11 Halloween brei- en haak ideeën

Op 31 oktober is het weer zo ver. Halloween! Hoewel ik zelf niets met griezelige dingen heb (daar ben ik veel te gevoelig voor), kan ik wel enorm genieten van alle prachtige, handgemaakte Halloween projecten die ik voorbij zie komen op social media. Wat dacht je van een selectie van de leukste Halloweeny handwerkprojecten? Natuurlijk kun jij met al deze projecten aan de slag gaan! Klik op de gekleurde link om naar het (vaak gratis) patroon te gaan.

Amigurumi Jack Skellington

Ik ben dól op de film the Nightmare Before Christmas! Als pubertje had ik een hoody met Jack Skellington erop en jeetje wat heb ik die vaak gedragen! Er is enigszins discussie over of deze film nou een Halloween of een Kerstfilm is. Ik zeg, gewoon met beide feestdagen kijken! Wil jij jouw eigen Jack Skellington haken? Volg dan deze YouTube tutorial van Canal Crochet.

Gehaakte Jack Skellington
Meer sjaals haken a la sascha, Amethistsjaal

De Amethistsjaal van A la Sascha

Als eerste deze prachtige amethistsjaal van Sascha. Vernoemd naar de magische steen die wij kennen als amethist, maak je gebruik van een Scheepjes Whirl om eenvoudig jouw eigen sjaal te haken. Ik maakte deze amethist sjaal onlangs ook voor mijn zusje. Lees de bladzijde uit mijn handwerkdagboek hier! 

Brei de Love Witch Sweater

Wat een fantastische trui! Ga jij met Halloween verkleed? Dan moet je deze trui hebben. Spendeer jij Halloween op de bank met een goede film? Ook dan moet je deze trui hebben. Is het een maand met de R is de naam? Deze trui moet je hebben! Ik vind deze Love Witch Sweater van Disco Stitch fantastisch. Welk jaargetijde het ook is.

Halloween breipatroon idee

Gehaakte Spooky Bag

Wat een schatje, dit Trick or Treat tasje! Ideaal voor als je met jouw (klein) kind verkleed gaat aanbellen bij de buren. Of gewoon als decoratie. Dat kan natuurlijk ook. Het patroon vind je op de Ravelry pagina van Arunima Goel

Nog een Nightmare Before Christmas patroon!

Sally, uit the Nightmare Before Christmas, heeft haarzelf en haar jurk al meerdere keren opgelapt en aan elkaar genaaid. Deze sjaal is gebaseerd op haar unieke look. Ik kon het niet laten om ook dit gratis patroon gebaseerd op een van mijn lievelingsfilms met jullie te delen.

Gehaakte spinnetjes

Eenvoudige, creepy crawly spinnen

Dit gratis haakpatroon van Crafty Bunny Bun is super eenvoudig en ook nog eens heel schattig. Behalve als leuke Halloween decoratie kun je deze gehaakte spinnetjes natuurlijk ook gewoon in de kledingkast van je partner verstoppen. Al heeft Bas inmiddels wel duidelijk gemaakt dat dit zo grappig niet is…

Eenvoudig gehaakte pompoenen

Ik bracht onlangs zelf een gehaakt project uit dat heel mooi in deze inspiratieblog past! Mijn eenvoudig gehaakte pompoenen passen helemaal in het thema en kun je in iedere kleur en in ieder formaat maken! Borduur jij op jouw pompoen een creepy gezicht? Stuur mij een foto! 

Gratis haakpatroon Sugar Skulls

Gehaakte Sugar Skulls

Día de los Muertos, in het Nederlands de Dag van de Doden, wordt in Mexico op 31 oktober gevierd. In Mexico geloven ze er van oudsher in dat de hekken van de hemel op deze dag om middernacht open gaan. De geesten van alle overleden kinderen komen een gehele dag terug op aarde om deze dag met hun families te vieren. Wil jij jouw eigen voorvaderen eren tijdens Halloween? Geef deze Candy Skulls dan een plekje op jouw altaar! 

Brei deze Arachne Sjaal 

Oh wouw. Zo simpel maar zo indrukwekkend. Wat een prachtige, spooky sjaal heeft Andi Sutterlund ontworpen! Pak je breinaalden er maar bij hoor, deze sjaal draag je niet alleen met Halloween maar heel het jaar door!

Gebreide Halloween sjaal inspiratie
Gehaakte spookjes

Haak deze Chibi spookjes

Knot Bad is altijd zo gul mijn zijn gehaakte amugurumi patronen. Deze lieve Chibi spookjes verdienen een plekje in ieders Halloween versiering. Of je nou van creepy dingetjes houdt of niet! 

Haak de zussen van Hocus Pocus

Nog een ontzettend geliefde Halloween film is Hocus Pocus! De Sanderson zusjes komen ieder najaar weer voorbij op tv en horen écht bij Halloween. Met dit gratis haakpatroon haak jij de zussen zelf ook.

Gratis haakpatroon Halloween

Griezel ze!

Hoewel ik geen Halloween vier (ik meen het als ik zeg dat dat veel te griezelig voor me is) weet ik zeker dat ik als de klok om 12 uur ‘s nachts luid nog volledig wakker zal zijn. Eventjes de Witching Hour afwachten voordat ik in slaap val. Ga jij aan de slag met een handgemaakt Halloween project? Stuur mij een foto en dan deel ik ‘m tijdens de Online Handwerk Club.


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs