De Amethist Sjaal haken

Wil jij de audioblog luisteren? Klik dan hier om naar de YouTube video te gaan!

Soms pak je er heel spontaan een handwerkproject voor tussendoor bij en weet je niet hoe tevreden je ermee gaat zijn! Zo ook dit project. Het begon allemaal jaren geleden (volgens mij een jaar of 3) toen mijn zusje en ik op KreaDoe een prijs wonnen. Als ik het goed onthouden heb ging het om een behoorlijk onflatteuze foto bij de Scheepjes stand. We wonnen allebei een Scheepjes Whirl en die werden dan thuisgestuurd. Maar… Ik vertelde mijn zusje nooit dat ze iets gewonnen had. En dus bleef de bol garen jarenlang in de kast. Tot afgelopen zomer toen ik spontaan bedacht iets voor haar te haken! 

Wat doe je met een Scheepjes Whirl?

Op Ravelry staan voor mijn gevoel miljoenen projecten die je kunt maken met een Scheepjes Whirl. Maar ze spraken me gedurende de jaren allemaal niet aan. Een poos terug breidde ik met mijn eigen gewonnen Whirl een zomertopje maar ik wist alsnog niet wat ik met het bolletje van mijn zus wilde doen. Zomaar iets maken past niet bij mijn duurzame kijk op handwerken en dus bleef de bol lange tijd onaangeraakt. Totdat ik zó tevreden was met mijn Woestijnbloem Sjaal dat ik spontaan zin kreeg om nog een haakproject uit Meer Sjaals A la Sascha te haken. 

Benodigdheden Amethist Sjaal A la Sascha

  • 1000 m Scheepjes Whirl
  • 4 mm haaknaald
  • Stekenmarkeerder

Wetende dat mijn zusje een paar weken later een dag weg zou gaan met de motor, besloot ik om een sjaal voor haar te haken. Wel zo warm en altijd een conversation starten zo’n handgemaakte sjaal. 

Eenvoudig gehaakte sjaal a la sascha

De Amethist Sjaal, weinig steken en snel klaar

Met slechts 3 haaksteken en één bol garen, is dit de meest eenvoudige sjaal die ik ooit gemaakt heb. Ik haakte er voornamelijk in de auto op weg naar ons vakantieadres aan. Het patroon was zo eenvoudig dat ik niets anders kon doen dan ontspannen tijdens het haken. Oh ja en eindeloos audioboeken luisteren natuurlijk. Een heerlijk slow living moment dus! Door de eenvoudige steken af te wisselen en op vaste plekken te meerderen, vlieg je door je garen heen en heb je binnen een paar uur een heerlijk en vooral gigantisch grote sjaal gehaakt. Vanaf nu raad ik alle beginnende hakers aan om met de Amethist Sjaal aan de slag te gaan! 

Mijn ervaringen met A La Sascha

Haakte de Amethist Sjaal lekker weg?

Daar kan ik heel kort over zijn. Ja! Deze sjaal haak je tomeloos weg. Dankzij je stekenmarkeerder weet je precies waar je moet meerderen. Waar ik af en toe ruzie mee kreeg was de Scheepjes Whirl zelf. Ik ben aan de binnenkant van de Whirl begonnen (zoals het “hoort”) maar halverwege de sjaal begon de bol in te klappen. Heel logisch maar ik moest wel even creatieve oplossingen verzinnen aangezien ik on the road was. Ik heb er op twee plekjes een klein beetje uit moeten knippen omdat het draad zozeer in de knoop was geraakt dat ik niet meer verder kon. Maar goed. Dat heeft iedereen wel eens. 

Amethist sjaal haken

Mijn tips voor de Amethist Sjaal

Neem een paar rijen de tijd om je te concentreren (ik hield mijn hoofd er zo’n 15 rijen bij) en daarna gaat het als vanzelf. In het begin goed onderzoeken wat je precies moet doen en wat er dan precies gebeurt als je datgene doet zorgt er voor dat je eventuele foutjes in de toekomst eenvoudig kunt oplossen. 

Afgerond haakproject Amethist sjaal

Raad ik het project aan?

Zonder enkele twijfel durf ik ja te roepen. Ik zou zelfs overwegen dit patroon nogmaals te gebruiken (en dat zag ik dus niet vaak). Zo kan ik me voorstellen dat deze sjaal ideaal als voedingsdeken gebruikt kan worden. Of gewoon een eenvoudig verjaardagscadeautje kan zijn. Wist je trouwens dit je dit patroon ook los kunt downloaden? Het patroon haal je zo eenvoudig in huis zonder het hele boek aan te schaffen. Soms werkt dat gewoon veel handiger! 

En nu jij! Ga jij aan de slag met deze heerlijke sjaal? Vergeet #onlinehandwerkclub niet te taggen zodat ik met je mee kan genieten! 

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs

Leave a Reply