Onze vakantie in een natuurhuisje

Inmiddels hebben wij de afgelopen jaren een paar hele fijne vakanties gehad in natuurhuisjes. Zo ook vorige week. Wij verbleven in Boshuisje de Malder. Het was een verrassing voor ons waar dit boshuisje was en uiteindelijk bleek het geen uur rijden bij ons thuis vandaan te zijn. Helemaal niet erg natuurlijk. Het vakantiegevoel werd er niet minder van. Al moesten we er natuurlijk wel heel hard om lachen zelf. Dit is een natuurhuisje dat slechts een paar maanden geleden haar deuren voor het eerst opende. Het heeft alles wat ik zoek in een natuurhuisje en het is allemaal heel fijn verzorgd. Hoe ik telkens weer een fijn natuurhuisje vind? Dat lees je hier!

Wat is een vakantie in een natuurhuisje?

Op vakantie gaan in een huisje in of dichtbij een bos. Dat is de basisprincipe van een boshuisje. Niet dichtbij een grote stad of dichtbij het strand dus! Voor mij is het zoeken naar de perfecte vakantieplek een leuke uitdaging. Ik wil zowel dicht bij een grote stad zitten als ver van de grote steden af zijn. Meestal boeken wij dus ook boshuisjes die binnen een halfuurtje rijden van een grote stad zijn. Te voet of met de fiets naar de stad gaan schiet er dan bij in maar met de auto is het prima te doen. Als we op vakantie gaan in een natuurhuisje, wil ik ook echt niet merken dat ik dichtbij een grote stad ben. Heerlijk vind ik het om op zoek te gaan naar de lokale bakker in een dorp of kleine stad. Of net dat ene koffietentje te vinden. Zo’n avontuur altijd weer! Zo plan ik voldoende momenten voor mezelf in tijdens zo’n vakantie zonder een beetje avontuur te hoeven missen.

Klompen in het natuurhuisje

Waarom zijn vakanties in boshuisjes zo leuk?

Het draait voor 99% om de rust die ik ervaar in zo’n huisje. Geen huishouden om draaiend te houden, geen vrienden of familie in de buurt, geen oh-ja-nog-even-dit-doen momenten. Iedere dag is er weer een kans om te voelen waar we zin in hebben. Ik vind het overigens wel heel fijn om iedere dag een beetje een planning te maken. Gaan we ergens naartoe? Zo ja? Waar dan? Wandelen we het dorp in? Gaan we het bos in? Rijden we naar de stad? Of blijven we echt de hele dag in het huisje? Ik vind vrijwel alles prima, zolang we een beetje afwisseling hebben. En ’s avonds? Spelletjes spelen, een film kijken, in bad, buiten liggen met een boek. Ik hoef het nachtleven niet op te zoeken. Een relaxed avondje in ons natuurhuisje is voor mij voldoende! Doordat we  vaak huisje in en rondom Nederland bezoeken, zijn we ook weer lekker duurzaam bezig. 

Waar vind je leuke natuurhuisjes voor vakanties?

Het vinden van een fijn boshuisje om jouw vakantie in door te brengen is zo moeilijk niet. Je moet alleen weten waar je moet zoeken en waar je naar kunt uitkijken. Ik begin altijd op Instagram. Eigenaren van vakantiehuisjes in het bos zijn vaak ontzettend trots op hun huisjes en laten op social media de prachtigste foto’s zien. Zoek #boshuisje of #natuurhuisje en je vindt er al een hele hoop. De uitstraling van een huisje bepaalt voor mij zoveel dat ik het vaak hierbij al laat. Maar, je kunt ook verder op natuurhuisje.nl gaan zoeken of op Airbnb. Ik heb inmiddels een hele lijst aan huisjes die ik een keer uit wil proberen. Ik ga overigens meestal niet meer naar Bungalowparken. Daar vind ik de sfeer vaak juist ver te zoeken.

Strandhuisje of natuurhuisje?

Ik ken genoeg mensen die juist helemaal opknappen van een verblijf in een strandhuisje. Ze rijden naar de Waddeneilanden of naar een van de vele kustplaatjes in Nederland. Wandelend over het strand komen zij helemaal tot rust. Ik heb dat nooit gehad. Ik vind het strand altijd maar koud, zout, zout en koud. Grappig is dat, hoe meningen kunnen verschillen. Het mooie is, dat dit helemaal prima is. Zolang je het met diegene waar jij mee op vakantie gaat eens kunt worden over waar jullie naartoe willen gaan. En anders ga je toch lekker in je eentje op retraite

Tekening aan de muur in het natuurhuisje

Wat mag je niet missen in een natuurhuisje?

Boshuisjes zijn echt anders dan een hotel of een ander soort huisje. Het draait niet alleen om de locatie maar ook op de sfeer en uitstraling. Zo mag voor mij het volgende nooit missen:

  • Zowel binnen als buiten plek om te ontspannen
  • Een goedgevulde keuken inclusief basisvoorraad zoals olie, kruiden, etc.
  • Een fantastische badkamer
  • Een grote tafel of bed om spelletjes op te spelen
  • De kans om een vuurtje te stoken in welke vorm dan ook
  • Verschillende super comfortabele zitplekken
  • Knusse (wollen) dekens
  • Een ligging dichtbij of in het bos

Heeft een natuurhuisje dit allemaal? Dan ben ik van de partij!Wat Boshuisje de Malder ook nog had was een heerlijke sfeer dankzij alle kamerplanten. Niet een must, maar wel enorm leuk!

Ik ben echt dol op vakantiehuisjes in en rondom het bos. Het brengt me dichter bij mezelf en geeft me tijd en ruimte om langzamer te leven. Onze vakantie in Boshuisje de Malder was heerlijk genieten! Ik kan niet wachten om weer een vakantie bij een prachtig natuurhuisje te boeken. Ben jij nog nooit naar een natuurhuisje geweest? Laat dan vooral jouw vragen voor mij achter. Ik beantwoord ze met liefde!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

ModeMode

Mijn favo blogs