De nieuwste handwerkboeken van 2021

Wil jij de audioblog luisteren? Klik dan hier om naar de YouTube video te gaan!

In het najaar worden er altijd hele toffe handwerkboeken op de markt gebracht. Ik vul graag een fijn lijstje met de leukste boeken die je dit jaar gaat vinden bij KreaDoe, op bol.com en in jouw lokale handwerkwinkel

Deze inspiratieblog staat gevuld met links naar fijne producten. Sommige links zijn affiliate links. Als je op de link klikt kan het zijn dat ik hier een paar cent mee verdien. Als ik iets cadeau heb gekregen van een merk, dan vermeld ik dit er altijd bij.

Sambasetjes haken

Anniek Kampman, beter bekend als Piekje, heeft een nieuwe serie Sambaknuffeltjes. Het boek heet Sambasetjes haken, je kunt namelijk de patronen in een handomdraai omtoveren tot een bijtring/ rammelaar en speenkoord! In de webshop van CuteDutch vind je alle materialen die je nodig hebt om jouw eigen Sambasetjes te haken.

Amilishly Chibi Dolls

Wist jij dat ‘Chibi’ in het Japans vertaald wordt naar klein kindje? In het boek Amilishly Chibi Dolls vind je de kleine, chibi, versies van de originele Amilishly Dolls. Alexa heeft zich voor dit boek laten inspireren op verschillende kledingstijlen die teruggevonden kunnen worden in Japan en daar haar magie op losgelaten. Hoewel het boek eigenlijk al een jaar oud is, wordt er gewoon een feestje gevierd tijdens KreaDoe om te vieren dat het boek er is!

Voortborduren

Ik heb even flink moeten zoeken voordat ik een nieuw borduurboek kon vinden. Marieke Voorsluijs, beter bekend als Club Geluk, heeft dit najaar haar boek Voortborduren uitgebracht. In dit boek leert ze jou de bekendste meesterwerken van wereldberoemde schilders mét een knipoog borduren.

Lookbook 23 van Yarn and Colors

Haast ieder seizoen komt Yarn and Colors met een nieuwe Lookbook. Dit najaar hebben ze Emilia (online bekend als @Coffeeandcrocheting) ingeschakeld om stijlvolle haakpatronen te ontwerpen voor in Lookbook nr 23. Emilia heeft maar liefst vijf nieuwe haakpatronen voor Yarn and Colors ontworpen die helemaal passen bij dit najaar. 

Dol op handwerken? Neem dan de tijd om meer van mijn blogs te lezen! Zoals deze bladzijde uit mijn Online Handwerk Dagboek.  Je kunt me ook volgen op Instagram, YouTube en Facebook om altijd op de hoogte te blijven!

Het grote kersthaakboek

Het grote kersthaakboek van Mr. Cey werd in juli gelanceerd. Is dat een beetje vroeg voor een boek vol kerstpatronen? Nee natuurlijk niet! In Het grote kersthaakboek van Mr. Cey. In het boek staan prachtige en ludieke kersthaakprojecten. Haak bijvoorbeeld je eigen kerstballen, geniet van het kerstdiner op zelfgehaakte placemats, kruip onder een wollige kerstdeken terwijl het buiten sneeuwt en steel de show met de allerfoutste kersttrui.

Happy Handmade Living Kerst Special

Ieder seizoen brengt Lisanne van Happy Handmade Living een prachtig Magazine uit. Afgelopen week werd de nieuwe kerstspecial van Happy Handmade Living gelanceerd. Dit magazine staat bol van de mooie projecten en interieurs in winterse pastels. Wist je dat je ook een abonnement kunt afsluiten voor HHL? Dan ontvang je de magazins ieder kwartaal thuis in de brievenbus! 

Haken à la Bloemen

Wat een verrassing was het toen een poos geleden bekend werd gemaakt dan Karin Bloemen een haakboek zou uitbrengen! In Haken à la Bloemen – Squares & colors laat Karin Bloemen zien hoe je haar favoriete kleurrijke kledingstukken en accessoires zelf kunt haken! Met dit boek nodigt ze je uit in haar creatieve wereld. Haak vrolijke vesten, stola’s, omslagdoeken, tassen en andere accessoires, allemaal met Karins karakteristieke flair. Door de veelkleurige granny squares in haar patronen zien de haakontwerpen er niet alleen vrolijk en gezellig uit, maar zijn ze ook heel stijlvol en stoer – net als Karin zelf! 

Journey van the Guy with the Hook

Was jij er bij toen Mark te gast was bij de Online Handwerk Club? Het was een onwijs gezellige uitzending waarin we met z’n allen door Mark meegenomen werden op reis door zijn haakboek Journey. Dit haakboek is gevuld met verhalen uit Mark zijn reisavonturen. De haakprojecten zijn niet alleen prachtig, het boek an sich is ook een mooi koffietafel eyecatcher!

Schotelvodden en ander keukengerei

Mr. Knitbear en Dendennis hebben waar een heel geinig handwerkboek uitgebracht. In Schotelvodden en ander keukengebrei laten Dendennis en Mr. Knitbear zien hoe je de leukste keukenaccessoires kunt breien. Wil jij de keuken op smaak brengen met toffe praktische en handgemaakte accessoires? Kijk dan niet verder! Dendennis en Mr. Knitbear hebben in Schotelvodden en ander keukengebrei de allerleukste breiprojecten voor in en rondom de keuken samengesteld. Schorten, ovenwanten, tafellopers of schotelvodden – de keuken is nog nooit zo in het zonnetje gezet. Alle projecten worden begeleid door een toegankelijke, glasheldere uitleg met een snufje humor, waardoor je in een handomdraai fraaie keukenaccessoires maakt.

Een extratje: Doe het lekker duurzaam! 

Jij weet inmiddels vast hoe hoog ik duurzaamheid in het vaandel heb staan. In dit nieuwe boek van Imakin DIY design vind je 30 DIY ideeën rondom het thema duurzaamheid. Ik stel mijn maandelijks bezoekje aan de kringloopwinkel even uit totdat ik dit toffe boek in huis heb gehaald!

Welke handwerkboeken haal jij in huis?

Zoveel mensen met zoveel wensen en ook zoveel keus! Ik weet zeker dat er voor iedereen wel wat moois tussen staat in dit overzichtje van de nieuwste handwerkboeken. Mis ik een boek? Laat het me dan vooral hieronder weten! Dan voeg ik ‘m met veel plezier toe! 
 
Wil jij een berichtje achterlaten? Scroll dan helemaal naar beneden! 
Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs

Leave a Reply