De nieuwste handwerkboeken van 2022

Er komen dit najaar weer een boel prachtige handwerkboeken uit. Of jij nou van breien, punchneedle, borduren, naaien of haken houdt er is voor ieder wat wils. Deze tien handwerkboeken vind ik er persoonlijk heel interessant en mooi uitzien. De beste handwerkboeken koop je natuurlijk bij de auteur zelf of in jouw lokale handwerkwinkel

Deze inspiratieblog staat gevuld met links naar fijne producten. Sommige links zijn affiliate links. Als je op de link klikt kan het zijn dat ik hier een paar cent mee verdien. Als ik iets cadeau heb gekregen, vermeld ik dit er altijd bij.

Lace ~ Alexa Boonstra

Op 20 september kwam het boek Lace uit. Een boek met mooie patronen die op een ongelofelijk goede en heldere manier worden uitgelegd. Chapeau Alexa! Ik mocht op 22 september de release van dit boek vieren bij Cross & Woods wat was het gezellig en fijn. Natuurlijk nam ik mijn vlog camera mee. Klik hier om de vlog te zien!

Babybloemen 2 haken ~ Bas den Braver

Na het overweldigend ontvangst van het vorige baby bloemen haken boek van Bas, kan een tweede boek natuurlijk niet uitblijven. Zó veel lieve popjes die op zó veel verschillende manieren kunnen worden gehaakt. Wat een fleurig feest! In dit boek legt Bas je ook uit hoe je zelf een een klein bloempotje kunt haken. Wat een leuk idee! Babybloemen 2 haken koop je eenvoudig op Bol.com of bij jouw lokale wolwinkel.

Gallery ~ Mark Roseboom

Mark, ook wel bekend als the Guy with the Hook heeft met Gallery weer een meesterwerk afgeleverd. Geïnspireerd door prachtige kunstwerken uit heel de wereld ging hij aan de slag met het ontwerpen van maar liefst 12 verschillende patronen. Je loopt in het boek als het ware langs alle kunstwerken en de haakpatronen die dooruit voortgekomen zijn. Wouw! Klik hier om het boek aan te schaffen of ga langs bij een wolwinkel in de buurt.

Vrolijke granny squares haken ~ Jantine Flach 

Jantine was één van de uitblinkers in ons eerste seizoen van de HaakSTER, een wedstrijd georganiseerd door Wolplein, en kreeg mede door deze bekendheid de kans om een vrolijk haakboek te maken. Dit haakboek vol creatieve granny squares koop je eenvoudig online.

Dol op handwerken? Neem dan de tijd om meer van mijn blogs te lezen! Zoals deze bladzijde uit mijn Online Handwerk Dagboek.  Je kunt me ook volgen op Instagram, YouTube en Facebook om altijd op de hoogte te blijven!

Viltbloemen ~ Daphne Engelke

Heb je nog nooit met vilt gewerkt? Dit boek gaat daar verandering in brengen! De vilten bloemen van Daphne zijn werkelijk prachtig. Speciaal voor dit boek ontwierp ze 14 verschillende bloemen en accessoires van vilt. Het is een waar feestje om met vilt te werken en Daphne is, wat mij betreft, de vilt koningin. Op Koningsdag 2021 mocht ze zelfs haar viltbloemen cadeau doen aan de Koningin en de prinsissen van Nederland. Te gek toch!?

Knit. Sleep. Repeat ~ Dendennis & Mr. Knitbear

Wim en Dennis hebben weer een ontzettend leuk boek op de markt gebracht. Met meer dan 20 breiprojecten die gebruikt kunnen worden in en om de slaapkamer (nee niet op die manier, daarvoor moet je bij het boekje Yarn Porn zijn) kun je heel het handwerkseizoen breiend doorbrengen!

Mutsen & Wanten haken ~ Sascha Blase

Sascha heeft inmiddels maar liefst 14 verschillende haakboeken vol mooie, moderne haakpatronen geschreven. In haar nieuwste boek deelt ze verschillende muts, want en hoofdband patronen. Ik mocht Mutsen & Wanten haken als cadeau ontvangen en schreef er deze uitgebreide recensie over. Alle patronen zijn ook los te krijgen. Ben je dus op zoek naar het patroon van één specifiek project? Kijk dan in de webshop van Sascha.

Vliegende vrienden haken ~ Bas den Braver 

In oktober komt er nog een ontzettend leuk boek van Bas den Braver uit. Vliegende Vrienden Haken ziet er ontzettend creatief uit en ik kan niet wachten om te zien welke toffe projecten Bas deze keer weer heeft verzonnen! Je kunt het boek alvast bestellen via deze link.

Haken met Tante Setje #Wintertijd ~ Lisette Eikelboom

Creatieve alleskunner Lisette Eikelboom heeft weer een boek gevuld met kleurrijke, geinige patronen. Zo leuk! Over het onderwerp zegt Tante Setje zelf: “Ik associeer de donkere dagen met warmte en gezelligheid. Natuurlijk is het ook nog eens de periode waar kerst in valt. Kerst, ik vind het de leukste tijd van het jaar, bij mij beginnen zo ergens begin november de kriebels al echt te komen en ik zet dan ook het liefst de kerstboom al eind november neer (eerder mag van mezelf niet), bloos.” Dit heerlijke boek koop je via deze link of in je lokale handwerkwinkel.

Kleine kerst beren breien ~ Club Geluk 

Van deze snoezige beertjes van Club Geluk krijg ik meteen een lach op m’n gezicht. Wat een leuke ontwerpen en wat een creatieve vormgeving! Als je nou op 1 december begint zou je iedere dag tot kerstavond een ander beertje kunnen breien. Als ik niet al grootse adventshandwerkplannen had wist ik het wel! Kleine kerst beren breien koop je eenvoudig op bol.com of bij de wolwinkel om de hoek.

Met welke handwerkboeken ga jij aan de slag?

Het handwerk seizoen is, als je het mij vraagt, de leukste tijd van het jaar. Handwerken geeft mij zoveel rust en het is een ideale manier om wat langzamer te leven. Welke handwerkboeken wil jij in huis gaan halen dit seizoen?

Wil jij een berichtje achterlaten? Scroll dan helemaal naar beneden! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs

Leave a Reply