Top 10 haak cadeaus voor de feestdagen

Als beginnend haakster ben je natuurlijk opzoek naar de beste producten om je hobby mee te beginnen. Als gevorderd haakster wil je graag je lijstje aanvullen met de mooiste spullen. En wat is een beter moment dan kerst om deze dingen te vragen? Precies! Dus hier een lijstje met tien mooie producten waar mee je je verlanglijst aan kan vulen. 

Haaknaalden

Het belangrijkste om mee te beginnen, zijn natuurlijk haaknaalden. Zonder haaknaalden, geen haakwerk. Haaknaalden zijn er in alle vormen en maten. Ergonomisch of juist dun, maar welke moet je nou kiezen? Onze favoriet zijn de Clover Amour haaknaalden. Deze liggen fijn in je hand, door de kunststof handgreep. Daarbij heeft iedere maat een andere kleur en kun je ze dus makkelijk uit elkaar houden!
Kerstcadeau clover amour haaknaalden
haaketui kopen kerstcadeau tip

Haaketui

Het is niet zo handig om je haaknaalden los door je tas hebben liggen. Deze kun je heel makkelijk opbergen in een haaketui. In zo’n etui kun je je favoriete project van dat moment opbergen en je haaknaalden. Zo is je project lekker compact en kun je het overal mee naar toe nemen!

Projectbag

Als je eenmaal aan je haakproject bent begonnen en je kunt niet meer stoppen, wil je het natuurlijk wel goed opbergen. Zodat je altijd en overal er meteen weer mee kunt beginnen. Om je project op te bergen kun je van alles gebruiken, maar onze favoriet blijft een projectbag. Rachel van Chellebel heeft bijvoorbeeld hele leuke tassen met enorm veel handige vakjes. Uit ervaring kunnen we zeggen dat je er veel in kwijt kunt!

Kerstcadeau tip handwerken
Muud handwerktas tips kerst

Muud Living

Heb je meer budget om je project op te bergen, dan zijn de tassen en accessoires  van Muud Living ontzettend mooi. Doordat ze in de puntjes zijn afgewerkt, voldoen ze aan alle wensen. Door de vakjes aan de binnen- en buitenkant kun je alles kwijt. Daarbij hebben ze veel variatie in tassen en accessoires, dus er is voor ieder wat wils.

Yarn bowl

Als je al wat langer haakt zal je dit vast wel herkennen. Je bent heerlijk met je project bezig, maar iedere keer als je verder haakt, rolt je bolletje van de bank of de tafel af. En daardoor kun je het steeds weer oprapen en op gaan zitten rollen. Super onhandig natuurlijk, maar er is iets op bedacht. Hiervoor bestaan er yarn bowls. Je legt je bolletje in deze kom en het kan geen kant meer op. Als je verder haakt, rolt je bolletje ook automatisch af en hoef je daar dus niet meer naar te kijken. Hoe handig is dat! Mocht je nou net zo enthousiast zijn, neem dan eens een kijkje bij Durable. Of ga voor de budget-vriendelijke optie van Sostrene Grene

Yarnbowl kerstcadeau tip
Haakboek tips kerst

Haakboek

Je kunt uiteraard niet zonder haakboek. Ze hebben niet alleen leuke patronen, maar zijn ook heel leuk om in je kast te hebben staan of op tafel te hebben liggen. Onze favoriet is met stipt het boek Cocoon! van Janneke en Laura. Maar ook in het boek Gehaakte Knuffeldieren staan ontzettend schattige patronen. We zouden nog veel meer boeken op kunnen noemen. Zoals de boeken van Sascha, Annemarie of Tessa. Keuze genoeg dus!

Abonnement Happy Handmade Living

Naast een hoop verschillende haakboeken, heb je ook tijdschriften waar je veel inspiratie uit op kan doen. Een waar wij iedere keer weer op wachten bij de brievenbus is de Happy Handmade Living. In dit tijdschrift van Lisanne staan iedere keer weer fantastische patronen en DIY’s. Niet alleen is dit een heel mooi magazine, maar ook nog eens niet duur. Vaak zijn er zelfs mooie combinatiedeals te krijgen. Een abonnement en een extraatje. Een perfect kerstcadeau, waar je het hele jaar van kan genieten! Momenteel kun je zelfs 4 nummers voor €23,50 bestellen!

Kerst cadeau tip happy handmade living
Wol garen cadeautips kerst

Garenpakket

Heb je ze ook wel eens gezien? Van die dozen met alle kleuren van een bepaalde garensoort. Je hebt ze van SMC Catania (in twee varianten zelfs!), maar ook van de nieuwe kleuren van Durable (perfect om deze uit te proberen) van Ricorumi. Wij hebben er al vaak jaloers naar gekeken. Verder nog nooit een aangeschaft, omdat we gewoon simpelweg niet weten welke we moeten kiezen. Weet jij nou wel voor welke je moet gaan, dan zou dat een mooie aanvulling zijn om je verlanglijstje. Gewoon, om eens nieuwe kleuren te proberen, of omdat je niet wil misgrijpen bij het maken van je project.

Scharenset

Niets zo vervelend als een schaar die niet goed knipt. Je zult net even dat ene draadje af willen knippen en je schaar wil er gewoon niet door heen… Zelf gebruiken we, heel simpel en saai, de scharenset van Ikea. Mocht je nu een iets mooiere schaar willen, wat we helemaal begrijpen, dan kun je bijvoorbeeld gaan voor het prachtige scharenset van Milward.  

Een handgemaakte haaknaald

Deze handgemaakte haaknaalden zien er prachtig uit en haken heerlijk. Je koopt ze in allerlei vormen en maten hier in de webshop van Studio Spintol.

Hoe vier jij de feestdagen?

We verheugen ons ontzettend op de feestdagen. Hoewel het anders zal zijn dan we gewend zijn en er misschien geliefden missen, hopen we dat ook jij geniet van de feestdagen. Hoe en met wie vier jij de feestdagen?

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs

Leave a Reply