Onze handwerkplannen voor dit jaar

De eerste maand van het jaar zit er op. Misschien heb je eerst je werkjes van vorig jaar afgerond. Misschien heb je al een nieuw werkje opgezet. Ons voornemen is in ieder geval om eerst veel van de projecten die we nog hebben liggen af te maken en daarna weer nieuwe dingen te kopen. We hebben veel wensen van dingen die we willen maken. Je vind ze allemaal hieronder!

Hip to be square blanket

Het project wat bovenaan het lijstje staat van ‘dingen die afgemaakt moeten worden’, is deze Hip to be square deken. Deze vierkantjesdeken is bestemd als sprei voor over een bed en ik heb eigen kleurtjes uitgezocht. Ik haak mijn restjes (en stiekem ook wat nieuwe bolletjes) op aan deze deken. Inmiddels zit ik op bijna een kwart, maar deze vierkantjes zijn heerlijk om af en toe tussendoor te haken!

Scotty Sweater

Deze gaat echt als een speer de laatste paar dagen. Het duurde even voordat ik de zin had (Zoveel leuke andere projecten!), maar eenmaal bezig vliegt deze trui echt van mijn naalden. Hij voelt ook zo lekker zacht…

Vloerkleed babykamer 

Een project waar Ellianne op dit moment veel mee bezig is, is dit vloerkleed. Helemaal bijpassend in de kleuren van de babykamer voor kleine Lucas. Met hier en daar een aanpassing is het helemaal zoals Ellianne wil. En dat is pas echt fijn van zelf dingen haken of breien. You can have it the way you want it to be! 

Sokken

Ik wil deze sokken! Echt geen twijfel over mogelijk. Vorig jaar, toen Larissa het patroon uitbracht, heb ik al verlangend zitten kijken. Zou ik…? Maar je kent het vast wel. Al teveel andere dingen om te breien en toen toch maar voorbij laten gaan. Maar dit jaar is mijn jaar. Aan het eind van het jaar liggen ze er! 

Dol op handwerken? Neem dan de tijd om meer van mijn blogs te lezen! Zoals deze bladzijde uit mijn Online Handwerk Dagboek.  Je kunt me ook volgen op Instagram, YouTube en Facebook om altijd op de hoogte te blijven!

Zomertruitje

Afgelopen zomer was ik in Den Haag. En als je in Den Haag bent, dan móét je gewoon langs Cross & Woods. Daar scoorde ik deze prachtige bolletjes. Duurzaam, mooi en zo lekker zacht. Er begint zich al langzaam een idee te vormen in mijn hoofd over wat ik er van ga maken, maar waarschijnlijk wordt het dit truitje van PetiteKnit. 

Babybroekje met bretels

Kleine Lucas wordt verwend, want ik ben ook bezig met dit snoepige babybroekje. Inmiddels is het voorpand af en ben ik bezig met het achterpand. Babykleren breien zo lekker snel. Dat mag ook wel, want hij groeit echt als kool!

Badjas

Oké, oké, we beloven, dit is echt het laatste wat we voor Lucas maken. Maar zeg nou zelf. Dit badjasje is toch té schattig?! En ook nog superhandig ook. Zo lekker makkelijk om even aan te trekken als hij uit bad komt. Gelukkig heeft Ellianne ervaring met dit project, want ze heeft er al eens eerder een gemaakt. 

Kerr Sweater

Oooh, ik was op slag verliefd op deze trui. De Kerr Sweater. Ik wil heel graag leren om colorwork te breien in een trui en deze lijkt me ontzettend geschikt. Bij @it.is.a.sarah zag ik een variant gebreid met Eddna-garen. Ik heb mezelf beloofd dat als alles af is, dat ik dan deze trui mag maken, en daar heb ik echt ontzettend veel zin in!

Lana Grossa Gomitola Aida

Deze bol scoorde ik afgelopen week in de sale. Dat is het voordeel van in een wolwinkel werken 😉 Normaal gesproken koop in absoluut geen bolletjes wol als ik niet weet wat ik er mee ga doen. Maar deze kon ik gewoon niet laten liggen. Dat roze met lila, zucht… Heb jij een leuk idee voor een trui? Laat het dan even weten!

En, geïnspireerd geraakt door onze plannen? Gelukkig is het jaar nog lang, want zoals je ziet, hebben we nog een hoop plannen op handwerkgebied 😉 Wat zijn jouw plannen?


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs

Leave a Reply