Haak- en brei inspiratie voor Carnaval

Het is bijna carnaval! Of, zoals we het hier beneden de rivieren noemen: Vastelaovend! Ik verzamelde een boel handwerkprojecten die jouw outfit deze carnaval helemaal af zullen maken. Veel plezier!

Haak kleurrijke beenwarmers

Vrolijke beenwarmers passen bij elke carnavalsoutfit en zorgen er voor dat je lekker warm blijft. Haak ze in rood, geel en groen of haak ze in de kleuren van jouw outfit. Dit gratis patroon maakt het zelfs voor beginners heel eenvoudig om zelf carnavalsbeenwarmers te haken!

Vlinder carnaval breien tip

Verkleed? Brei iets dat daarbij past!

Ik scoorde onlangs een prachtig tweedehandse jurk die ik volgende carnaval een beetje wil verstellen. Hoewel ik nog niet zeker weet of ik nou als vlinder verkleed ga of als bloem, weet ik wel zeker dat deze schattige gebreide vlinders perfect bij mijn outfit zullen passen! Hoe ga jij verkleed met carnaval? 

Brei eein eenvoudige poncho

Een poncho in een kekke kleur kan altijd met carnaval. Vier je buiten carnaval? Dan is een kleurrijke poncho ideaal. Vier je binnen carnaval? Ook dan raad ik het breien van deze poncho aan. Zo weet je zeker dat jij jouw jas niet meer kwijt zult raken.

Carnavals deco potje met nar

Carnavalsversiering haken

Kleed jij jouw huis ook een beetje aan met carnaval? Door bijvoorbeeld de vlag op te haken of gezellige slingers? Deze nar haak je heel eenvoudig bovenop een potje. Kun je daar weer lekker je apfelkorn of jägermeister in verstoppen. Gezellig én praktisch dus! 

Haak een stoere strepensjaal

Nog zo’n fijn handwerkproject waar je het lekker wam van krijgt! Deze stoere strepensjaal kun je in verschillende tinten rood, geel en groen haken of je kunt ‘m passend maken bij jouw carnavalsoutfit. Ga jij niet echt verkleed als een specifiek iets (zoals een prinses of een heks), maar ga je gewoon verkleed in een bonte bende? Dan is deze sjaal ideaal! Begin wel op tijd want het is een joekel van een sjaal!

Carnaval haaktips gestreepte sjaal
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Haak tutorial carnaval vlaggetjes

Carnavalsvlaggetjes haken

Heel veel mensen versieren tijdens de carnaval hun huis met de kleuren rood, geel en groen. In het zuiden van het land zijn heeft zelfs iedere carnavalsvereniging eigen kleuren en eigen logo. Met deze tutorial voor haakte vlaggetjes leer jij eenvoudig en snel om jouw eigen carnavalsvlaggetjes te haken. De kleur bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

Haak een rood, geel, groene hoed

Heb je niet zoveel met verkleden? Dan is een carnavalshoed op doen vaak al meer dan genoeg. Met dit eenvoudige haakpatroon van Craft Kitchen haak jij deze carnavalshoed binnen een middagje weg. 

Een kikkermuts haken

In het dorp waar ik opgroeide, heet de carnavalsvereniging de Kwekkerte. Deze kikkermuts kan ik natuurlijk niet overslaan bij het verzamelen van haak- en breipatronen voor carnaval. 

Een heksenhoed haken

Wat vind ik dit een toffe heksenhoed! Niet alleen voor tijdens het carnavalsseizoen, maar ook tijdens andere verkleedfeestjes komt deze hoed goed van pas. 

Carnavals haken heksenhoed

Oma’s curlers haken

Nog een favorietje van mij. Deze muts is echt een 3-in-1 wat mij betreft. Je houdt warme oren, je hoeft geen pruik op te doen én je ziet er hilarisch uit. Zó creatief!

Een krullenpruik haken

Wouw! Wat is deze krullenpruik fantastisch. Aangezien carnaval wellicht niet doorgaat dit jaar, kun je alvast voor volgend jaar aan deze pruik beginnen. Al vraag ik me wel af hoe zwaar die zal zijn…

Tijdens de carnaval ben ik écht geen fan van de dronken mensen, luide muziek en volle kroegen. Maar op zoek gaan naar alle materialen om leuk verkleed te gaan en me uitgebreid schminken vind ik dan wel weer enorm leuk. Met deze heerlijke brei- en haakprojecten krijg ik helemaal zin om aan mijn carnavalsoutfit te werken! Ga jij met een van deze patronen aan de slag? Vergeet dan niet om een foto in te sturen naar de Online Handwerk Club! Fijne vastelaovend!


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs

Leave a Reply