Slow Living cadeaus die ik nooit zal kopen

Slow Living… Ik heb er al best veel over gepraat! Voornamelijk omdat langzamer leven voor mij een manier is geworden om goed in m’n vel te zitten en van het leven te genieten. Mensen die enthousiast zijn over langzamer leven hebben allemaal hun eigen manier gevonden om traagheid te omarmen en minder gehaast te zijn. Slow Living is steeds populairder aan het worden. Fantastisch natuurlijk! Maar populariteit heeft ook een gigantische keerzijde. Zodra iets populair begint te worden, wordt er steeds meer troep over en van verkocht. Typ maar eens in je zoekbalk “slow living cadeau” in. Absurd eigenlijk dat hoe dat werkt. Maar desalniettemin werkt het toch écht zo. Daarom deze lijst met 10 slow living producten die je mij niet snel zult kopen. En natuurlijk een beetje uitleg over waarom ik dat nooit zou doen.

Slow Living cadeau 1: Een spijkermat

Vroeger werden accupressurematten in Indiase en Aziatische culturen aangeraden om genezing te bevorderen. De dunne spijkers prikten in de zenuwuiteinden van de huid. De doorbloeding werd geactiveerd, afvalstoffen werden sneller en beter afgevoerd en de spieren werden warm en raakten ontspannen. Spijkermatten werden gebruikt tijdens meditaties en mensen leerden er van jongs af aan op een verantwoorde manier mee omgaan. Dat is nu niet meer het geval. Inmiddels worden spijkermatten (die een hip uiterlijk hebben gekregen met plastic nopjes die eigenlijk het werk van traditionele accupressurematten helemaal niet na kunnen bootsen) als oplossing voor van alles en nog wat aangeraden. Iedere dag een halfuur op je spijkermat zou je helpen beter ontspannen en meer in het nu te zijn… Sure Jan.

Slow Living cadeau 2: Een speciaal ijswaterbad voor in de tuin

De Wim Hof methode. In Nederland loopt meneer Hof al ruim 13 jaar te roepen dat hij dé oplossing heeft voor een heel boek aan kwaaltjes. Chillen in ijskoud water. Hoewel ik er graag in geloof dat je lichaam aan koud water en koud weer blootstellen gezondheidsvoordelen heeft (heel de winter voor een vuurtje zitten omdat het buiten vriest doet niet veel goeds voor je lijf), kun je ook te ver gaan. Zo beweerde meneer Hof eerder dat mensen met reuma, multiple sclerose en zelfs kanker baat zouden kunnen hebben bij zijn methode. Zijn onderzoekers Pickkers en Kox hadden hem gewaarschuwd voor het roepen van zulke onzin omdat dat helemaal niet bewezen was. Tijdens de Corona Crisis vertelde hij zelfs aan de media dat onderzoek dat hij gedaan had uit had gewezen dat zijn lichaam bacteriën eerder kon uitschakelen. Terwijl dit dus helemaal niet bewezen was met het onderzoek. Dus nee. In een ijsbad koukleumen gaat ‘m voor mij niet worden. Al wordt je hersenactiviteit natuurlijk wel een stuk trager door alle kou.

Slow Living cadeau 3: Een selfcare planner

Ik ben dol op de HEMA, maar wat mij betreft schieten ze met deze selfcare planner de plank flink mis. Ja het is verstandig om tijd vrij te maken voor selfcare! Maar daar heb je geen speciale planner voor nodig. Dit is nou zo’n typisch geval Selfcare is populair dus plakken we overal de sticker selfcare op. Mij niet gezien!

Slow Living cadeau 4: Krachtwoord kaarten

Als krachtwoordkaarten jouw ding zijn, vooral doen! Iedereen wordt ergens anders mee geholpen. Helaas krijg ik alleen maar kippenvel van zulke kaartjes. Wat moet ik er nou precies mee? Hoe gaan ze me helpen? En waarom kosten die dingen twee euro per stuk? Schiet mij maar lek!

Slow Living cadeau 5: Een kluis voor je telefoon

In deze ben ik zelf bijna getrapt. Je telefoon écht een uur of twee achter slot en grendel doen klinkt hemels! Als je telefoon in een kluis zit, kun je er ook écht niet bij. Maar… Zit je telefoon wel echt achter slot en grendel? Of is het stiekem een illusie. Deze kluisjes kunnen natuurlijk tussendoor ook gewoon open. Stel er is een noodgeval ofzo. Dan moet je immers bij je telefoon kunnen. Het idee van zo’n kluis is natuurlijk hartstikke aantrekkelijk. Maar uiteindelijk heb je toch echt zelf de touwtjes in handen. Ik enk dat je telefoon op een andere kamer leggen (of helemaal uitzetten) een stuk effectiever is. En ook een stuk goedkoper.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Slow Living cadeau 6: Een nieuwe fiets

Ga naar buiten! Geniet van de zon! Gebruik daar je fiets voor! Die kun je hier kopen! 20% korting! (maar niet heus…) Ik moedig je met veel liefde en plezier aan om lekker naar buiten te gaan op je fiets. Ik geniet ook enorm van mijn elektrische fiets en ga inmiddels liever met de fiets weg dan met de auto. Maar die fiets kocht ik voor een prikkie op Marktplaats. Niet alles hoeft nieuw en bijzonder en mooi en en en!

Slow Living cadeau 7: Etherische oliën

Etherische oliën. Ze bestaan en ze worden veelvuldig verkocht. Helaas zijn veel oliën die verkocht worden troep. Dat komt omdat er heel veel MLMs (vroeger ook wel piramidesystemen genoemd) etherische oliën gebruiken. Natuurlijk houd ik enorm van een lekker geurtje in huis. Terwijl ik op de bank zit te breien bijvoorbeeld of op de yoga mat zit te mediteren. Maar het is onverstandig om etherische oliën te kopen bij een bedrijf dat schreeuwt over mentale gezondheid of slow living. Ga liever langs de Holland and Barret. Daar verkopen ze het immers al jaren en zijn ze eerlijk over wat een specifieke olie teweeg zal brengen.

Slow Living cadeau 8: Lush producten

Ben ik dol op de producten van merken zoals Lush? Ja! Koop ik ze omdat zij er voor zorgen dat ik langzamer leef? Ehh… Nee! Het zien niet de producten die me helpen langzamer te leven, maar de betekenis die ik aan de producten geef. Daarom koop ik producten van bijvoorbeeld Lush voor hele andere redenen. Omdat ze diervriendelijk zijn bijvoorbeeld. Of omdat Rose Jam mijn all-time favoriete geur is. Maar niet omdat ze ervoor zullen zorgen dat ik langzamer ga leven.

Slow Living cadeau 9: Een plant

Een plant maakt nog geen leeg hoofd. Dat is vast een uitspraak, maar ik heb ‘m nog nooit gehoord. Toch kun je er al veel mee zeggen. Een plant kopen zorgt er inderdaad niet voor dat je meer ontspannen bent. Een plant kan er zelfs voor zorgen dat je nog meer stress ervaart (want help! Hoe houd je een plant in leven?!) Laat je dus vooral niet wijs maken dat iedereen die langzamer probeert te leven automatisch ook plantenouder wordt. Doe je eigen ding op je eigen tempo en dan ben je al fantastisch bezig.

Heb jij ooit per ongeluk een product gedacht waarvan je achterafgezien inziet dat je er eigenlijk dik bent ingetuind? Laat het hieronder weten!


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs

Leave a Reply