6 handwerkprojecten voor de garens uit jouw adventskalender

Het jaar is omgevlogen en de decembermaand staat weer voor de deur. Een maand vol feestdagen, gezelligheid, lichtjes en cadeautjes. Maar ook de tijd van adventskalenders. En die zijn er in allerlei soorten en maten. Duurzaam, fairtrade, gevuld met chocolade, zeepjes, skincareproducten, enzovoort. Een waar wij al vaak jaloers naar hebben gekeken zijn adventskalenders gevuld met bolletjes wol. Olivia & Oliverfibers, Het Wolbeest, Wol met Verve, Bad Cattoo yarn, ze zijn allemaal aan de slag geweest om de mooiste wolletjes te verven. Misschien heb jij er wel een en vraag je je af wat voor project je er mee moet maken. Lees dan vooral snel verder!

Handwerk adventskalender project 1: Een paar adventssokken

Sokken breien is iet swaar enorm veel handwerkers van genieten. Het is ook een ideaal project voor jouw handwerk adventskalender! Heb je nog nooit streepjessokken gebreid? Dan is het patroon van de City Stripe Socks ideaal om mee te beginnen. 

Handwerk adventskalender project 2: Mini-sokjes

Wat een schattige mini-sokjes! Je kunt ze in de kerstboom hangen, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon als slingers ophangen. Keileuk! Vorig jaar hebben we er al een aantal gebreid en dit jaar komen er zeker nog bij. Het doel is natuurlijk de hele kerstboom vol 😉 Met het garen uit je adventskalender zou je elke dag een sokje kunnen breien. Tegen de tijd dat het kerst is, hangt je boom dan vol met kleurrijke, ontzettend lieve sokjes. 

Handwerk adventskalender project 3: De adventssjaal van Renske Creatief

Tijdens het zoeken naar projecten, kwamen we deze prachtig gebreide adventssjaal van Renske Creatief tegen. Wij houden van patronen die technisch goed in elkaar zitten en dit is er echt zo een. Je kunt zelf spelen met de kleuren die je hebt en je sjaal helemaal naar jouw wens aanpassen. 

Handwerk adventskalender project 4: Een grannydeken

Tijdloos en toch stijlvol. Dat is precies wat wij van een grannydeken vinden. En het voordeel van zo’n deken is dat daar alle kleuren in mogen die je maar wil. Het staat namelijk altijd mooi bij elkaar. Granny’s heb je in allerlei soorten en maten. Je hebt natuurlijk de standaardversie met de grannystitch, maar ook hele mooie varianten. Charlie is op dit moment bezig met een granny stripe restjesdeken en ze verheugt zich er nu al op om haar adventskalender wolletjes aan dit deken toe te voegen.

Dol op handwerken? Neem dan de tijd om meer van mijn blogs te lezen! Zoals deze bladzijde uit mijn Online Handwerk Dagboek.  Je kunt me ook volgen op Instagram, YouTube en Facebook om altijd op de hoogte te blijven!

Handwerk adventskalender project 4: Een kleurrijke streepjeskruik

Wij zijn ontzettende koukleumen. Op de bank, in bed, wij hebben het echt overal koud. Het is bij ons dan ook niet zelden dat we een kruik warm maken en hier lekker mee opwarmen. Vaak ziet zo’n kruik er wat saai uit, maar je hebt tegenwoordig hele leuke kruikenzakken. Maar waarom zou je iets kopen als je het ook zelf kan maken?! Er zijn zó veel verschillende patronen voor kruiken. Klik hier om er een boel op Ravelry te zien. Lekker kleurrijk en precies geschikt voor de garens uit je adventskalender. 

Handwerk adventskalender project 4: Een restjes zigzagdeken

Op zoek naar een simpel haakpatroon? Deze zigzagdeken dient goed als kleedje op de bank of als sprei over je bed. En als je eenmaal de slag te pakken hebt, haakt het heerlijk weg. En ook bij dit patroon: je kunt eindeloos combineren met kleuren. Ideaal dus voor al je adventskalender garens!

Handwerk adventskalender project 5: Granny Square kerstballen

Nog een leuke versiering voor in de kerstboom zijn deze kerstballen. Het is een super eenvoudig patroon uit het nieuwste boek van Tante Setje. Je kunt er natuurlijk zoveel maken als je wilt en kunt alle kleuren uit jouw adventskalender ervoor gebruiken.

Handwerk adventskalender project 6: Een streepjestrui

Een winter zonder zelfgemaakte trui is geen winter, toch? Bij ons rolt er minstens elke winter een van de naalden. Vaak met lekker veel kleur. Charlie breidde eerder al eens een topje waarbij ze alleen gebruik maakte van restgarens. In deze vlog vertelt ze je hoe je hier ook mee aan de slag kunt.

Welke adventskalender vind jij het leukst?

Aftellen naar kerst is natuurlijk ontzettend leuk. En met een adventskalender natuurlijk extra leuk. Je kunt de hele maand door aan je project werken of eerst alle cadeautjes uitpakken. Dan heb je daarna nog lekker je project om aan te werken, zodat je nog een beetje na kunt genieten van de decembermaand. Laat je ons weten welk project jij gaat maken? Een foto van hoe het geworden is, vinden we natuurlijk ook altijd leuk!


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs