Natuurlijk verven met Avocado Tasjes

Verven met natuurlijk middelen. Het is iets wat veel handwerkers wel eens uit hebben geprobeerd. Ook ik heb mezelf erin zitten verdiepen. Vaak is het fijn om eerst wat meer informatie te vinden over het verven met natuurlijk materiaal voordat je er zelf aan begint. Iemand die hier wel wat vanaf weet is Leanne van Avocado Tasjes. In deze blog vertelt zij hoe zij begonnen is met het verven avocado’s .

Tas geverfd van avocado boom

Wie is Avocado Tasjes?

Wat leuk dat je deze blog wilt lezen! Voordat ik alles ga vertellen over Avocado Tasjes zal ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Leanne en ik ben 20 jaar. Al sinds een aantal jaar wil ik een eigen business. Dag in, dag uit ben ik bezig geweest met het ontwerpen en bedenken van producten die ik wilde verkopen. Ik heb veel tijd en aandacht besteedt aan hoe mijn bedrijf en collecties eruit moesten komen te zien. Het maken van een eigen collectie was altijd al mijn droom! Na de opleiding Interieuradviseur op het Hout- en Meubileringscollege ben ik dan ook Ondernemen gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens deze opleiding leer ik hoe ik mijn eigen bedrijf kan opzetten.

Zo ben ik gestart mijn bedrijf Avocado Tasjes.

Waarom verf je textiel met avocado’s?

Het begon met een creatief idee. Ik kwam op Pinterest inspiratie tegen rondom verven met natuurlijke materialen. Ik vond het textiel geverfd met avocado’s een ontzettend mooie kleur hebben. De zachte roze kleur sprak mij zo aan, dat ik het zelf ook wel wilde proberen. Ik heb aan een familielid gevraagd om alle schillen en pitten voor mij te bewaren. Toen ik eenmaal voldoende verzameld had, ben ik aan de slag gegaan met het verven van testlapjes. Het was zo leuk om met dit natuurlijk materiaal stof te verven dat ik het plezier dat ik er aan had ook met anderen wilde delen. Na een zoektocht, vond ik fijne canvas tassen die ik kon gaan verven. Deze tassen ben ik gaan verven met alle avocadoschillen en -pitten die ik had verzameld. Ik ben toen ook gaan experimenteren met de manier van verven. Eerst verfde ik een egale kleur in verschillende tinten. Daarna experimenteerde ik ook met het creëren van strepen. De strepen gaven zo’n leuke effect aan de tas. Het design werd gelijk een stuk speelser. Zelf vind ik de egale kleur het mooist. Tijd nemen om stof met natuurlijke middelen te verven is wat mij betreft de perfecte manier om Slow Living toe te passen. 

Avocado tas geverfd duurzaam

Een avocado borduren

Een avocado borduren op de tassen is het laatste puntje van aandacht. Ook dit doe ik met de hand. Van mijn opa heb ik borduurgaren gekregen die mijn oma gebruikte.

Ik vond het een leuk idee dat je kan zien waar de tas mee geverfd is. Niet alleen ziet het er heel schattig uit, het maakt je ook nog eens bewust van de producten die gebruikt worden om iets te maken.

Het verkopen van natuurlijk geverfde producten

Ik heb nog veel meer ideeën voor collecties. Daarom ben ik naast het verven van de tassen ook druk bezig met het uitwerken van een nieuwe collectie. Vanuit mijn interieuropleiding heb ik veel kennis over woonaccessoires. Ook die wil ik graag ontwerpen. Hier gebruik ik ook avocado pitten voor. In de collectie komen bijvoorbeeld kussenhoezen en wandkleden. Alles wordt op natuurlijke wijze geverfd. Één wandkleed heb ik al gemaakt in een prachtige roze kleur met een licht ombré effect. Ook ben ik aan het experimenteren met andere kleuren. Wil jij nou ook een keer verven met natuurlijke kleurstoffen, gebruik dan alleen natuurlijke stoffen zoals 100% katoen of linnen. Katoen is ideaal als je bijvoorbeeld een handgeverfde babymuts wilt breien Het is altijd heel spannend om te gaan werken met nieuwe kleuren. Je weet, als je met natuurlijk middelen gaat verven, weet je in eerste instantie niet helemaal welke kleur eruit gaat komen. Maar ik ben erg blij met het eindresultaat.

Lapje geverfd met avodaco schil

Producten uit duurzame stoffen.

Het verven met natuurlijke materialen is natuurlijk ontzettend duurzaam. Je hoeft er immers alleen maar avocadopitten en avocadoschillen voor te gebruiken. Er zijn ook andere manieren om duurzaam te zijn. Zo heb ik ook een collectie tassen die gemaakt worden van reststoffen. Reststoffen worden zo vaak weggegooid, maar dat is zo ontzettend zonde. Mensen denken al snel dat je er niks mee kan, maar met een beetje creativiteit kom je al erg ver! Deze nieuwe collectie heeft “Ribcord” en is nu al te bestellen via Instagram @avocadotasjes.

Geduld hebben met natuurlijk verven

Het lijkt nu alsof het allemaal maar soepeltjes gaat, maar dat is niet altijd zo. Het maken van een nieuwe kleur, vraagt om veel geduld. Soms wil ik een nieuwe kleur maken, maar neemt de stof het niet zo mooi op. Ook foto’s maken is niet mijn sterkste punt, maar ik word er wel elke keer een beetje beter in.

Naast het maken van producten, vind ik het ook fantastisch om met mensen bezig te zijn. De leuke berichtjes die ik van mensen krijg die enthousiast worden van de collecties warmen mijn hart. Daarnaast vind ik het zo leuk om alle bestellingen in te pakken! Ik vind het belangrijk om van iedere bestelling een mooi cadeautje te maken. Daarom probeer ik de bestellingen zo mooi mogelijk in te pakken. Onder andere mijn avocado tassen worden nog even voor verzending gestreken, daarna netjes opgevouwen, kaartje erbij, strikje eromheen en klaar!

Ben jij benieuwd geworden naar het merk Avocado Tasjes en haar duurzame collecties? Leanne is te volgen op Instagram en Facebook.

Ook nog een kleine verrassing voor alle lezers! Wil jij nou ook zo’n handgemaakt product hebben? Dan heb ik leuk nieuws voor jullie! Stuur de code: blogcharlingual10% naar Avocado Tasjes toe via Instagram tijdens het doorgeven van je bestelling, en ontvang 10% korting op een product naar keuze.

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs

Leave a Reply