Recensie: Mutsen & Wanten haken A la Sascha

Sascha Blase – van Wagtendonk heeft maar liefst 14 verschillende haakboeken vol prachtig moderne haakpatronen geschreven. Haar 14e boek, Mutsen & Wanten haken, vliegt momenteel uit de schappen en ze was zo lief mij er ook eentje te sturen.

Wanten & mutsen haken
De Jewel Beret uit Mutsen & Wanten haken

De inhoud: 11 warme patronen

Mutsen & Wanten haken bevat maar liefst 11 patronen. Om heel eerlijk te zijn, wil ik ze het liefst allemaal haken. Sascha ontwierp verschillende mutsen, wanten en haarbanden. Je komt met deze patronen dus sowieso de winter door! Als je door het boek heen bladert, vind je zelf nog veel meer dan enkel patronen. Sascha ging deze keer een mooie uitdaging aan en verzorgde zelf de fotografie van haar projecten. Dit resulteert niet alleen in prachtige extra uitleg foto’s, maar ook in een paar fantastisch vormgegeven pagina’s waarop inspirerende teksten gecombineerd worden met unieke foto’s.

Opvallend: De speciale haaktechniek van Sascha

In Mutsen & Wanten haken wordt er gebruik gemaakt van een bijzondere haaktechniek. Deze haaktechniek heeft Sascha de afgelopen jaren gebruikt als basis van al haar gehaakte sok patronen. De combinatie van steken, waar deze haaktechniek uit bestaat, zorgt er voor dat de wanten, mutsen en haarbanden flexibel en soepel zijn. Ik beloof je dat je binnen de kortste keren precies in de gaten zal hebben hoe deze techniek gebruikt kan worden. En als je het eenmaal onder de duim hebt, wil je nooit meer anders! Deze haaktechniek zorgt er voor dat je jouw mutsen, wanten en hoofdbanden jarenlang wil dragen. En dat is natuurlijk hartstikke duurzaam. Love it!

Handig: Bijpassende maten en stekenverhouding

Sascha heeft er veel zorg voor gedragen dat haar wanten, mutsen en haarbanden door iedereen in het gezin gebruikt kunnen worden. Zo kun je ieder patroon uit het boek op maat maken. Er worden 6 maten gehanteerd en voor iedere maat wordt er duidelijk uitgelegd hoeveel steken je precies moet doen en welke verhouding de want, muts of haarband moet hebben. Belangrijk om te onthouden: Het uitproberen van de stekenverhouding is een must! Wat wel fijn is, is dat je voor ieder patroon sokkenwol kunt gebruiken en ook maar één haaknaald (wel de juiste dus!) nodig hebt.

Vormgeving: Heerlijk persoonlijke foto’s

Ik had het tijdens Online Handwerk Club #126 met Sascha over hoe het fotograferen van alles uit haar nieuwe boek haar was afgegaan. En wat blijkt? Het was zeker voor herhaling vatbaar! Omdat ze zelf foto’s maakte, was het ook veel eenvoudiger om foto’s met het gezin te maken en foto’s te maken tijdens het ontwerpen. Er staan dus een stuk meer behind-the-scenes foto’s in dit boek dan in al haar andere boeken.

Extra: Bladzijdes vol handige tips

Het boek eindigt met enkele bladzijdes vol handige tips. Sascha houdt zelf enorm van opties geven en dat zie je zeker terug. Ze inspireert je door verschillende kleurencombinaties te tonen en ze helpt je op weg bij het haken en maken van details zoals een koord, strikje of pompon. Zo eindig je echt met een prachtige want, muts of hoofdband.

Conclusie:

Sascha heeft met haar 13 eerdere boeken al veel haaksters mogen inspireren, maar ik denk dat ze met dit boek nog veel meer handwerkers in spé zal bereiken! Met haar duidelijke patronen en extraatjes zoals foto’s achter-de-schermen en haar vele tips denk ik dat mensen die eerder nog nooit durfden te gaan handwerken, het nu eens gaan proberen! Ik kan in ieder geval niet wachten om een paar Slow Living avonden aan een keltische kabelhoofdband te haken.

Recensie Mutsen & Wanten haken

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs

Leave a Reply