Vrijeschool aangeboden. Ik mijn werk als Vrijeschool juf met enkele Freelance vertaalklussen. Vanuit mijn achtergrond als bilingual was het voor mij een eitje om Nederlandse teksten en video’s te vertalen naar het Engels of andersom aan de slag te gaan.

Iedere-dag-nieuwe-vlogs-en-blogs-op-Charlingual.com_

De Handwerk Community

In mijn vrije tijd leerde ik handwerken. En wat bleek? Op het internet was er een giga community van mensen die óók allemaal van handwerken hielden! Ik besloot content over mijn handwerkavonturen te gaan maken. Talloze blogs, social media posts en vlogs kwamen uit mijn vingers. Helaas lukte het mij niet om voor de klas te blijven werken. Na een paar jaar als Vrijeschool juf te hebben gewerkt, werd ik behoorlijk ziek. Wat bleek? Ik liep al jaren met een fikse depressie rond en bevond me nu middenin een burn-out. Kak. 

Een jurk naaien - Charlingual

Terug op de been!

Na 1,5 jaar zwoegen, voelde ik me eindelijk goed genoeg om weer een paar jaar te gaan werken. Ik volgde een internship bij een SEO bedrijf en begon aan een deeltijdstudie marketing. Na een jaar werd het mij duidelijk dat mijn kantoorbaan me niets meer kon leren. Ik had wel één hele belangrijke les geleerd. Het werk, het schrijven van teksten en het maken van content, vond (en vind) ik fantastisch. Ik besloot mijn kantoorbaan te verlaten en ging als Freelance Content Maker aan de slag.

De Online Handwerk Club

Ondertussen begon ik op de eerste dag van de eerste lockdown de Online Handwerk Club. Iedere woensdagavond verzorg ik een livestream waarin we samenkomen om gezellig te handwerken.  Met al meer dan 115 live uitzendingen achter de rug, durf ik mezelf inmiddels wel een bekend gezicht in de handwerkwereld te noemen. Iedere week sluiten er honderden mensen aan om gezellig samen te handwerken en te babbelen in de chat. 

Constant content creëren

Het afgelopen 1,5 jaar heb ik al heel veel dromen waar mogen maken. Ik mocht geweldige samenwerkingen neerzetten met fijne bedrijven zoals Durable, Naplab en Dermamedic. Werd vaste content maker voor verschillende MKB’s in Nederland. Redigeerde de Cultuur column voor de Limburger. Schreef al meer dan 100 Nederlandse- en Engelstalige SEO teksten voor bedrijven over de hele wereld. Vertaalde de TTO versies van de methodes van Vodix. En nam de rol van productie assistente voor het Waldorf Festival op me. Wouw! En dat allemaal in 1,5 jaar tijd. Ik kan niet wachten om te zien wat het komend 1,5 jaar zal brengen!

Leafinity Top zomertopje gebreid uitleg

Mijn wensen en dromen voor Charlingual

Momenteel streef ik met Charlingual slechts twee doelen na.

  1. Content maken die mensen inspireert om met handgemaakt, duurzaamheid en slow living aan de slag te gaan.
  2. Mijn vaardigheden als (SEO) copywriter en vertaalster inzetten om toffe bedrijven te voorzien van waardevolle content. 

Het heeft lang, jarenlang zelfs, geduurd voordat ik eindelijk begreep waar ik mijn energie uit haal. Dit zijn de doelen die mij werk laten doen dat zowel bij mij past als gebruik maakt van mijn kwaliteiten. Door deze doelen na te streven, weet ik zeker dat ik met de brand Charlingual een toffe carriére tegemoet zal gaan! Heb ik jouw interesse weten te wekken? Ik werk dolgraag met bedrijven samen die met de neus dezelfde kant op staan! Kijk hier hoe wij kunnen samenwerken of neem direct contact met me op! Een (digitaal) kopje koffie drinken en sparren over hoe wij elkaar kunnen helpen kan altijd waardevol zijn.

Ben je helemaal tot het eind van deze pagina gekomen? Dan wijs ik je met veel plezier op de Limburgse Handwerk Picknick. Dit is een nieuw, gratis initiatief voor mensen die in de buurt van Limburg wonen en een middagje samen willen handwerken. Wil jij er ook bij zijn? Als jij je vóór 9 juli aanmeldt via deze link ontvang je een gepersonaliseerd projecttasje met daarin allerlei leuks! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs