Dit zijn de leukste kamerplanten van 2021

Plantjes. Het lijkt haast alsof iedere millennial dol zijn op plantjes. En, om heerlijk te zijn, zijn we dat ook! Ze brengen wat natuurlijks in huis en geven een kamer uitstraling. Bovendien zijn ze vaak heel duurzaam. We zien buiten steeds minder groen, dus zijn we het naar binnen gaan halen.  Daarom deze blog vol toffe plantjes die in 2021 helemaal hip zijn!

Hippe planten in 2021, caladium

Caladiums, helemaal hip!

Deze toffe planten zijn op het moment niet aan te slepen! Nu, in het voorjaar dus, zijn ze dan ook op hun mooist. Caladiums zijn er in verschillende kleurencombinaties. Van bijna doorzichtig naar roze en van wit naar volledig groen. Deze hippe kamerplant maake jaarlijks een duidelijke cyclus door. In de winter gaat de plant volledig in winterslaap. Het lijkt er daarom vaak op alsof de plant is gestorven. Maar, in het voorjaar bloeit ze helemaal op! Het is wel belangrijk om in het najaar en de winter op de juiste manier voor deze toffe plant te zorgen.

Blauwvarens, de ideale luchtzuiverplant

Blauwvarens zijn hele mooie, nuttige planten. Ze zijn namelijk luchtzuiverend. Overdag zetten ze CO2 om in zuurstof. Dit brengt waterdamp in de lucht. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid verbetert. Ze breken daarnaast ook lelijke geurtjes af. Een soort van natuurlijke luchtverfrisser dus! Er zijn heel veel verschillende soorten varens. Veel van die varens zijn ook luchtzuiverend. Maar, ik vind dit een echte hit vanwege de vorm en kleur van de plant. 

 

2021 hipste kamerplanten blauwvaren
mosballetjes, hip in 2021

De schattigste mosballetjes

Wie had ooit verwacht dat mosballetjse zo populair zouden worden? Onder de aquariumhouders zijn mosballetjes al jarenlang enorm populair. Maar, dit jaar zijn ze voor het eerst ook erg geliefd bij alle urban jungle liefhebbers. 2021 is het jaar van de mosballetjes, blijkbaar!

De Monstera blijft een hit 

De Monstera plant is alweer een paar jaar ontzettend populair. Deze plant, vaak ook gatenplant genoemd, is als grotere kamerplant zeer geliefd onder de mensen die van hun huis een ware Urban Jungle hebben gemaakt. En wie wil dat, nu we toch vaak thuis werken, nou niet!?

Monstera in 2021 heel hip
Rhipsalis in 2021 heel tof

Rhipsalis, een grappig hangplant

Met deze plant heb ik alweer een paar jaar ruzie. Toch vind ik het een enorme leukerd. Bij ons thuis hangt de Rhipsalis in een macramé plantenhanger in een hoekje van de woonkamer. Ik sla haar dus helaas ook vaak over bij mijn watergeefrondje. Als ik dat nou niet zou doen, zou ze er inmiddels wel zou uitzien denk ik. Ik heb mijn eigen Rhipsalis bij Joy gehaald. Zo’n leuke winkel met zooo veel planten!  

Stephania Erecta, een hele bijzondere plant

Deze plant komt voornamelijk uit Thailand en Australië. Het is een hele bijzondere plant. Ze groeit namelijk uit een knol. Die knol kun je ook het beste bovengronds laten. Er groeit dan een klein sprietje uit en dat sprietje groeit steeds verder uit tot een plant. Het is een vetplant, dus veel verzorging heeft ze niet nodig. Wil je echt bijzondere plant? Dan ben je aan het juiste adres!

Planten die hip zijn in , oxalis triangularis2021

De Oxalis Triangularis, liever kan het niet

Deze onwijs lieve plant kent verschillende maten en vormen. De meest geliefde vorm in 2021 is deze paarse variant. De kleine paarsje blaadjes groeien lekker lang en gaan dan een beetje hangen. Dit is een foto van een babyplantje. Over een poos zal ze lekker vol hangen met mooie paarse bladeren. De Oxalis Triangularis is nu echt up and coming in de urban jungle wereld!

De Calathea is nog steeds favoriet

De Calathea is al jaren een favoriete plant. Ze brengen een tropische sfeer in huis, zonder dat ze in een tropisch klimaat hoeven te staan. De bladeren van de Calathea kennen veel verschillende kleuren. Bovenop zijn ze groen met witte streepjes en onderop zijn ze paars. Keimooi vind ik dat! Calathea’s zijn familie van de Maranta. Ze kennen daarom een zelfde soort verzorging. Zo mag je Calathea en Maranta absluut niet in het volle licht zetten. Daar gaan de bladeren van kapot.

hipste 2021 planten, calathea
Maranta, een topplant voor 2021

De Maranta, lekker beweeglijk

De Maranta gaat ‘s avonds echt slapen. De bladeren klappen dan een beetje naar boven dicht. Het is daarom een hele leuke plant om naar te kijken. Er zijn zelfs video’s waarop de Maranta de hele dag gefilmd is en daarna in dubbel tempo afgespeeld wordt. Deze plant danst echt door de hele dag heen.

De Alocasia, niet kapot te krijgen

Ik heb al een paar jaar een Alocasia plant in huis. Die haalde ik bij de Ikea. (Overigens echt niet de ideale plek om plantjes vandaan te halen!) Het is een maffe plant. Ieder jaar gaat ze bij mij bijna helemaal kapot. In het voorjaar schieten er opeens niet bladeren uit de grond. Dit gebeurt overigens niet bij iedere Alocasia. Ik ken mensen die heel het jaar rond een prachtig volle plant hebben. Misschien doe ik toch iets fout…

Alocasia, deze plant is nu heel hip
Hipste 2021 planten,scindapsus spikkel

De Scindapsus Spikkel, een populaire hangplant

Dit is me toch een leuke plant! Ik heb echt een liefde voor hangplantjes op het moment. De Scindapsus Spikkel is een van de plantjes waar ik op verliefd ben geraakt! De bladeren zijn heel grappig en allemaal totaal anders. Bovendien groeit ze lekker snel. Wel vind ik de grijze hangpotten wat saai. Misschien een idee om er handgemaakte hoesjes omheen te maken. Ik vind het in ieder geval een echte topper!

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Met welke kamerplanten ga jij aan de slag?

Kamerplantjes heb je dus in verschillende soorten en maten. Het is maar niet waar jij gelukkig van wordt! Het is wel altijd belangrijk om goed te onderzoeken of het kamerplantje waar jij dol op bent goed past in de omgeving waar je het neer wilt zetten. Niet alleen de standplaats qua zon is belangrijk. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk om te weten dat er planten zijn die giftig zijn voor dieren. Houd hier altijd rekening mee en maak een bewuste keuze als je een plant neerzet. Haal jij een nieuwe plant in huis? Stuur mij gerust een foto via Instagram. Dat vind ik hartstikke leuk! 

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs

This Post Has 4 Comments

 1. Kirsten

  Nooit genoeg planten! (Of potten voor de toekomstige plantjes😇)

 2. Liane Slottje

  Ah leuk, planten!
  Hier staan voornamelijk cactussen en Sanseveria Spikes, xowel groot als klein.
  Ik ben een water geef vergeter…😊 en dat is juist bij deze planten wel oke.
  Jammer genoeg kan ik geen afbeelding toevoegen…ik stuur ze wel via IG….

 3. Willemien

  Hoi Charlie,
  Leuke blog over planten!
  Ik ben namelijk ook bloemist en weet alles over planten! Maar op de een of andere manier kan ik sommige planten in mijn eigen huis slecht verzorgen😂☺ Daarom ben ik dol op de Sanseveria! Overleefd alles! En oersterk!

  Wist je trouwens dat een plant binnen van handwarm water houdt? En zeker niet koud? Koud water tast de haarwortels namelijk aan, met als gevolg gele bladeren, bladuitval of zelfs helemaal geen groei meer..

  Hopelijk heb je er wat aan!
  En ga door met wat je doet! Leuk om te zien!

  Lieve groet,
  Willemien
  Mientjes breidomein

  1. Dag Willemien,
   Wat een fijne tip! Dank daarvoor.
   Ik zal hier rekening mee gaan houden. Wellicht worden mijn planten nog veel mooier en voller!
   X Charlie

Leave a Reply