Een verlanglijstje vol… Haakboeken

Het is weer de tijd van het jaar waarin ik druk bezig ben met het schrijven van een verlanglijstje. Zodra het nieuwe schooljaar begint, begin ik met sparen voor kerstcadeaus. Eind november begint bij ons altijd het feest. Bas is jarig, dan volgen Sinterklaas en Kerst en tot slot ben ik op 8 januari jarig! Ik koop dus zo weinig mogelijk dingen voor mezelf in deze periode maar maak een giga verlanglijst! Terwijl ik druk bezig was met het schrijven van deze lijst besefte ik me hoeveel mooie haakboeken ik wel niet ga vragen dit jaar. Sommige zijn vers van de pers en andere stonden vorig jaar ook al op mijn verlanglijst.

Ben je benieuwd naar de 10 haakboeken die op mijn lijst staan? Hier komen ze!

1. Crochet in the City

Toen ik in mei een post van Annemarie van Annemarie’s Haakblog en Loes van  Freubelweb voorbij zag komen raakte ik meteen geïntrigeerd… Crochet in the city is niet zomaar een haakboek. Alle patronen staan zowel in het Nederlands en het Engels erin, de stijl van het boek is geïnspireerd op Japanse haakboeken en alle patronen staan op een patronenvel. 

Alleen al hierdoor is het voor mij een must-have dit jaar!

 

 

 

2. Bloemenpoppen Haken

Ik ontmoette Bas van  Zabbez een poosje terug tijdens de Brei en Haakdagen in Zwolle en werd meteen verliefd op zijn prachtige bloemenpoppen. De geinige namen die hij al zijn poppen heeft gegeven en de prachtige foto’s van ieder popje maken dit boek tot niet alleen een leuk haakboek maar ook een mooi koffietafelboek.

 

 

 

3. De Haakbijbel
//
Crochet Stitch Dictionary

Vorige kerst gaven wij aan mijn schoonmoeder de breibijbel en sindsdien zit ik op de haakbijbel te azen. Niet alleen omdat het een mega handig boek is maar ook omdat het voor mijn vertaalwerk super praktisch is. Als deze niet van mijn lijstje worden afgevinkt dit jaar koop ik ze misschien wel als zakelijke tool… Als zzp’er moet je iets toch! :p 

 

 

4. Animal friends of Pica Pau

Ik ben echt zo’n praktische shopper. Ook op verlanglijstjes zul je vaak dingen vinden die ik voor een praktische reden erop heb gezet. Maar dit boek heb ik puur en alleen erop gezet omdat ik de amigurumi van Yan ZO MOOI vind. Een prima reden om dit boek op mijn verlanglijstje te zetten toch?

 

 

 

5. Haken met Studio Hip en Stip

Toen ik een poosje geleden een paar Studio Hip en Stip VS Yarn and Colors Kits mocht vertalen, leefde ik even in de kleurrijke wereld van Annemarie van Studio Hip en Stip. Zo lekker zomers allemaal! Ik kan me helemaal voorstellen dat deze kleurrijke projecten heerlijk gepaard zouden gaan met een glaasje sangria en lekkere BBQ.

 

 

 

6. Whimsical Stitches

Nog zo’n boek dat helemaal vol staat met schattige amigurumi! Ik zou al deze ‘whimsical’ schatjes wel willen maken!

 

 

 

7. ByClaire Fashion

Toen ik Claire voor het eerst ontmoette, was dit boek net uit. Vorige december stond het al op mijn verlanglijstje en deze december weer. Je eigen kleren haken? Yes please!

 

 

 

8. Tunisch Haken Compleet //

Tunisian Crochet Workshop

Dit is weer een gevalletje tweetalig dus handig voor mijn bedrijf. De twee Tunische haakprojecten waar ik me tot nu toe in verdiept heb, haakten zo makkelijk weg. Ik ben benieuwd of dat voor de projecten in dit boek ook het geval is!

 

 

 

9. Happy Living

Nog een boek dat ik als koffietafelboek zou gebruiken is Happy Living van Lisanne Multem. Ik vond haar haak creaties al prachtig maar deze bundel met allerlei DIY ideeën staat helemaal vol met toffe projecten.
 

 

 

 

10. Amigurumi Fantasy

Oké nog een boek met geweldige Amigurumi. Ik heb eigenlijk geen idee wat ik met alle Amigurumi die ik graag wil haken. Maakt ook eigenlijk niets uit toch?? A girl can dream!

 

 

 

Zo, dat waren de 10 boeken op mijn verlanglijstje. Als je nou ook graag een van deze toffe boeken wilt bestellen, klik dan op de foto van het boek. Je wordt dan gebracht naar de website die de schrijver zelf aanraadt (in plaats van groothandelaren zoals Bol.com).

 

Hoop jij ook zo dat een van jouw cadeaus deze december een mooi haakboek is? Of heb jij totaal andere boeken op jouw verlanglijstje staan? Ik ben enorm benieuwd naar jullie aanraders! 

Extra: Doe het lekker zelf!

 
Dit boek staat op mijn verlanglijstje maar ik mag hem eigenlijk al afvinken. Toen ik laatst via insta in contact met Jinske kwam raadde ze me aan hem snel via haar site te bestellen, omdat ze zo snel over de toonbank gingen. Zo gezegd, zo gedaan. En toen was het nog een kwestie van een familielid overtuigen om het boek aan mij cadeau te geven. Dankjewel alvast, hé zusje 😉 

Leave a Reply