Top 10 brei cadeautips

Het vinden van de juiste cadeaus voor iemand die van breien houdt, kan heel lastig zijn. Daarom verzamelden wij onze top 10 breicadeaus voor jou. Zo weet jij zeker dat jij de breiers in jouw leven gelukkig kunt maken. Of misschien brei je zelf wel en weet je niet wat je nog mist op breigebied. Wij zijn er van overtuigd dat als je deze 10 dingen in huis hebt, je jouw leven lang breiplezier zal beleven! 

Deze inspiratieblog staat gevuld met links naar fijne producten. Sommige links zijn affiliate links. Als je op de link klikt kan het zijn dat ik hier een paar cent mee verdien. Als ik iets cadeau heb gekregen van een merk, dan vermeld ik dit er altijd bij.

Een set rondbreinaalden

Kerst is het ideale moment om je collectie breinaalden eens uit te breiden. Misschien heb je zelf al wel een favoriet merk en kun je hier wat extra maten van vragen. Voor rondbrei naalden heb je grofweg twee soorten:

  • rondbreinaalden met verwisselbare punt
  • Rondbreinaalden zonder verwisselbare punt

Mocht je echt willen investeren adviseren wij jou rondbreinaalden zonder verwisselbare punt te kopen zoals als bijvoorbeeld deze van Chiaogoo. Bij breien is het namelijk essentieel dat je steken soepel van de kabel naar de naald kunnen schuiven en een gladde overgang is daarbij belangrijk. 
Mocht je budget nou wat kleiner zijn, kun je voor rondbreinaalden met verwisselbare punt gaan. Dan is de variant van Yarn and Colors een erg mooie optie!

Cadeautips breien Charlingual rondbreinaalden
Charlingual tips breister cadeau rondbreinaalden

Naaldstoppers

Ben je net zulke handwerk fanaten als wij en sleep jij ook overal je handwerk mee naar toe? Zorg dan dat je een set goede naaldstoppers in huis hebt. Er is namelijk niets zo vervelend als aankomen op je bestemming en er achter komen dat de helft van je steken van de naald is geschoven. De naaldstopper zijn bijvoorbeeld verkrijg baar van Tulip. Hoe leuk, die tulpjes!

 

Wolwinder

Brei jij wel eens met handgeverfd garen? Dan is een wolwinder echt een must. Dit handgeverfd garen komt vaak in strengen en moet dan nog op een bol of bolletjes gewonden worden. Dit kun je uiteraard met de hand doen maar geloof ons, een wolwinder voorkomt een hoop frustraties en knopen. Deze wolwinder past waarschijnlijk goed in je budget. Wij zijn verliefd op de houten wolwinder van Knit Pro, maar deze is wel wat duurder.

Wolwinder brei cadeau tip
Parapluhaspel handgeverfde garens cadeautip

Parapluhaspel

Een parapluhaspel is wat ons betreft onmisbaar bij een wolwinder. Naast dat een parapluhaspel erg handig is, ziet deze er ook nog eens mooi uit. De varianten van Durable of Knit Pro zijn twee goede opties.

Knit blockers

Na het afronden van je breiwerk is het aan te raden je werk te blocken. Hiermee zorg je ervoor dat alle steken netjes komen te liggen en het werk mooi recht wordt. Met deze knitblockers ben je nooit meer aan het hannesen met spelden maar krijg je mooie rechte lijnen. 

Vrolijke sokken breien

Sokken breien

Je kunt met je naalden natuurlijk van alles breien. Wij breien voornamelijk truien en sokken. Nu hoor ik je denken: “sokken breien doen toch alleen oma’s” Dan heb jij vast nog nooit het supergave sokken breiboek van Mister Knitbear en DenDennis gezien er zijn meerdere delen met elk fantastische patronen voor heerlijk warme sokken. Meer sokkenbrei cadeautips? Klik hier!

Droomdeken breipakket

Met de koude wintermaanden op komst is een heerlijke deken op de bank natuurlijk superfijn. Wolplein.nl ontwerpt ieder jaar een droomdeken die je kunt breien. Inmiddels zijn er zes varianten waar je uit kunt kiezen en de nieuwste KAL start halverwege januari. 

Brei cadeautips Muud breinaaldenkoker

Breinaalden koker

Als je ons een klein beetje kent weet je dat we enorme fan zijn van de brei accessoires van MUUD. Mocht je met lange naalden breinen is deze leren breinaaldenkoker echt een must op aan te schaffen. 

Mooie en praktisch steekmarkeerders

Als je een paar sokken gaat breien, kun je op verschillende manieren gebruik maken van steekmarkeerders. Denk aan het markeren van iedere 10e rij zodat je eenvoudig kunt tellen hoe ver je bent. Of bijvoorbeeld aan het markeren van het begin van jouw toer. De stekenmarkeerders van Starfiberstudio zijn mijn favoriet. Maar je vind eigenlijk in iedere handwerkwinkel wel eenvoudige metalen stekenmarkeerders die het werk ook prima doen.

Breicadeau tips Esther Starfiber Studio

Leren labels

Als je breiwerk af is kun je het personaliseren met een leren label. Bij sommige handwerkwinkels kun je kant en klare labels aanschaffen of je eigen label ontwerpen. Je kiest dan een vorm, tekst en afbeelding uit. Zo is ieder kledingstuk wat jij breit voorzien van jouw persoonlijke touch. 

Wat staat er op jouw verlanglijst?

Ik verheug me enorm op de feestdagen! Niet vanwege de cadeaus of het eten, maar omdat we allemaal zo uitgebreid de tijd nemen om tijd met elkaar door te brengen. Ja goed. Cadeaus krijgen en geven is deel van de lol, dat wel! Dus, wat staat er dit jaar op jouw duurzame verlanglijstje?

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs