Recensie: Haken met Tante Setje #Wintertijd

Na het daverend succes van Camping Crafts van Tante Setje was het geen enkele verrassing dat er ook dit handwerkseizoen een boek van patronen van haar hand uitgebracht werd. Deze keer werd het een boek gevuld met haakpatronen die allemaal een link hebben met een bepaald seizoen: de winter! Haken met Tante Setje #wintertijd staat vol vrolijke patronen voor de donkere dagen.        

De inhoud: 25 vrolijk winterse patronen

Tante Setje is dol op kerst, dat is absoluut geen geheim. We bespraken onze gedeelde zin in kerst tijdens Online Handwerk Club #130 uitgebreid. Rond de feestdagen zie je op haar Instagram account foto na foto voorbij komen met #kerstkitsch. Je kunt zelfs een verzameling vinden van haar kerstige foto’s als je op #kerstbijtantesetje zoekt. Maar om nou een haakboek te vullen met enkel kerstprojecten, is niet helemaal handig. Daarom is dit haakboek deels een kersthaakboek en deels een winterhaakboek. Denk aan dikke sjaals en kleurrijke wanten maar ook granny square kerstballen en zelfs een kerstman of twee.

Opvallend: Een thema, veel opties

Tante Setje laat zien dat je, als je een specifiek thema uitkiest, heel creatief kunt zijn met de invulling. En dit maakt het boek ideaal voor beginnende hakers. Haar duidelijke, vaak talige, patronen helpen beginners op weg en de tips die tussen de projecten door verstopt zitten, ondersteunen mensen die nog wat zenuwachtig zijn over het haken.

Handig: Snel aan de slag met haken

Met slechts een viertal inleidende pagina’s kun je al heel gauw beginnen met het haken van een van de leuke projecten. Tante Setje heeft er voor gezorgd dat ieder project begint met het uitleggen van een paar handigheidjes. Hoe belangrijk het is om Rudolf goed op te vullen bijvoorbeeld. Of dat het handig is om bij bepaalde projecten het afhechtdraad wat langer te laten zodat je het eenvoudig kunt opbergen. Je merkt dat ieder patroon goed doordacht is en dat Tante Setje werkelijk overal aan heeft gedacht.

Vormgeving: Kleur, kleur en nog meer kleur!

Ik vroeg ooit aan Tante Setje hoe ik nou wat beter zou kunnen worden in het combineren van kleuren. Haar antwoord (“gewoon doen!”) had ik niet verwacht. Maar als je door dit boek merk je dat het toch echt klopt. We zijn vaak heel voorzichtig met het combineren van kleuren, maar als je ziet wat het teweeg brengt als je gewoon aan de slag gaat, dan merk je al snel hoe feestelijk het kan worden. De vormgeving van dit boek zit barstensvol kleur. Te gek!

#wintertijd

Extra: Ruimte voor notities

Helemaal achteraan het boek zijn er nog enkele pagina’s toegevoegd waar je zelf aantekeningen op kunt maken. Super handig als je niet met losse blaadjes of notitie apps wilt werken. Door je handwerkaantekeningen in het boek zelf te maken, heb je altijd alles bij de hand. Nog een leuk extraatje: Ik werd constant uitgedaagd om met restgarens te werken (in plaats van een nieuwe bol open te breken). Mijn duurzaamheidshart deed er spontaan een sprongetje van.

Conclusie:

Een vrolijk boek waar je heel de winter plezier van zult ervaren. Tante Setje krijgt iedereen enthousiast om lekker aan het haken te slaan en daar houden we van. Met dit nieuwste boek van Tante Setje ga je de winter kleurrijke tegemoet!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs