Koningsdag, the slow living way

Waar ga je naartoe op koningsdag?

Leef jij jouw leven op een langzamer standje dan de meeste mensen? Dan hoeft dit niet meteen te betekenen dat je koningsdag niet viert. Het betekent ook niet dat je met koningsdag thuis hoeft te blijven. Het betekent alleen dat je wat meer tijd en ruimte vrijmaakt om rustig te bekijken hoe je koningsdag gaat vieren. Ook kijk je hoe je een duurzamere, minder commerciële invulling aan jouw koningsdag viering kunt geven. Er worden talloze activiteiten georganiseerd met koningsdag. Denk aan:

  • Koningsspelen
  • Vrijmarkten
  • Festivals
Are We There Yet (1)

Ik ben dol op struinen over de vrijmarkt met koningsdag. Het liefst bezoek ik ergens met zoveel mogelijk kleedjes. Het is altijd zo gezellig en kneuterig. Ik kan daar helemaal van genieten. Steeds vaker worden vrijmarkten samen met festivals of buitenconcerten georganiseerd. Dan krijg je een all-in-one koningsdag activiteit. Het heeft zeker zijn voordelen, je hebt bijvoorbeeld de hele dag leuke dingen die je kunt doen, maar het kan ook een beetje veel zijn.

Een kleedje vullen met koningsdag

Heb je op zolder nog allerlei spulletjes liggen die weg kunnen? Dan is een kleedje neerleggen op een vrijmarkt de perfecte plek om van de spullen af te geraken. Je hoeft niet te verwachten dat je met een volle portemonnee naar huis gaat, maar de sfeer is wel altijd heel gezellig! Wat kun je doen om er een heerlijk relaxde dag van te maken?

Rozet voor koningsdag haken
  • Geef al je producten van tevoren een prijs en plak er een sticker op. Merk je dat mensen niet happen? Streep de prijs met rood door en schrijf er een goedkopere prijs onder.
  • Neem een koelbox met snacks en drinken mee. Maak er echt een feestje van.
  • Gaat het (flink) regenen? Ga lekker naar huis! Uit principe blijven zitten terwijl het regent gaat je dag echt niet mooier maken.
  • Wandel zelf een rondje over de vrijmarkt. Je weet nooit wat je tegen zult komen!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Wat trek je aan op koningsdag?

Er bestaan ik-weet-niet-hoeveel speciale koningsdag t-shirts, jurkjes en broeken. Hartstikke commercieel en meestal ook gewoon niet zo mooi. Laat staan dat het duurzaam is! Het liefst trek je natuurlijk iets aan dat jij zelf met de hand heb gemaak. Denk aan een leuke omslagsjaal of topje. Ik vulde deze blog met handgemaakte projecten voor koningsdag! Overigens is het misschien wel heel leuk om met een groepje dezelfde outfit te scoren die je jaar-in-jaar-uit aantrekt op koningsdag. Of ga je in een kringloop winkel op zoek naar oranje getinte outfits voor elkaar. Wat je sowieso niet hoeft te doen is stress te hebben. Het interesseert echt niemand hoeveel oranje je wel of niet aantrekt op 27 april!

 

Met wie ga je iets doen?

Vroeger was koningsdag vieren met vrienden nog niet echt een ding. Ik ging met m’n ouders naar de vrijmarkt en dat was dat. Tegenwoordig zijn er allerlei festivals zoals Kings World Den Haag of het 538 Koningsdag festival. Hartstikke leuk bedacht natuurlijk. En als je zulke festivals tof vindt, dan kan het een heel leuk dagje uit zijn. Maar laten we eerlijk zijn. Als je deze blog aan het lezen bent, zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om met vrienden naar een koningsdagfestival te gaan. Alleen het plannen daarvan is al een groot drama. Ga gewoon lekker in je eentje iets doen of kies er voor om je opties open te laten. Je kunt natuurlijk ook gewoon met een lieve vriend of vriendin of je partner over de vrijmarkt wandelen en genieten van het zonnetje. Met wie je ook iets gaat doen, weet dat er totaal geen reden is om deze feestelijke dag te vullen met stress alleen omdat iedereen vindt dat ze iets persee moeten.

Thuis koningsdag vieren

Geen zin om buiten de deur koningsdag te vieren? I’ve got you! De grote koningsdag optocht op tv volgen kan al een heerlijke vulling voor jouw dag zijn! Haal wat lekkers te knibbelen in huis of maak je eigen cocktails en geniet gewoon van alle feestelijkheid. Misschien vind je het wel leuk om je huis een beetje te versieren en de vlag uit te hangen zodat je de feestsfeer nog meer in huis haalt. Of misschien vind je het wel leuk om met een klein clubje vrienden koningsdag hapjes en koningsdag drankjes te maken. Natuurlijk mogen de tompoucen ook niet ontbreken!

 

Deze tomatentulpen van So Celebrate zien er heel feestelijk uit!

Hoe jij jouw dag ook gaat vieren, doe lekker waar je zin in hebt! Geen koningsdag vieren of all out gaan en de hele dag op een koningsdag festival staan. Het kan allemaal! Wat ben jij dit jaar met koningsdag van plan?

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs

Leave a Reply