Kringloop, wolletjes en vakantie koopjes!

Jullie weten inmiddels hoe dol ik ben op mooie spulletjes. Zeker als ze handgemaakt en/of duurzaam zijn! Nou, toen de zomervakantie voorbij was, ontdekte ik hoeveel mooi spulletjes ik allemaal gekocht, gekregen of gevonden had. Ooooh wat kan ik hier van genieten. En dat genieten, dat deel ik met veel liefde met jullie!

Onesiegurumi boek a la Sascha

Onesiegurumi van Sascha Blase- van Wagtendonk

Toen Sascha maanden geleden een keertje vertelde over haar Onesiegurumi’s was ik meteen verkocht. Want wat heb ik toch een hekel aan het wegwerken van overgebleven draadjes. Hoewel ik nog niets heb gehaakt uit dit mooie boek, verheug ik me wel alvast op het maken van mijn eerste Onesiegurumi. En ik verheug me nog meer op het niet wegwerken van alle draadjes! Onesiegurumi koop je eenvoudig via Bol.com

Natural Dyeing Kit van Tintica

Op vakantie in Groningen zag ik deze kit liggen bij Achterpand. Hoewel ik al eens een keertje eerder een klein beetje wol heb geverfd, wil ik al een poos zelf aan de slag met het verven van een flinke streng in een van mijn favoriete kleuren. Met deze natuurlijke verf kit van Tintica hoop ik mijn eigen streng met granaatappel te verven. Ik ben benieuwd!

Natural Dying on Wool Achterpand Groningen
Gebreide sokken in rieten mandje

Scheerwollen sokken en een tweedehands mandje

Dit tweedehands mandje zag ik bij het Goed in Sittard liggen. Hoewel we al ruim 4 jaar in dit huis wonen, voelt ons toilet onder nog steeds niet helemaal aangekleed. Door dit mandje te vullen met hygiëne artikelen en het bij het toilet te leggen, voeg ik weer iets toe qua deco maar ook zeker qua handigheidje. Dit sokkenwol kocht ik een poos geleden in de Etsy shop van Made By Lisetje. Ik maakte er een stevige paar vanilla socks voor mijn man van. 

Een grote rieten mand

Deze rieten mand komt tot aan mijn heupen. Een flinke mand dus! Deze komt in de schuur te staan zodat we het brandhout hierin kunnen opruimen. Al hebben we op dit moment wel veel te veel brandhout. Ik denk dat ik nog een paar extra manden nodig heb!

Grote rieten kringloopmand
Scrunchy en glazen souvenir

Een souvenir en cadeautje

Dit kleine, glazen paneeltje in okergeel nam ik mee na het opnemen van de laatste aflevering van de Offline Handwerk Club. Ik kon simpelweg niet vertrekken zonder een van de prachtige Tiffany creaties van A Lot of Rosie mee te nemen! De scrunchy kreeg ik cadeau van Gutsy Fashion tijdens haar verjaardagsspeurtocht.

Twee handgeverfde wolletjes

Na het filmen van de Offline Handwerk Club bij Esther kreeg ik een prachtig pakketje thuisgestuurd. Esther verraste mij met leuke, handige handwerkspulletjes zoals stekenmarkeerders en een proeflap lineaal. Ze stuurde ook een zelfgeverfde en zelfgesponnen streng garen mee. Wat een mooi geschenk! Op vakantie nam ik een souvenir strengetje van Juffrouw Lanterfant mee. Op een dag hoop ik dit strengetje te verwerken in een memory blanket.

Wolletjes handgeverfd
Rowan wolletjes en sokkenwol van Wollstreet Sittard

Random wolletjes

Nét voordat de schoolvakantie afliep, was er in Sittard een grote outlet. Ook bij Wollstreet waren er allerlei bollen in de uitverkoop. Ik grabbelde wat tussen de bakken en vond veel moois. Waar ik het normaal zou laten liggen, ik heb immers geen plannen voor een nieuw paar sokken op het moment, koos ik er deze keer voor om de bolletjes toch mee te nemen. Ik bedenk vast wel iets dat ik met ze kan! 

Mijn perfect studio stoel

Daar is die dan. De perfecte stoel voor in mijn studio. Ik heb er al een aflevering van de Online Handwerk Club in opgenomen en let me tell you dat was een waar genot! Het blijkt dat de stoel nieuw zo’n €500 gekost heeft (als ik het internet mag geloven) maar ik kocht het voor €47,50. Wat mij betreft een hele fijne deal voor deze stoel. Hij is immers zo goed als nieuw! (Ik heb nog geen gebruikssporen kunnen vinden. Fantastisch he!)

De vintage stoel in de Charlingual studio
Rowan en Bice wolletjes uitverkoop

Nog meer random wolletjes?

Oei, nog meer random wolletjes! Yup! Ik vond nog meer prachtige wolletjes toen ik bij de outlet van Wollstreet ging kijken. Voor de linkerbol heb ik wel een heel duidelijk doel (maar dat blijft nog even geheim) en wat de twee rechter strengen betreft… Die kon ik gewoon niet achterlaten! (oh je en dat rieten mandje… die is ook blijven plakken.)

Het maken van een shop log / haul blog. Is dat duurzaam?

Er is op het internet veel discussie over het maken van een shop log / shopping haul. Zo kun je zeggen dat een dergelijke blogpost of vlog helemaal niet duurzaam is. In eerste instantie begreep ik het niet. Als het toch producten zijn die ik zelf in huis heb gehaald, dan is daar toch niets mis mee. Maar wat blijkt? Heel veel mensen kopen dingen zódat ze een shop log / shopping haul kunnen maken. Bizar! Laat ik duidelijk zijn. Dat is hier ab-so-luut niet het geval. Dat ik deze producten op het tegenkwam, is pure toeval en dat ik ze met jullie deel is mede mogelijk door jullie enthousiasme! Ik ga weer lekker terug in mijn nieuwe stoel genieten met wat fijn wolletjes en een mooi handwerkboek. Fijn weekend!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs