De fijne dingen van mei

Ik speelde al een poos met het idee om aan het einde van een maand een lijst te maken met fijne dingen, gedachtes en plekken die ik ben tegengekomen. Gewoon fijne dingen waar je van kunt genieten. Dus hierbij de nieuwe, maandelijkse rubriek: De fijne dingen!

Mangano calciet

Op de terugweg van onze vakantie stopten we bij een prachtige stenenwinkel. Daar kreeg ik een reading en ontving ik het advies om deze prachtige steen dichtbij te houden. Mangano calciet werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. De steen werkt voor mij aanwakkerend en houd ik dus weg uit onze slaapkamer en woonkamer. Sindsdien heb ik dus een friemelsteen van Mangano calciet op mijn bureau liggen. 

De Online Creamarkt

Tijdens de 72e uitzending van de Online Handwerk Club sloten Soraya (van Handmade In Holland) en Nicole (van Handwerkmarkt.nl) aan. Zij organiseerden alweer de 5e editie van de Online Creamarkt. Wat was het gezellig! Er komt sowieso een 6e editie wisten ze te vertellen, dus daar ga ik me alvast op verheugen.

het boek van a la sascha

Het boek Meer Sjaals Haken a la Sascha

Sascha bracht haar 11e boek deze maand uit. Wat een prachtige vormgeving en heerlijke patronen staan daar in! In juni zal ze weer eens een keertje te gast zijn bij de Online Handwerk Club. Houd mijn Instagram pagina in de gaten om te horen wanneer dit zal zijn! Meer sjaals haken is vanaf nu verkrijgbaar.

SNURK Amsterdam

Snurk Amsterdam is een duurzaam merk dat beddengoed en loungewear maakt voor het hele gezin. De vrolijke collecties worden fairtrade geproduceerd in Portugal en alles is gemaakt van zacht gecertificeerd biologisch katoen. Deze heerlijke pyjama kreeg ik onlangs cadeau. Ik denk dat ik deze zomer geen nieuwe outfits meer hoef te kopen hoor!
Pyjama van SNURK amsterdam
Spulletjes van stox

Deze leuke, maar totaal onnodige, tuinier accessoires

Jullie weten dat ik haast nooit iets op impuls koop. Maar, toen ik deze leuke gieter en kleine sproeier in het tuincentrum zag staan, kon ik het niet laten om ze mee naar huis te nemen. Ik geniet er trouwens ook nog steeds enorm van om gewoon een tuincentrum in te kunnen wandelen als ik daar even wil rondneuzen. Het maken van shopafspraken was niet bepaald aan mij besteed!

Deze fijne koffie can Coffee Meister

Ik kocht laatst bij Coffee Meister 3 proefzakken koffiebonen voor in ons koffiezetapparaat. Er werd een flinke doos thuis afgeleverd en pas daarna besefte ik me hoe groot de zakken bonen waren. Oeps! De doos kwam nét voor onze tuinverbouwing aan en nu, bijna 2 maanden later, is pas de eerste zak op. Lang leve heel veel koffie!

koffiebonen vers coffeemeister
Gebreid vest eco puno

Deze nieuwe eco aanwinst bij Marlaine

Katia Fair Cotton is de nieuwste natuurgelukkige aanwinst voor Marlaine. Dit is een katoen dat geschikt is voor gevoelige huiden, zodat dit perfect is voor babyvestjes, comfortabele kruippakjes of zachte dekens. Elke bol garen weegt 50 gram en heeft 155 meter. Ze hebben een breed scala aan kleuren. Ik kan me zo voorstellen dat je hier de leukste baby mutsjes mee kunt breien!

Hoe open de HEMA is over duurzaamheid

Ik word niet vaak blij verrast door grote merken die iets tofs doen. Maar, op de HEMA ben ik momenteel super trots! Zij zijn zó open over hoe zij duurzaamheid aanpakken en willen ook echt wel aangeven waar ze het nog beter kunnen doen. Lekker bezig HEMA!

Kenmerk duurzaamheid Hema

De Franse inzending voor het songfestival

WOW! Ik heb niet de woorden om dit prachtige optreden te omschreven. Kijk de video maar gewoon.

Het moment waarop ik mijn kledingkast weer vulde met zomerkleding

Niet dat ik ze met dit weer aan kan trekken (ik zit dit letterlijk in een oude hoodie te typen). Maar! Ik verheug me wel op het moment dat ik al mijn zomerkleding aan kan trekken. Inclusief mijn fijne sandalen van TOMS .

Leren schoenen duurzaam

Mijn eigen mondkapjes lijn!

Wat ben ik toch trots op mezelf en op Nina dat we deze lijn gewoon voor elkaar hebben gekregen! Deze mondkapjes zijn 100% handgemaakt en zijn super comfortabel. De drie patronen vind ik prachtig en ik weet zeker dat iedereen die deze speciale Online Handwerk Club mondkapjes in huis haalt er ontzettend blij mee zal zijn!

De prachtige producten van Studio Bereguod 

Ik kwam tijdens de 5e editie van de Online Creamarkt deze leuke maker tegen. Wat een prachtige illustraties en wat een mooie producten. Ik kocht voor mezelf deze toffe projecttas (precies in mijn kleurtjes!) en mocht ook nog wat leuks uitzoeken voor in een kleine give away! Dankjewel Studio Bereguod!

Fijne dingen van mei studio Bereguod

Win jouw eigen pakketje fijne dingen! 

Wat was het een genot om zo aan het einde van de maand terug te blikken op wat voor leuks ik allemaal ben tegengekomen. Ik deel mijn plezier graag met jullie en dus geef ik een klein pakketje fijne dingen weg. Deel hieronder een berichtje met de fijne dingen die jij in mei tegenkwam (het hoeven er echt geen 10 te zijn) en maak kans op een kleine verzameling fijne dingen. Je kunt t/m 6 juni meedoen!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs