Slow living herfstknutsels ~ Project Lorin

Hoi! Ik ben Lorin van projectlorin.com en eens in de maand schrijf ik een gastblog voor Charlie. Voor Charlie blog ik over Slow Living. In de afgelopen blogs heb ik het al gehad over van alles, bijvoorbeeld: ‘wat is slow living?’ of ‘ontspullen’.  Deze blog gaat over slow living herfstknutselen. Knutselen werkt voor veel mensen ontspannend. Laat dat net een onderdeel zijn van slow living. In deze blog heb ik inspiratie verzameld voor slow living herfstknutselen. Zo krijg jij weer nieuwe ideeën over hoe je slow living toe kunt passen in jouw daglijks leven. Lees je weer mee?

                                                                      

Hi! this is me.

Slow living knutselen

Laten we beginnen met omschrijven wat ik hiermee bedoel. Slow living knutselen draait voor mij vooral om duurzaam en mindful knutselen. Het gaat niet over een zo mooi mogelijk resultaat of veel produceren. Natuurlijk mag dat wel! Voor mij persoonlijk draait het bij slow living knutselen vooral om lekker ontspannen een moment voor jezelf nemen. Of het goed, mooi of groot is wat ik daarbij maak, maakt mij niet uit. Gewoon even je aandacht op iets anders dan je werk of je zorgen.  Belangrijk is gewoon dat jij het leuk vindt om te doen en dat het je blij maakt. 

Mindful freubelen

Voor de eerste lading inspiratie ben ik de blog van Charlie ingedoken. Zelf haak ik namelijk ook. Daarom vond ik de blog van Charlie dus een logische plek om te starten. zij post vaker blogs met daarin leuke, vaak gratis, patronen. Toevallig had Charlie net een blog geplaatst over brei- en haakinspiratie. Er staan in deze blog allemaal leuke, kleine freubels in. Oké, ook wat grotere, maar mij ging het om de kleinere projecten. Zo staan er pompoentjes en spinnen in. Helemaal herfst dus. Hier kun je makkelijk een beetje rest wol voor gebruiken. Dat is dan ook nog eens duurzaam, want je hoeft niets nieuws te kopen. 

Als je dan toch bezig bent met restjes zoeken, kijk dan eens verder rond in je kast. Zijn er nog restwolletjes? Heb je nog een project af te maken? Wie weet wat er onder uit je kast komt opduikelen dat je af kunt maken. 

Herfst: het perfecte knutselseizoen

Maar waarom dan? Nou, het hele bos veranderd in een grote knutselwinkel. Overal zijn nu eikeltjes, kastanjes, gekleurde bladeren… kijk maar eens om je heen. Er is zoveel te vinden waarmee je herfstknutsels kunt maken. Hier staan een paar ideeën over wat je kunt maken:

  • Verzamel eikels en plak ze op een krans. Zo maak je een mooie herfstkrans voor aan je deur.
  • Zoek een dikkere tak en verzamel eikels, kastanjes en mooie blaadjes. Plak ze op de tak en leg ‘m bijvoorbeeld op de salontafel.
  • Zoek kleinere objecten zoals eikelhoedjes en kleine eikels. Zoek een oude theelichthouder. Plak de eikels rondom de onderkant of wees creatief en beplak de hele houder. Zo maak je een herfstig theelichtje!

Nog een laatste idee…

Tijdens het schrijven kreeg ik nog een ingeving. Heb je de foto’s gezien in de blog? Die heb ik zelf gemaakt tijdens een heerlijke herfstwandeling. Tijdens het terugkijken dacht ik: ‘hey, wat voor herfstknutsel kan ik hiermee doen?’ Paddenstoelen plukken is niet zo’n goed idee en bomen kappen ook niet. Wat zou ik er dan mee kunnen doen… Schilderen! Je kunt ook op zoek gaan naar mooie plaatjes tijdens het wandelen. Beelden verzamelen is ook mindful want je bent lekker bezig met de omgeving. Later kun je die plaatjes erbij pakken en ze bijvoorbeeld als inspiratiebron gebruiken voor een schilderij.

Ik hoop dat je ideeën op hebt kunnen doen in deze blog. Als je vragen hebt of ideeën hebt, zet het vooral onder de blog of zoek me op Instagram (@projectlorin). Ik vind het in ieder geval leuk om met jullie erover te kletsen en ideeën uit te wisselen. Nou, tot de volgende keer!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs