Wat is slow living? ~ Project Lorin

Hoi! Ik ben Lorin van projectlorin.com. Charlie heeft mij als gastblogger aangenomen, ahyis! Als je mij al eens hebt gezien op Instagram dan weet je dat ik veel pieker. Maar ook dat ik graag handwerk en altijd bezig ben met verduurzamen. Dat geeft me rust in de bovenkamer. Toevallig gaat daar de blog van Charlie ook over. Waar onze blogs verschillen is het slow living concept. Tijdens onze brainstormsessie ontstond een intens tof idee: ‘wat nou als ik iedere maand een blog schrijf over mijn Slow Living Journey? Dan kunnen de lezers meereizen!’. Charlie was voor, ik was voor. Zo gezegd, zo gedaan. De eerste blog kon ik dan gebruiken om de vraag ‘wat is slow living?’ uit te denken. Nou, hier zit ik dan aan de vooravond van mijn Slow Living Journey. Reizen jullie mee?

Hi! this is me.

Maar… Wat is slow living?

We moeten wel weten wat slow living is voor we het toe kunnen passen. Ik weet ook niet precies wat de betekenis ervan is. Om te beginnen stelde ik mezelf daarom de vraag: ‘wat is slow living?’. Voor het antwoord dook ik de blog van Charlie in. Ik vond na wat speuren haar blogs over ‘Slow living in 2022’ en ‘Beginnen met slow living’. Daarvan leerde ik dat slow living draait om rust inbouwen in ons drukke 21e-eeuwse leven. We lijken nergens tijd voor te hebben. Door slow living toe te passen bouw je eigenlijk weer rust in. Het draait ook om eenvoud, minder consumeren en meer verduurzamen. Dat klinkt goed! Dat wil ik wel.

Limburgse Handwerk Picknick (297 × 420 mm)

De Limburgse Handwerkpicknick

Toevallig organiseerde Charlie iets super gaafs: de Limburgse Handwerk Picknick op 16 juli. Dat was een mooi moment om mijn eerste kennis over slow living in de wijde wereld te proberen. In Charlies blog ‘Beginnen met slow living’ vond ik allemaal handige tips. Ik had er drie gekozen waarmee ik wil beginnen:

  • Wachten met koffie in de ochtend.
  • De telefoon wegleggen.
  • Bewust interacties aangaan.

Ik drink al niet heel veel koffie. Met mijn twee à drie kopjes per dag ben ik niet eens een grote koffiedrinker. Dit moet me dus wel lukken. De telefoon wegleggen wordt moeilijker. Je denkt misschien: inkoppertje! Maar dat ding is verleidelijker dan je denkt. Dan nog de bewuste interacties. Charlie schreef daarover dat je bij iedere interactie kunt denken: heb ik iets nodig van de ander of zij van mij? Daarmee ga je bewuster een gesprek in.

Dit ben ik op de Handwerkpicknick (foto: @sannelphoto)

Mijn eerste ervaring met slow living

De picknick was super. Allemaal mensen met een passie voor handwerken. Ik voelde me helemaal geaccepteerd en blij. Er ontstond bij mij zelfs het idee om er ook eentje te doen in Nijmegen. Wie weet!

Oké, nu het slow living gedeelte:

  • Koffie omruilen voor thee. Dat klonk als een goed idee maar tja, dat ging mis. Ik heb lekker mijn bakkie zitten lurken in de ochtend. Ik bedacht me pas dat ik thee zou drinken toen ‘ie al op was. Gelukkig kan ik dit iedere ochtend opnieuw proberen.
  • Dan nu de telefoon wegleggen. Dat ging goed! Ik heb een handige widget op mijn telefoon die laat zien hoeveel tijd ik erop spendeer. De tijd was zaterdag veel minder dan normaal. Zelfs in de trein heb ik ‘m weg kunnen leggen.
  • Bewust een interactie aangaan is nog even oefenen. Ik deed het iets minder mindful dan ik me voorgenomen had. Maar net zoals de koffie: dit ga ik meenemen en verder oefenen.
Dit is de widget die mijn schermtijd aangeeft.

Wat ik nog even wil zeggen…

Ik ben in ieder geval enthousiast. Wat ik nog even kwijt wil is dat slow living geen doel heeft. Er is geen ‘perfecte uitkomst’. Slow living ziet er voor iedereen er anders uit. Dat iets voor mij werkt of voor Charlie werkt, wil niet zeggen dat het voor jou werkt. Gebruik deze blogs ook vooral als naslagwerk en inspiratiebron. Je mag er helemaal je eigen draai aan geven. Als je vragen hebt of ideeën hebt, zet het vooral onder de blog of zoek me op Instagram (@projectlorin). Ik vind het in ieder geval leuk om met jullie erover te kletsen en ideeën uit te wisselen. Nou, tot de volgende keer!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs

Leave a Reply