Top 10 duurzame moederdag cadeaus

Met moederdag om de hoek (je hebt letterlijk minder dan een week mensen. Schiet op!) verzamelde ik een tiental eenvoudige, duurzame moederdagcadeaus voor je. Want iedere moeder heeft het op een gegeven moment helemaal gehad met plastic prulletjes waar ze eigenlijk niks mee kan. Dus ben jij nog op zoek naar een cadeau speciaal voor de mams? (Of wil je heel sterk naar je partner hinten dat diegene nog iets voor je mag kopen deze week)? Dan vind je hier voldoende inspiratie om er iets moois van te maken! 

Duurzaam moederdagcadeau 1: Een herbruikbare koffiebeker

Is mams dol op koffie? Dan is een fijne herbruikbare koffiebeker voor onderweg onmisbaar in haar koffiebekercollectie! Ik ben dol op de bekers van Keepcup. Stijlvol, praktisch en klein genoeg dattie altijd en overal mee naartoe kan.

Keramiekworkshop kleurenpallet

Duurzaam moederdagcadeau 2: Volg samen een creatieve workshop

Wat is beter dan iets geven? Iets samen beleven natuurlijk! Samen een creatieve workshop volgen is één van de leukste cadeaus die jij je moeder kunt geven. Bij Spot Workhops vind je een overzicht van honderden creatieve workshops die in heel Nederland en België georganiseerd worden. Ga voor een workshop in de buurt of maak er meteen een weekendje weg van.

Duurzaam moederdagcadeau 3: Een plant voor in huis

Plantjes staan altijd mooi in huis. Kies voor moeders met groene vingers een moeilijkere plant uit zoals een Drakenboom of een Krulvaren en kies voor moeders die hun plantjes altijd vergeten water te geven een mooie cactus uit. Anders moet ze je cadeau al binnen de kortste keren in de prullenbak gooien. En dat is kak-dus…

Oona Socks

Duurzaam moederdagcadeau 4: Een paar zelfgebreide sokken

Charlie ga je nou nooit ophouden met al je ideeën voor handgemaakte cadeaus? Nope! Never nooit niet! Dus hierbij een handgemaakt cadeau voor moeders overal. Het geven van een paar zelfgebreide sokken als moederdagcadeau is heel eenvoudig:

  1. Ontdek welke schoenmaat ze heeft
  2. Brei een paar sokken
  3. Block de sokken
  4. Geef de sokken cadeau

En als je zelf geen sokken kunt breien, maar je (schoon)moeder wel? Dan koop je d’r toch een bolletje sokkenwol!?

Duurzaam moederdagcadeau 5: Kaarsen gemaakt van bijenwas

Laat de nep-ruikende geurkaarsen maar aan de kant deze moederdag! Als jij je moeder écht een plezier wilt doen met nieuwe kaarsen, ga dan voor kaarsen gemaakt van bijenwas. Deze kaarsen branden langer dan andere kaarsen, hebben geen toxic fumesen ruiken heerlijk. 

Duurzaam moederdagcadeau 6: Een dagje naar de sauna

En dan bedoel ik niet de sauna in de lokale sportschool, maar een bezoek aan een luxe sauna. Heerlijk ontspannen en lekker opwarmen (want waarom is het nog steeds -1 graden ‘s nachts? What’s up with that?)

Duurzaam moederdagcadeau 7: Een eenvoudige bos bloemen

Koop je je moeder haast nooit bloemen? Dan is moederdag het perfecte moment om het wel te doen! Bij Bloompost hebben ze verschillende bossen bloemen die ze voor fijne prijzen thuisbezorgen. Ideaal dus voor als je van het weekend niet op bezoek gaat bij mams! Koop je trouwens wel vaker bloemen voor je moeder? Dan is een bosje op moeder misschien juist niet waar ze om staat te springen. Gelukkig heb je nog 9 andere duurzame cadeaus om uit te kiezen!

Duurzaam moederdagcadeau 8: Vrije tijd

You heard it hear folks! Laat op moederdag je moeder met rust! Breng d’r gerust een bosje bloemen en een lekker taartje, maar motiveer haar daarna om lekker in de tuin een boek te lezen terwijl jij binnen de was strijkt, de vaat doet of gewoon de hond uitlaat. Want wat je moeder nou eigenlijk echt wil, is een dag niet moederen. 

Duurzaam moederdagcadeau 9: Een betekenisvolle steen

Ik ben dol op mooie stenen, maar ben nog verliefder op mooie stenen met een betekenis. Citrien, Rozenkwarts en Amethist zijn perfect voor moeders. Citrien maakt gezond en geeft zelfvertrouwen. Rozenkwarts staat symbolisch voor onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid. Amethist geeft dank voor de beschermende en kalmerende invloed van een moeder.

Duurzaam moederdagcadeau 10: Samen uit lunchen

Tot slot nog een hint om in plaats van een cadeau te geven samen iets te gaan doen. Of het nou ontbijt, lunch, koffie of diner is, jouw moeder verdient het allerbeste!

Schiet jou nog een leuk, duurzaam cadeau voor moederdag te binnen? Ik voeg ze graag toe aan dit lijstje! Natuurlijk is dit lijstje met cadeaus voor moeders ook perfect buiten moederdag om te gebruiken. Voor kerst bijvoorbeeld. Of voor een verjaardag. Waar je deze lijst ook voor gebruikt, ik wens je een fijne dag met jouw moe! 

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs