De fijne dingen van mei

Ik speelde al een poos met het idee om aan het einde van een maand een lijst te maken met fijne dingen, gedachtes en plekken die ik ben tegengekomen. Gewoon fijne dingen waar je van kunt genieten. Dus hierbij de nieuwe, maandelijkse rubriek: De fijne dingen!

Mangano calciet

Op de terugweg van onze vakantie stopten we bij een prachtige stenenwinkel. Daar kreeg ik een reading en ontving ik het advies om deze prachtige steen dichtbij te houden. Mangano calciet werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. De steen werkt voor mij aanwakkerend en houd ik dus weg uit onze slaapkamer en woonkamer. Sindsdien heb ik dus een friemelsteen van Mangano calciet op mijn bureau liggen. 

De Online Creamarkt

Tijdens de 72e uitzending van de Online Handwerk Club sloten Soraya (van Handmade In Holland) en Nicole (van Handwerkmarkt.nl) aan. Zij organiseerden alweer de 5e editie van de Online Creamarkt. Wat was het gezellig! Er komt sowieso een 6e editie wisten ze te vertellen, dus daar ga ik me alvast op verheugen.

het boek van a la sascha

Het boek Meer Sjaals Haken a la Sascha

Sascha bracht haar 11e boek deze maand uit. Wat een prachtige vormgeving en heerlijke patronen staan daar in! In juni zal ze weer eens een keertje te gast zijn bij de Online Handwerk Club. Houd mijn Instagram pagina in de gaten om te horen wanneer dit zal zijn! Meer sjaals haken is vanaf nu verkrijgbaar.

SNURK Amsterdam

Snurk Amsterdam is een duurzaam merk dat beddengoed en loungewear maakt voor het hele gezin. De vrolijke collecties worden fairtrade geproduceerd in Portugal en alles is gemaakt van zacht gecertificeerd biologisch katoen. Deze heerlijke pyjama kreeg ik onlangs cadeau. Ik denk dat ik deze zomer geen nieuwe outfits meer hoef te kopen hoor!
Pyjama van SNURK amsterdam
Spulletjes van stox

Deze leuke, maar totaal onnodige, tuinier accessoires

Jullie weten dat ik haast nooit iets op impuls koop. Maar, toen ik deze leuke gieter en kleine sproeier in het tuincentrum zag staan, kon ik het niet laten om ze mee naar huis te nemen. Ik geniet er trouwens ook nog steeds enorm van om gewoon een tuincentrum in te kunnen wandelen als ik daar even wil rondneuzen. Het maken van shopafspraken was niet bepaald aan mij besteed!

Deze fijne koffie can Coffee Meister

Ik kocht laatst bij Coffee Meister 3 proefzakken koffiebonen voor in ons koffiezetapparaat. Er werd een flinke doos thuis afgeleverd en pas daarna besefte ik me hoe groot de zakken bonen waren. Oeps! De doos kwam nét voor onze tuinverbouwing aan en nu, bijna 2 maanden later, is pas de eerste zak op. Lang leve heel veel koffie!

koffiebonen vers coffeemeister
Gebreid vest eco puno

Deze nieuwe eco aanwinst bij Marlaine

Katia Fair Cotton is de nieuwste natuurgelukkige aanwinst voor Marlaine. Dit is een katoen dat geschikt is voor gevoelige huiden, zodat dit perfect is voor babyvestjes, comfortabele kruippakjes of zachte dekens. Elke bol garen weegt 50 gram en heeft 155 meter. Ze hebben een breed scala aan kleuren. Ik kan me zo voorstellen dat je hier de leukste baby mutsjes mee kunt breien!

Hoe open de HEMA is over duurzaamheid

Ik word niet vaak blij verrast door grote merken die iets tofs doen. Maar, op de HEMA ben ik momenteel super trots! Zij zijn zó open over hoe zij duurzaamheid aanpakken en willen ook echt wel aangeven waar ze het nog beter kunnen doen. Lekker bezig HEMA!

Kenmerk duurzaamheid Hema

De Franse inzending voor het songfestival

WOW! Ik heb niet de woorden om dit prachtige optreden te omschreven. Kijk de video maar gewoon.

Het moment waarop ik mijn kledingkast weer vulde met zomerkleding

Niet dat ik ze met dit weer aan kan trekken (ik zit dit letterlijk in een oude hoodie te typen). Maar! Ik verheug me wel op het moment dat ik al mijn zomerkleding aan kan trekken. Inclusief mijn fijne sandalen van TOMS .

Leren schoenen duurzaam

Mijn eigen mondkapjes lijn!

Wat ben ik toch trots op mezelf en op Nina dat we deze lijn gewoon voor elkaar hebben gekregen! Deze mondkapjes zijn 100% handgemaakt en zijn super comfortabel. De drie patronen vind ik prachtig en ik weet zeker dat iedereen die deze speciale Online Handwerk Club mondkapjes in huis haalt er ontzettend blij mee zal zijn!

De prachtige producten van Studio Bereguod 

Ik kwam tijdens de 5e editie van de Online Creamarkt deze leuke maker tegen. Wat een prachtige illustraties en wat een mooie producten. Ik kocht voor mezelf deze toffe projecttas (precies in mijn kleurtjes!) en mocht ook nog wat leuks uitzoeken voor in een kleine give away! Dankjewel Studio Bereguod!

Fijne dingen van mei studio Bereguod

Win jouw eigen pakketje fijne dingen! 

Wat was het een genot om zo aan het einde van de maand terug te blikken op wat voor leuks ik allemaal ben tegengekomen. Ik deel mijn plezier graag met jullie en dus geef ik een klein pakketje fijne dingen weg. Deel hieronder een berichtje met de fijne dingen die jij in mei tegenkwam (het hoeven er echt geen 10 te zijn) en maak kans op een kleine verzameling fijne dingen. Je kunt t/m 6 juni meedoen!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs

This Post Has 37 Comments

 1. Wat een ontzettend fijne blog Charlie, leuk als je dit elke maand zou doen! Ik help je graag de komende maand met nieuwe fijne makers en hun fijne handgemaakte producten ontdekken.
  In mijn nieuwsbrief gisteren blikte ik ook terug op de maand mei en de mooie dingen die daarin gebeurde. Daarin benoemde ik natuurlijk ook de Online Creamarkt (inschrijven voor editie 6 kan nu!) en ons bezoek aan de OHC om hierover te kletsen. Verder vond ik het heel fijn om een blog te schrijven voor de website van Lizette (@zettelen.homemade) en zoals elke maand het fijne contact met knappe makers en andere creatieven, vooral via Instagram.
  Ik kijk ook uit naar juni en de fijne dingen die voor die maand op de planning staan en hopelijk ook fijne verrassingen.

  1. Heerlijk zo’n fijne maand Soraya!
   Geniet van het fijne weer en alle avonturen die je in juni tegemoet gaat!
   X Charlie

 2. Sandra van den Kerkhof

  Wow, wat een heerlijke lijst Charlie! Best prettig om zo even stil te staan bij alle ontdekkingen en ontwikkelingen die er gaande zijn. Ik maakte deze maand mijn eerste muurschildering in opdracht. Daarnaast zette ik mijn kaartenlijn online en heb ik al diverse pakketjes mogen opsturen. Sterker nog, ik ga zo meteen nog even (in het heerlijke weer) naar de brievenbus huppelen om er weer eentje te versturen. Geniet van het zonnetje!

  1. Dana

   You go girl! 💪🏻

 3. Lara Hoogeveen

  Wat een fijne lijst zeg Charlie. Ik heb deze maand de stoute schoenen aangetrokken en ben bezig mijn eerste DIY pakket te realiseren. Ook heb ik @moskabouter en @studiobereguod ontdekt op de online creamarkt. En daar zelf deelgenomen met een poster. En ik heb jou blog ontdekt. Dus een mooie mei maand zeg ik zelf. Op naar een mooie maand juni.

  1. Wat spannend zeg Lara, een DIY pakket. Ik ben benieuwd!
   Wat een creatieve maand vol leuke stappen. Te gek!
   X Charlie

 4. Rosalie

  Heerlijke blog weer! Het fijnste van de maand mei? Dat ik heb leren sokken breien met de fijne filmpjes van Mr Knitbear. Dat ik eigenlijk op 17 mei mijn dienstverband kon afsluiten. Op naar nieuwe avonturen! Dat ik blijkbaar toch groene vingers heb, want mijn orchidee bloeit weer! 4 prachtige bloemen. En als klap op de vuurpijl: de zon schijnt!

  1. Wat leuk om te horen Rosalie, dank!
   Heel tof dat je sokken hebt leren breien.
   Op naar meer (sokkenbrei) avonturen!
   X Charlie

 5. Ranieska

  Wat een leuke allemaal! Mijn momentjes van mei zijn vooral mijn kindjes die met dit weer helemaal opbloeien en heerlijk buiten willen zijn! Dit weekend is voor het eerst ook weer een zwembadje opgezet! Fijne momentjes zijn ook dat het weer zo lekker is om lekker te breien aan een nieuw paar sokken op een nieuwe rondbreinaald 🙂
  Oh en mijn moestuin groeit ook als kool!

  1. Oooh wat fijn dat ze veel buiten willen zijn Ranieska. Is ook heerlijk genieten zo!
   Ik ben benieuwd wat je allemaal uit je moestuin aan het halen bent. Zal vast heerlijk zijn allemaal 🙂
   X Charlie

 6. Dana

  Fijne dingen in de maand Mei?!
  De laatste dagen van mei helpen goed het lijstje langer maken 🙂

  – Weer op het terras kunnen en met een vriendin genieten van koffie & gebak ☕️
  – Eindelijke zonnige dagen 🌞
  – In de zon op het gemak mindfull onkruid wieden (kreeg hier echt festival vibes van!) 🌿
  – De tuin die na het onkruid wieden lekker opgeruimd oogt! 👌🏻
  – Na het harde werk in de tuin een heerlijke BBQ met vrienden als beloning 🍗 🍸
  – Ondanks het niet “mag” fik knuffelen met mijn ouders 🥰
  – Bij mijn ouders op bezoek maar als ze er niet zijn chillen met de kat en de kippetjes 🐈 🐓
  – Op zaterdag lekker burgerlijk op de fiets naar de markt en op het gemak producten kopen (love the adult live 🤓)
  – Het huis ja verhuizing meer op orde brengen en spulletjes ophangen. Meer structuur is meer innerlijke rust! 🧘‍♀️
  – Het kopen van een regenton die na de flinke buien de afgelopen tijd goed gevuld is. Zo hoeven we geen drinkwater meer te verspillen voor de plantjes 🪴

  Dat is er een greepje uit!
  Hetgeen waar ik zo snel even op kon komen, door het stil staan hierbij me er meer bewust van ben. Fijn! 🙌🏻

  1. Kiek, dat is nog eens een fijne maand!
   Ik heb trouwens onlangs ook even flink geknuffeld met m’n ouders. Was weer even hard nodig.
   X Charlie

 7. Liane

  Fijne dingen van mijn Mei maand, dit jaar mijn verjaardag , 1 mei, was fijn, met visite over de dag verdeeld….leuke kadootjes, geld waarvoor ik leuke
  dingen kon kopen, zoals een snijmat, garens, naalden, bloemen, plantje en siergras….
  Omdat de maand lekker langs was kon ik ook veel doen en maken …. en zelf mensen blij maken met de dingen die ik maak….al met al een fijne maand.

 8. Mei was een hele fijne maand voor ons in Mexico. Snorkelen, slapen naast een waterval, heel veel zon en een enorme hoeveelheid lekker en nieuw eten. Daar krijgen we heel veel energie van. Ook hebben we alvast een kleurrijk souveniertje gekocht, zodat we altijd een beetje Mexico bij ons houden 💖

 9. Michelle (@xmichellekl)

  Wat word ik blij van dit soort lijstjes! Afgelopen maand kon ik weer naar het tuincentrum en kocht ik twee prachtige planten, al had ik afgesproken er slechts eentje te kopen.. Gelukkig werd mijn vriend ook enthousiast van de andere plant!
  Ik heb het songfestival gekeken met een aantal vriendinnen, wat wij voor een keer niet weken van te voren afspraken. Het was onwijs gezellig om ook een vriendin die in het buitenland woont via videobellen erbij te hebben.
  Ik heb per ongeluk een kleed gewonnen op een veilingsite. En nu ligt er een kleed van wol en katoen in de woonkamer. Hij is heel mooi en vooral lichter dan de vorige wat een mooi effect geeft. Gelukkig zijn onze poezenbeesten ook fan, al denkt eentje dat het een krabmat is.. Daar werken we aan!:p
  Ik heb mogen oppassen op een oude hond die denkt dat hij nog een puber is en een poezenbeest. Terwijl ik daar uren in huis was realiseerde ik mij hoe blij ik was(en ben) dat mijn vriend weer veel op locatie mag werken. Bij de hond en kat was het namelijk heel stil en rustig. En er is geen tv in hun huis dus minder afleiding= meer effectieve handwerktijd!
  In ons kleine huis hoorde ik iedere vergadering en dat hakte er wel in. Ik heb deze maand geleerd dat ik meer stilte nodig heb.
  En ik ben plantjes gaan verzorgen bij een buurthuis!
  Ik heb echt veel meer leuke dingen gedaan of gezien dan ik dacht. Leuk! Dankjewel voor de prompt en het delen van het leuks dat jij de afgelopen maand hebt gedaan 🙂

  1. Wow! Wat een maand Michelle!
   Zo tof dat je een moment hebt genomen om er eens rustig over na te denken.
   Ik hoop dat jouw juni ook vol met fijne en vooral rustige dingen zal zijn!
   X Charlie

 10. Esther

  Een hele fijne post weer Charlie, ik worstel wel eens om de leuke dingen in het leven te zien, zeker met het “donkere weer” van de afgelopen periode, dus mijn lijstje begint met zonneschijn, dan is de wereld weer wat lichter, mooier en kan ik het allemaal veel beter aan! Ook sokken breien, truien breien, weer kunnen sporten/revalideren bij de fysio, in de tuin zitten, een draadje spinnen en lekkere cappuccino drinken bij mijn zusje in de tuin, de OHC is ook elke week weer een feestje 🥰🧶🌸

  1. Ik herken het hoor. Het wordt ook een wilsoefening voor mij om hier iedere maand voor te gaan zitten. Maar, het is wel heel fijn merkte ik tijdens het schrijven.
   De heldere zon helpt enorm mee de afgelopen dagen. Ik heb zó veel meer energie!
   Wat fijn dat je weer verder kunt met revalideren, wel spannend zeg.
   Ik heb jou er ook iedere week graag bij tijdens de Online Handwerk Club.
   X Charlie

 11. Li Ying Brouns

  De mooiste dingen die ik in mei ben tegengekomen zijn de unieke amfibieën van Zuid-Limburg. Zo heb ik alle vier de inheemse watersalamanders en de geelbuikvuurpad gezien deze maand. Daarnaast is de natuur nu prachtig op gang gekomen met de jonge dieren en de bloeiende planten. Dat is echt het mooiste van mei.

  1. Wow Li Ying wat gaaf! Ik wil ook eens op zoek naar deze toffe amfibieën! Als je tips hebt over waar ik ze in Zuid Limburg kan vinden, graag.
   X Charlie

 12. Loes

  We hebben heerlijk geluncht op het terras, heerlijk gehaakt aan mijn deken en gewerkt

 13. Marion groenestein

  Mei. Ik heb heel veel plezier beleefd aan de utube lives. Meegehaakt en meegebreid terwijl er buiten van alles aan de hand was. Ondanks wat tegenslagen heb ik het vol kunnen houden. Fantastische mensen ontmoet op het internet. Dus mei was fantastisch. Dankjewel allemaal uit de grond van mijn hart❤️

 14. Cynthia van Rijsbergen

  Eerste keer dat ik dit lees maar wat leuk om zo een terug blik te zien. Net ook voor eerst naar online handwerk club live gekeken.
  Ik heb half mei maak het met miranda ontdekt en nu jou wat leuk!
  Ik ga vaker je blogs lezen en op woensdag aansluiten

  1. Hoi Cynthia, wat onwijs gezellig dat je mee komt doen met de OHC! Je bent daar en ook hier van harte welkom.
   X Charlie

 15. jacqueline wanningen

  wat een prachtige lijst met fijne dingen heb je, en dat allemaal in 1 maand, ik had er ook wel deze maand, maar 1 sprong er voor mij zeker boven uit, ik had nog een hoop van die saaie ijzeren kleine steekmarkeerders, maar toen in me sieraden kistje aan het kijken was, kwam ik op een heel leuk idee, ik had nog een hoop oorbelletjes, waar ik de 2de niet meer van heb, (zijn ooit is kapot gegaan ,of kwijt geraakt), deze heb ik op me steekmarkeerders kunnen zetten, en heb nu van saaie steekmarkeerders, hele leuke gemaakt, van zulke leuke eenvoudige dingen word ik heel erg blij van. ;-). en nog zo,n moment was er,toen ik jou online clup aan het kijken was, toen miranda vertelde over de keukenrol houder, dat je daar een bolletje wol op kan zetten, nog zo,n mooi moment voor mij, want ik wilde altijd al zo,n standaard ,leek me altijd zo fijn, maar ik vond ze best wel prijzig, zulk soort dingen, daar word ik heel vrolijk van 😉

  1. Jacqueline, bedankt voor jouw berichtje. Wat tof dat je zoiets moois hebt kunnen maken van verschillende dingen. Ik hou enorm van zulke creatieve ideeën!
   X Charlie

 16. Wilma (Yo) Vlaar

  Wat betekend Mei voor mij? Dat ik de Online Handwerk Club heb ondekt. Een avondje voor mijzelf, lekker luisteren en kijken naar leuke gasten. Vaak komt er niets van om te breien of haken, ik ben vaak afgeleid door de gesprekken. Mei is ook een maand waarin ik herinneringen toelaat. Het fijne is dat, ondanks de covid regels, onze lieve vrienden langskwamen. Gewoon om even bij ons te zijn en niet te vergeten.

  1. Wat mooi Wilma dat de OHC zo’n plek in jouw week heeft mogen krijgen.
   Hopelijk zal juni ook gevuld zijn met fijne dingen!
   X Charlie

 17. Emma

  Het is een mooie lijst met fijne dingen Charlie. Wat mij de afgelopen maand erg blij heeft gemaakt, is mijn eigen moestuin die nu eindelijk begint te met leven, de bloemetjes in de planten en alles groeit en bloeit. Verder zijn wij thuis 2 weken geleden begonnen om de keuken te slopen en onze woonkamer volledig te renoveren. Hier zijn inmiddels alle werkzaamheden klaar, het is alleen nog wachten op de keuken die over een week wordt geplaatst. Verder geniet ik ook elke week van de online handwerk club, een heerlijk moment wat ik graag gebruik om projecten af te kunnen ronden of lekker verder te gaan werken aan mijn lopende projecten.

  1. Wow Emma, wat tof dat jouw moestuin tekens van leven begint te geven. Spannend is dat he!
   En dan ook nog eens een heuse verbouwing. Te gek.
   Ik hoop dat je deze maand heerlijk mag genieten van de letterlijke en figuurlijke vruchten die je moestuin en de verbouwing gaan afwerpen.
   X Charlie

 18. Lucilla

  Heerlijk genieten in de tuin, een super leuke pyjama gescoord, lekker gewinkeld en ook weet heerlijk op het terras gezeten! ❤️☀️

Leave a Reply