Haak- en breiprojecten voor koningsdag

27 april is het weer zover. Koningsdag! Het ideale moment om lekker de haaknaald in te kruipen. Een handgemaakte versiering of accessoire helpt je om helemaal in de feeststemming te komen! Vreemdgenoeg zijn er véél minder brei, borduur- en punchprojecten te vinden als we het over Koningsdag hebben. Daarom is deze inspiratieblog haast alleen maar gevuld met haaksels. Maar ach, dat heb je snel genoeg geleerd! Als koningsdag achter de rug is, komt moederdag al gauw dichterbij. Daarom vulden wij een blog vol moederdag cadeaus

Fancy koningsdagkroontjes haken

Heb je het niet zo op rood-wit-blauwe versiering? Dan is een gouden of oranje koningsdagkroontje vast wat voor jou! Met dit patroon van Gek op Haken heb je binnen no time een speldje gehaakt. Je hoeft er alleen nog een veiligheidsspelletje aan vast te maken en dan kun je deze leuke kroontjes eenvoudig vastspelden.

Simpele koningsdagvlaggetjes voor in het haar haken

Soms is een project zó eenvoudig en toch zó mooi! Dit creatieve koningsdagproject van Grietje Karwietje is perfect voor de kindjes die vaak een haarband in het haar hebben. Daarnaast kunnen de minivlaggetjes ook prima als versiering in huis dienen.

Haakboek inspiratie koningsdag

Allerlei Hollandse patronen haken voor koningsdag

Het Hollands Haakboek van Christal Krukkert staat bomvol grappige amigurumi haakprojecten met als thema Nederland! Of je nou typische toeristische dingetjes zoals een windmolen of tulp wilt haken of voor de Nederlandse royals kiest, dit haakboek staat vol met ideeën.

 

 

ModeMode

Hollandse tulpen haken voor koningsdag

Wil jij een mooi bosje tulpen haken voor koningsdag of gewoon voor een doodnormale zondag? Dan kom je met dit patroon van de Haakbrigade aardig op weg. Je hebt slechts een beetje vilt, groene chenilledraad, lijm, een stopnaald, een haaknaald en katoen nodig om zelf mooie tulpen te haken.

 

 

Koningsdag tulpen haken
Speldje haken koningsdag

Een simpel koningsdag speldje haken

Bij de haakbridge kwam ik ook nog een leuk, gratis patroon van een koningsdag speldje tegen. Dit kroontje haak je eenvoudig met lossen, vasten en stokjes. Met twee steken hecht je een veiligheidsspeld achterop, et voila! Je hebt een gehaakt koningsdag speldje!

 

 

Poppenkleertjes haken voor koningsdag

Deze poppenkleertjes van Haakidee zijn toch té schattig!? Ideaal voor de poppenpapa’s en poppenmama’s die hun poppenkindje ook op koningsdag meeslepen. Annemarie heeft trouwens heel veel verschillende outfits voor poppen gehaakt. Zó lief!

Mandala haken simpel

Een makkelijke mandala als koningsdagdeco haken

Het haken van een mandala is heel simpel! Span jij jouw mandala op? Dan heb je nog iets leuks om in het raam neer te zetten ook. Zo maak je heel snel en eenvoudig jouw eigen koningsdag versiering voor op de vensterbank. Of gebruik een grote ring en hang een giga rood-wit-blauwe mandala in het raam! Lees deze blog over het haken van een makkelijke mandala voor meer info over hoe ik dit aanpakte. 

Haarsliertjes haken voor koningsdag

Wat een onwijs leuk project voor iedereen met een lange staart? Deze gehaakte koningsdag sliertjes zijn perfect voor iedereen die wel een beetje speciaal aan wil, maar dit vooral geen last wil hebben van kwijtrakende accessoires. Drie sliertjes, één elastiek en je bent al klaar! Een onwijs creatief project die de boel meteen helemaal aankleedt!

Koningsdag haarversiering haken
Rozet voor koningsdag haken

Een fleurige koningsdag rozet haken

Deze fleurige koningsdag rozet is ideaal voor iedereen die er ietsjes subtielier bij wil lopen. Met een paar restjes katoen heb je dit koningsdag projectje binnen een uur afgerond. En wil je een rozet in een andere kleur haken dan kan dat natuurlijk ook! Een rozet is al van ouds af aan een eenvoudige accessoire om te haken en om op te spelden op feestdagen.

Een speciale koningsdag shawl haken

Deze rood, wit, blauw, oranje shawl is ideaal voor alle juffen en meesters die kou staan te lijden tijdens de Koningsspelen. Maart van CuddlyCool draagt deze gehaakte shawl al een paar jaar met Koningsdag. Is dit het ideale last-minute project die snel de avond vóór de koningsspelen van je haaknaald af zal vliegen? Ik denk het wel!

Koningsdag inspiratie sjaal breien

Een speciale koningsdag omslagdoek breien

Het fijne aan projecten zoals omslagdoeken en sjaals is dat je de kleuren van zulke project volledig zelf kunt bepalen. Deze simpele Durable Cosy omslagdoek zou je bijvoorbeeld in het rood-wit-blauw kunnen breien. Of je zou de omslagdoek in een mooie Oranje Durable Cosy kunnen breien. Zo maak jij van ieder patroon een eigen koningsdag versie.

 

 

Een kroon breien voor koningsdag

Wat breien betreft, zijn er minder kleine, gemakkelijke projecten te vinden. Het gaat toch al snel over de grotere projecten. Deze prachtige kroon is daar een van. Op YouTube kun je de volledige een tutorial van deze kroon vinden.

 

 

Koningsdag kroon breien
Gebride babymutsjes

Het breien van speciale koningsdag babymutsjes

Wat onwijs lief, een kleine baby met een speciaal koningsdag mutsje! De babymutsjes waar ik eerder al een blog over schreef, kunnen gemakkelijk passend gemaakt worden om op koningsdag te dragen. Neem snel een kijke op de blog en brei jouw eigen babymuts!

Ga jij met koningsdag aan de slag?

Wat zijn jouw plannen voor koningsdag? Ga jij langs rommelmarktkraampjes struinen? Naar een groot festival? Of kijk je de festiviteiten vanuit thuis met een gezellig handwerkprojectje op schoot? Laat het mij hieronder weten! 

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs

Leave a Reply