Handgemaakte dierendag ideeën

Dierendag komt eraan! Een dag om jouw lieve (huis)dieren flink te vertroetelen. Natuurlijk zullen wij Annabelle goed verzorgen met een lekkere snack, een flinke wandelen en heel voel kroelen. Zoals ik het leuk vind om vrienden en familie handgemaakte cadeaus te geven, vind ik dat ook hartstikke leuk om voor de dieren om ons heen te doen. Ik ging op zoek naar handwerkprojecten speciaal voor dierendag.

Een gehaakte strik voor jouw kat

Een eenvoudig gehaakt strikje voor jouw kat

Alleen voor je kat? Nee, volgens mij kun je met dit gehaakt strikje ook jouw hond netjes aankleden op dierendag. Niet alleen simpel om te maken met dit haakpatroon maar ook gewoon verdomd schattig!

Een wipwap met overgebleven hout

Vogels houden, als ik het even mag geloven, van uitdaging. Hoewel ik zelf niets met vogels als huisdieren heb, vind ik dit wel een heel tof cadeau dat je voor jouw gevleugde vrienden kunt maken! Kijk eens in het bos of je fijne takken kan vinden en ga met enkele schroeven en bouten aan de slag. Met een beetje handigheid heb je zo een tof en duurzaam cadeau gemaakt!

Een wip voor jouw parkiet

Een kale wc rol als snoepjesspel

Wc rollen worden voor van alles en nog wat gebruikt als we het over DIY projecten hebben. Toen Annabelle nog een puppy was, gebruikte ik vaker een oude wc rol als uitdagend spelletje. Een knipje hier en daar, vullen met snoepjes en rollen maar. Natuurlijk kun je de wc rol vullen met snoepjes voor ieder huisdier! Al is het misschien een beetje klein voor een paard of koe…

Een duurzaam lintjesspel voor je kat maken

Katten houden van alles dat beweegt. Hoewel ze, zo heb ik mij laten vertellen, niet vaak met mensen spelen, is een stok met lintjes eraan wel een fijn cadeau voor een kat. Ze “jagen” als het ware op de lintjes. Gebruik overgebleven garen, linten en belletje en een tak uit het bos en maak met deze instructie een leuk en uitdagend cadeautje voor jouw kat.

Handgemaakt katten speeltje
Een rattenhuisje

Een gehaakt huisje voor jouw rat

Heb jij ratten (als huisdier)? Dan vinden ze het vast leuk om een fijn slaapplekje cadeau te krijgen. Met deze eenvoudige instructie heb je binnen een handomdraai een mooi huisje gemaakt van een oud tshirt. Je kunt het huisje ook wat groter maken voor bijvoorbeeld een cavia of konijn.

Een gehaakte tipi voor jouw huisdier

Deze gehaakte tipi is niet alleen ontzettend handig, het is ook behoorlijk stijlvol! Haak deze tipi in garen die bij jouw interieur past en zet het in een hoek van de neer. Ik durf te wedden dat iedereen wil weten waar jij jouw huisdierentipi vandaan hebt gehaald!

Een gehaakte kattentipi
Gehaakte hondenmand gratis patroon

Een hondenmand van Bobbiny garen haken

Voor Marlaine mocht ik een poos terug een mooie hondenmand ontwerpen. Annabelle is er dol op en komt altijd trouw op kantoor in haar hondenmandje chillen als ik aan het werk ben. Helaas staat het patroon niet meer online, maar ik kon het niet laten deze schattige foto van m’n pup te delen!

Een diy trekspeeltje

Honden houden van trekspelletjes. Dat mag geen geheim zijn, toch? Als kerstcadeau maakte ik voor Annabelle een eenvoudig trekspeeltje uit een oude spijkerbroek. Lekker stoeien, daar houden honden van. Met dit duurzame cadeau lukt dat op dierendag zeker.

Een geknoopte kattenbed

Een geknoopte kattenmand

Nog zo’n stijlvol cadeau voor jouw kat. Voel jouw kat zich in de hoogte helemaal thuis? Knoop dan deze prachtige hangende mand. Het perfect kattencadeau en nog ontzettend mooi ook!

Een gehaakt huisje voor jouw hamster

Ik ben dol op hamsters. Als ik ooit nog een hamster in huis zou halen zou ik een hele kast vol gehaakte cadeautjes maken. Met dit haakpatroon kun jij jouw eigen hamsterhuisje haken. Te schattig! 

Een hamsterhuisje
Een lintjesrek voor je kat

Een touwtjesrek voor jouw kat

Houdt je kat nou echt niet van samen spelen? Dan kun je hem of haar alsnog verbleiden met iets handgemaakts. Dit rekje met touwtjes zet je eenvoudig in elkaar. Kun je ook weer wat met al je overgebleven garen en linten.

Een penning voor aan de halsband

Wat een leuke DIY is dit! Mikyla Creates zette deze super eenvoudige DIY online. Je kunt met de materialen niet alleen penningen maken, maar ook steekmarkeerders en sleutelhangers! 

Hoe vier jij dierendag?

Veel lekkers? Een flinke wandeling? Een handgemaakt cadeau? Of laat je het eigenlijk voorbij gaan. Ik pak elk excuus om alle dieren extra te verwennen. Dierendag is dus altijd een feest! Maak jij een cadeautje voor jouw huisdier? Vergeet dan niet om een foto te uploaden, ik laat ‘m met veel plezier tijdens de Online Handwerk Club zien!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs

This Post Has 2 Comments

  1. Li Ying Brouns

    Oh wat zijn dit leuke patroontjes, vooral dat truitje voor de hond vind ik echt helemaal fantastisch. Toevallig kwam ik gisteren een Noors patroon tegen van een gebreid hondentruitje en toen was ik al helemaal verliefd. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn honden nooit kleding aan zou trekken, maar nu begin ik toch te twijfelen hoor. Vooral als het heeft geregend en ze (Keetje mijn hond) helemaal nat is geworden ben ik altijd bang dat ze het koud heeft/krijgt. Misschien dat ik toch maar iets lekker warms voor haar ga maken. Bedankt weer voor deze super leuke blog.

  2. Esther

    Wat een ontzettend leuke ideeën Charlie ❤

Leave a Reply