Haak- en breiprojecten voor koningsdag 2021

27 april is het weer zover. Koningsdag! Waar ik normaal een zolder vol met rommel klaar zou hebben liggen en mijn plekje op de rommelmarkt zou hebben geboekt, blijf ik ook dit jaar lekker thuis. We hangen de vlag uit, jaja die heb ik inmiddels gekocht, drinken wat oranje champagne en eten misschien een oranje tompoes maar daar blijft het ook een beetje bij. Toch ben ik een boel leuke handgemaakte haak-en en breiprojecten speciaal voor koningsdag tegengekomen. Jullie weten dat ik enorm van handgemaakt en duurzaam houd. Dat zijn al deze projecten dan ook wel. Die deel ik dan ook graag met jullie!

Klein kroontje haken koningsdag

Koningsdag haakproject, een kroontje

Om dit kroontje te kunnen haken, hoef je slechts een paar haaksteken te kennen. Vasten, stokjes, lossen en vasten. Lukt dat? Dan kun je ze combineren tot dit leuke kroontje van Marlaine. De gratis pdf van dit gehaakt kroontje kun je in de webshop Marlaine. Materialen zoals bolletjes Yarn & Colors katoen in koninklijke kleuren en een bijpassende haaknaald koop je ook in de webshop.

 

Speciale koningsdag slingers haken

Wil jij jouw huis op en top versieren voor koningsdag? Dan mag je deze koningsdag slinger zeker niet ontbreken. In dit haakpatroon worden er alleen lossen en vasten gebruikt. Ideaal voor de beginnende haker dus!

 

 

 

Gratis gehaakte slingers koningsdag
Brei inspiratie garen koningsdag

Jouw haak-of breiproject oranje maken voor koningsdag

Je zou natuurlijk ook een geliefd patroon in oranje-tinten kunnen breien of haken. Het is niet moeilijk om de juiste garen hiervoor te vinden! Bekijk bijvoorbeeld hier alle oranje garen van Marlaine!

Haakproject koningsdag, een strikje

Dit strikje heb je binnen een kwartier gehaakt. Het bestaat voornamelijk uit stokjes in de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Gebruik je Yarn & Colors katoen ? Vergeet dan niet een bijpassende haaknaald te kopen in de webshop Marlaine. Het patroon van dit koningsdag strikjedownload je ook daar.

 

 

 

Strikje haken koningsdag
Haakboek inspiratie koningsdag

Allerlei Hollandse patronen haken voor koningsdag

Het Hollands Haakboek van Christal Krukkert staat bomvol grappige amigurumi haakprojecten met als thema Nederland! Of je nou typische toeristische dingetjes zoals een windmolen of tulp wilt haken of voor de Nederlandse royals kiest, dit haakboek staat vol met ideeën.

 

 

Hollandse tulpen haken voor koningsdag

Wil jij een mooi bosje tulpen haken voor koningsdag of gewoon voor een doodnormale zondag? Dan kom je met dit patroon van de Haakbrigade aardig op weg. Je hebt slechts een beetje vilt, groene chenilledraad, lijm, een stopnaald, een haaknaald en katoen nodig om zelf mooie tulpen te haken.

 

 

Koningsdag tulpen haken
Speldje haken koningsdag

Een simpel koningsdag speldje haken

Bij de haakbridge kwam ik ook nog een leuk, gratis patroon van een koningsdag speldje tegen. Dit kroontje haak je eenvoudig met lossen, vasten en stokjes. Met twee steken hecht je een veiligheidsspeld achterop, et voila! Je hebt een gehaakt koningsdag speldje!

 

 

Een makkelijke mandala haken voor koningsdag

Het haken van een mandala is heel simpel! Span jij jouw mandala op? Dan heb je nog iets leuks om in het raam neer te zetten ook. Lees deze blog over het haken van een makkelijke mandala voor meer info over hoe ik dit aanpakte. 

Mandala haken simpel
Koningsdag inspiratie sjaal breien

Een speciale koningsdag omslagdoek breien

Het fijne aan projecten zoals omslagdoeken en sjaals is dat je de kleuren van zulke project volledig zelf kunt bepalen. Deze simpele Durable Cosy omslagdoek zou je bijvoorbeeld in het rood-wit-blauw kunnen breien. Of je zou de omslagdoek in een mooie Oranje Durable Cosy kunnen breien. Zo maak jij van ieder patroon een eigen koningsdag versie.

 

 

Een kroon breien voor koningsdag

Wat breien betreft, zijn er minder kleine, gemakkelijke projecten te vinden. Het gaat toch al snel over de grotere projecten. Deze prachtige kroon is daar een van. Op YouTube kun je de volledige een tutorial van deze kroon vinden.

 

 

Koningsdag kroon breien
Gebride babymutsjes

Het breien van speciale koningsdag babymutsjes

Wat onwijs lief, een kleine baby met een speciaal koningsdag mutsje! De babymutsjes waar ik eerder al een blog over schreef, kunnen gemakkelijk passend gemaakt worden om op koningsdag te dragen. Neem snel een kijke op de blog en brei jouw eigen babymuts!

Andere koningsdag projecten

Er zijn natuurlijk nog talloze andere manieren om er met koningsdag een gezellige dag van te maken. Zo zou jij jouw huis kunnen versieren met mooie, oranje woonaccessoires, of zou je helemaal in thema een heerlijke Sinaasappelcake kunnen bakken. Hoe jij koningsdag ook viert, geniet er van en ontspan!

Heb jij wat inspiratie uit deze blog kunnen halen? Vergeet mij niet te taggen in foto’s die jij online zet van jouw gehaakte of gebreide projecten. Of laat een berichtje hier onderaan deze blog achter. Ik geniet er altijd enorm van om te zien wat jullie allemaal maken!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs

Leave a Reply