Jullie handwerkfrustraties op een rij

Handwerken, heerlijk ontspannend en je houdt er een prachtig resultaat aan over. Tijdens de Online Handwerk Club babbel ik wekelijks met kijkers en met gasten over handwerken en de projecten waar zij mee aan de slag zijn gegaan. Hoewel het altijd onwijs gezellig is, komen er ook vaak genoeg handwerkfrustraties voorbij. Vandaag mag ik die met jullie delen!

Handwerk frustratie onvoldoende garen

“Ik heb de prachtigste bollen garen. Maar nooit voldoende.”

Oei, dit is nou een probleem waar ik heel weinig ervaring mee heb. Er zijn heel veel garenliefhebbers die wolletjes kopen omdat ze ze mooi vinden. Achteraf blijkt dan vaak dat ze onvoldoende garen hebben voor een project. Dat moet zo zuur zijn! Mijn enige tip? Niet meer doen! Maarja, als je dan iets moois ziet liggen….

“Mijn garen lijken altijd in de knoop te raken!”

Toen ik deze frustratie binnenkreeg kreunde ik hardop. Verschrikkelijk al die knopen in je garen! Volgens mij kent iedereen dit probleem wel. Zo onwijs balen altijd dat er op een of andere manier altijd een knoop in de garen lijkt te komen! 

Frustraties handwerken garen in de knoop
Naald kwijt handwerk frustaties

“Ik ben mijn naald altijd kwijt.”

Als we het hebben over kleine borduurnaalden dan ken ik dit probleem! Wat een kleine frunnikdingetjes zijn dit. Er bestaan needle minders waar je jouw borduurnaalden op kunt bewaren. Een superhandige oplossing voor deze frustratie. Een stuk duurzamer ook dan telkens nieuwe naalden kopen!

“Ik vergeet altijd in welk project mijn haaknaald zit.”

Leg jij even een project aan de kant maar heb je de naald(en) nodig voor een ander project? De kans is groot dat je dan met deze frustratie te maken krijgt! Bewaar in jouw projecttas altijd een briefje met daarop wat informatie zoals de maat haaknaald. Oh en als je dat nog niet doet, bewaar al jouw projecten in projectbags. Zo weet je zeker da je verloren naald in een van de tassen zal zitten.

Onvoldoende haaknaalden haakfrustratie
Draadjes wegwerken brei frustraties

“Er zijn altijd zoveel draadjes die weggewerkt moeten worden.”

Ik kreeg deze handwerkfrustratie zo ontzettend vaak binnen dat ik er enorm om moest lachen. Ieder project eindigt met een enorm frustrerend moment als alle draadjes weggewerkt moeten worden. Verschrikkelijk! Ik heb begrepen dat er mensen zijn die tijdens het handwerken de draadjes alvast wegwerken. Ik kan me er niets bij voorstellen maar het klinkt als een heel goed plan!

“Ik zal nooit begrijpen waarom sommige patronen zo handig geschreven zijn.”

Hier ben ik het helemaal mee eens! Sommige patronen zijn zó lomp geschreven. Of, het patroon is prima geschreven maar heel onhandig uitgegeven. Met foto’s die op gekke plekken staan bijvoorbeeld. Geef je zelf een patroon uit? dan is het altijd handig om het even door iemand anders te laten checken. Zo weet je zeker dat het ook voor een ander leesbaar is. 
Onhandig patroon handwerk frustratie
Frustraties met handwerken

“Ik krijg bijna altijd kramp tijdens het handwerken.”

Oei, wat vervelend! Kramp tijdens het handwerken is nooit fijn. Zo krijg ik vaak spierpijn in mijn billen als ik te lang aan eenzelfde project werk. Vraag me niet hoe! Een andere houding aannemen of even stoppen met dat specifieke project helpt meestal het beste.

“Mijn garen lijken altijd te splijten of te splitsen.”

Dit probleem komt vanwege verschillende redenen voor. Zo komt het heel vaak bij garen van een slechte kwaliteit voor dat de twijn uit elkaar valt of gemakkelijk uit elkaar getrokken kan worden. Ontzettend zonde van jouw project als je hier steeds tegenaan hikt. Mijn advies? Gebruik het garen voor een ander project en kies nieuw garen uit voor dit project.

Niet bij met project handwerkfrustraties

“Halverwege een project er achter komen dat je er helemaal niet meer zo blij mee bent.”

Jullie hebben tijdens de OHC vast meegekregen dat ik voor de zoveelste keer met mijn zomertopje opnieuw moest beginnen. Onwijs frustrerend! Maar, wel belangrijk. Het zou ontzettend zonde zijn om aan het einde van een project te moeten beslissen dat een project toch niet goed bij jouw wensen past. Al dat harde werk voor niets! Nee, dan liever tijdig stoppen en het project aan de kant leggen.

“Soms maakt de combinatie van de steek en het garen het zo dat mijn project te langzaam gaat. “

Deze handwerkfrustratie kende ik zelf nog niet. Maar eigenlijk is het heel logisch. Sommige steken en garen gaan gewoon niet samen! Het eerste voorbeeld waar ik aan moet denken is het haken van een popcorn steek in een van mijn handgemaakte projecten. Doe je dit met de juiste garen? Dan gaat het van een leien dakje. Gebruik je garen dat uit elkaar valt? Dan is het verschikkelijk lastig om jouw popcorntjes mooi te houden. Test de verschillende steken dus altijd even uit voordat je aan een project begint!

te langzaam project handwerkfrustraties
Te lang doorwerken haakfrustraties

“Ik ben bijna klaar! Dus ga ik tot het naadje.”

Dit is mijn grootste frustratie. Net op het moment dat ik denk dat ik bijna klaar ben, wil ik het nog even afronden. Het maakt niet uit hoe laat het is, hoe moe ik ben en hoeveel kramp ik heb. Het moet en zal af. Slaat nergens op natuurlijk want inmiddels weet ik ook dat als je te lang doorwerkt aan iets de kans dat je fouten maakt des te groter wordt. 

Wat is jouw handwerkfrustratie?

Het was zo leuk om op Instagram al jullie handwerkfrustraties voorbij te zien komen. Ik moest er ontzettend om lachen. Ze zijn allemaal zo herkenbaar! Staat jouw haakfrustratie, breifrustratie, borduurfrustratie of andere frustratie niet in deze lijst? Laat het me hieronder weten. Ik voeg het met veel plezier toe!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs