De fijne dingen van het jaar 2021

Dit afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Waar ik het jaar begon met een groot ‘wat-nou-als’ gevoel, eindig ik het jaar met een ‘kijk-nou-toch’ gevoel! Ik neem jullie even mee langs de bijzondere momenten van 2021.

Charlingual website begin 2021

Een nieuw uiterlijk voor Charlingual.com

Nadat ik, heel spontaan, mijn kantoorbaan opzegde eind januari, werkte ik een maand lang aan het verbeteren van mijn website. Een volledig nieuw uiterlijk, overzichtelijke blog pagina’s en vooral veel rust qua uitstraling, dat was het doel. Ook wilde ik dat potentiële snel en eenvoudig op mijn website konden vinden welke diensten ik zou aanbieden. Ik was zó trots! En ben dat eigenlijk gewoon nog steeds. 

Stemmen op een vrouw

Een van de eerste blogposts van het jaar ging over de campagne van Stem op een vrouw. Jullie lezen de blogpost massaal en op Instagram had ik heel veel ongelofelijk waardevolle gesprekken over de campagne. Ik wilde niemand expliciet overtuigen om op een vrouw te stemmen, maar wilde wel alle info tot mijn beschikking met jullie delen. En dat is aardig gelukt! 

2e kamer stemmen op een vrouw
Brei en haak patronen koningsdag

Inspiratie blogs voor feestdagen

Gedurende het jaar deelde ik blogs vol handwerkpatronen die mooi bij de verschillende feesten van het jaar pasten. Jullie waren enorm enthousiast en hoewel ik telkens wellicht net wat aan de late kant was met de inspiratieblogs, heeft iedereen wel meer dan voldoende inspiratie voor het komend jaar.

Ik deelde mijn favo producten

Een van de belangrijkste afspraken die ik met mezelf heb gemaakt dat ik alleen de dingen deel waar ik stevig achter sta. Door blogs te schrijven met daarin affiliate links (links waarbij ik bij een aankoop een paar cent aan verdien) kan een blogger haar brood verdienen. Op Charlingual.com zie je over het algemeen weinig reclames en weinig affiliate links. Dat komt omdat ik heel kieskeurig ben in wat ik adviseer of aanraad. Ik was wel enorm gelukkig om te zien dat er een paar mensen na het lezen van de blog Mijn daglichtlamp en ik zelf een daglichtlamp hebben aangeschaft. Ik hoop dat jullie er veel plezier van hebben gehad dit najaar! 

   

Ontspannen in een natuurhuisje

Ik ging een paar keer op reis en nam jullie mee

Nadat Bas en ik in 2019 trouwden was de Corona Crisis in volle gang. Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en zitten we nog steeds in de crisis vast. Omdat wij niet op huwelijksreis naar Japan konden gaan (waar we trouwens al 6 jaar voor aan het sparen waren😭) besloten we om meerdere tripjes in Nederland te maken. Ook besloot ik in de zomer om een week in mijn eentje op pad te gaan. Inmiddels krijg heel haast wekelijks verzoeken om mee te helpen zoeken naar een mooi natuurhuisje. Wie wist dat dit mijn specialiteit zou worden? Ik niet hoor! 

Ik deelde mijn handwerkprojecten in mijn Online Handwerk Dagboek

Mijn liefde voor handwerken groeide het afgelopen jaar alleen meer. Wat kan ik genieten van een fijn handwerkproject! Daarom zette ik telkens na het afronden van een project een bladzijde uit mijn Online Handwerk Dagboek online. Zo kunnen jullie ook meegenieten en kan ik de diepte induiken en meer tekst en uitleg geven over de projecten waar ik aan werk.

Selfie met gehaakte woestijnbloem sjaal Durable Forest 4008
Eenvoudig gebreid zomertopje

Ik deelde mijn gevoelens over duurzaamheid

Ik had niet verwacht dat ik een duurzaam persoon zou zijn, maar toen ik eenmaal aan het bloggen was geslagen merkte ik al gauw dat ik per ongeluk heel veel duurzame dingen deed. Daarom voegde ik het kopje duurzaamheid aan de website toe. Charlingual.com staat voor ontspannen, handgemaakt, natuurlijk én duurzaam leven. Inmiddels vind ik de label Slow Living hier ook heel mooi bij passen. En natuurlijk heeft het praten over mentale gezondheid nog een plek in mijn hart. Komend jaar ga ik weer met dezelfde onderwerpen verder. Omdat daar mijn passie ligt. 

Een pagina vol handwerkwinkels

Dankzij jullie inzet was het mogelijk voor mij om een hele pagina te vullen met de wolwinkels van Nederland. De pagina en de speciale Google Map (die je overigens ook op jouw eigen telefoon kunt opslaan!) groeien iedere dag nog. Laat me vooral een berichtje achter als ik jouw lievelingswinkel nog mis!

Zuid-Holland wolwinkel Marlaine
Logo Offline Handwerk Club

Ik filmde de Offline Handwerk Club

Wat was dit een feest. Een week lang iedere dag bij een andere bekende handwerker op bezoek gaan, zelf met de tent op pad en vooral veel bijzondere herinneringen maken. Het filmen van de Offline Handwerk Club was echt een hoogtepunt van dit afgelopen jaar!

Ik bracht een eigen lijn mondkapjes uit

Dankzij @handmade_by_nina kon ik het afgelopen jaar een eigen lijn mondkapjes uitbrengen. Alle nare feedback die hierover binnen kreeg (“Je bent winst aan het maken op een nare situatie.” “Dit is onzinnig. We hebben geen mondkapjes meer nodig.” om er maar even twee te noemen) gooide ik over mijn schouder weg. Want de mensen die wél een mondkapje hebben besteld, waren er intens gelukkig mee. En ik ben nog steeds dankbaar als ik in mijn fashionable mondkapje de supermarkt in stap 😉 

Online Handwerk Club labels

We haalden samen geld op voor Giro 777

Het meest bijzondere moment van het afgelopen jaar vond ik toch wel de middag waarop ik spontaan besloot om een inzamelingsactie te houden voor Giro 777. We haalden tijdens een twee-uur-durende livestream €465,- op voor de getroffenen. Ik was zo dankbaar en trots op ons. Dit was echt een ongelofelijke middag! 

En ga zo maar door…

Volgens mij kan ik nog wel een paar uur doorgaan met het ophalen van herinneringen van het afgelopen jaar. Dat ik telkens weer zó warm ontvangen word en dat jullie zó gul zijn met jullie tijd en aandacht doet mij iedere dag goed. Toen ik begin dit jaar besloot om mezelf 100% in te zetten voor waar ik in geloof, had ik het doel om het 1 jaar lang vol te houden. Aan het einde van het jaar zou ik terugblikken en beslissen of ik nog een jaar aan zou durven gaan. Daarnaast moest ik mezelf financieel kunnen onderhouden. Dankzij jullie enthousiasme en steun en het vertrouwen van de klanten waar ik het afgelopen jaar mee heb samen mogen werken, durf ik uit volle borst JA te roepen tegen een nieuw jaar vol avonturen.  

Op naar al het moois dat 2022 zal brengen! 

Ps. Mijn werk ondersteunen zodat ik mijn werk op Charlingual.com, Instagram en op YouTube kan blijven doen? Dan kan dat door een donatie te doen via DEZE link.
Mijn dank is groot! 

Pps. Heb jij nou nog inspiratie en ideeën voor wat jij graag op Charlingual.com zou willen zien? Deel ze dan hieronder! Wie weet pak ik ze komend jaar op!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Handgemaakte trui breien

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

De nieuwste blogs