Op reis naar de Brei -en haakdagen in Zwolle

Het is weer tijd voor een beurs-blog! Dit jaar opende ik het seizoen met een beurs waar ik nog nooit geweest was. Het duurde even voordat ik daadwerkelijk daar was maar dat wat het dubbel en dwars waard! Vandaag de blog over de Brei- en Haakdagen in Zwolle.

Een wiebelig begin

De dag begon een beetje wiebelig. Het ontbijt was op in huis, m’n treinkaartje kon pas vanaf 9 uur gebruikt worden, ik kreeg de fiets niet in de stalling gezet… Precies zo’n ochtend waarvan je denkt, kan ik weer terug mijn bed in? Maar ik zette dapper door. Eenmaal in de trein had ik niets meer te klagen en toen ik op station Utrecht ook nog een nieuw restaurant ontdekte, was alles weer oké. Ik ben namelijk met een Gluten Vrij eten “challenge” bezig en ik wilde dus iets vinden om te eten waar helemaal geen gluten in zat. De eggpots van Leon zijn een perfect Gluten Vrije ontbijtje! Al smullend liep ik naar de volgende trein, die plotseling geannuleerd werd… Maar met iets lekkers in m’n maag en de zon op m’n bol had ik niets meer te klagen.

IMG_5414
De eggpots van Leon zijn om van te smullen!

Een gezamenlijke liefde voor…

Twee uur later arriveerde ik in Zwolle en 15 minuten later liep ik de Ijsselhallen binnen. Bij binnenkomst hing er al een heerlijke sfeer. Zoveel vrolijke standhouders en zoveel lieve mensen die allemaal een ding gemeen hebben.

Ze houden allemaal van mooie garen, haken en breien.

 

 

 

Iedere stand bood weer een nieuwe soort materialen of nieuwe techniek aan. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld de Mochila gehaakte tassen van Riannes Haaksels . Rianne maakt ongelofelijk mooie patronen waarbij de tas van top tot teen uit prachtige kleuren bestaat.

IMG_5423
Een van Riannes toffe tassen

En ook de lekker warme   Slubbers sloffen waren aanwezig.

IMG_5427
De lekkere warme Slubbers

Prachtige breisels

Ik mag dan een beginneling zijn als het op breien aankomt, de prachtige creaties die ik op deze beurs tegenkwam gaven me bijna kippenvel. Het was me nog nooit eerder opgevallen hoe gedetailleerd je kunt werken als je iets breit. Ik had er ook nog nooit bij stilgestaan dat hele truien met inimini breinaalden gemaakt worden. Wouw! Alle brei-stands waren zo druk bezocht dat het me nog niet eens is gelukt een mooie foto te maken van alle creaties.

Brei -en haakavonturen delen

Natuurlijk heb ik een groot deel van de dag staan kletsen met allerlei mensen. Het is zo fijn om over haken en breien te kunnen praten met anderen. Even bijkletsen met Amilishly is inmiddels vaste prik. Ik kwam haar lieve popjes overal op de beurs tegen! Toevallig liep ik ook Zabbez tegen het lijf. Hij was het hele weekend aanwezig bij de Wolplein stand om zijn  boek Bloemenpoppen Haken te promoten. Dat boek heb ik maar meteen aan mijn verlanglijstje toegevoegd. Ik had zijn bloemenpoppen al vaker voorbij zien komen maar toen ik ze live zag werd ik pas echt verliefd. Ze zijn allemaal zo gedetailleerd en met zoveel liefde gemaakt, dat zie je zo!
Ik ben ook een paar keer de stand van Herriët van  Stip en Haak  gepasseerd. Ze had het zo druk dat we maar heel kort hebben kunnen kletsen. Wisten jullie al dat Stip en Haak een nieuw logo heeft? Ziet er mooi uit joh!

IMG_5429
De prachtige bloemenpoppen van Zabbez
IMG_5431
Of ik ook een foto met de ontwerper wilde? Tuurlijk!

Where are the bunnies?

Inmiddels heb ik er een gewoonte van gemaakt om bij iedere beurs op zoek te gaan naar een gehaakt konijntje. Bas, mijn vriend, is dol op konijnen en het is altijd leuk om op zoek te gaan naar een nieuwe lieverd om te fotograferen. Deze keer vond ik een prachtige Pieter Konijn replica van Haakpret. Ooooh wat was hij mooi. Alleen maar lof voor deze prachtige bunny!

Wouw!

Wolwolwolwolwol

De hoofdattractie van deze beurs was toch wel echt al het garen. Ik heb nog nooit zoveel wol gezien! Als ik het zo schat waren zeker de helft van de stands gewijd aan wol. Er waren heel veel indie dyers, mensen die hun eigen wol verfden, en de liefde voor dit speciale vak spatte van alle stands af. Ik werd ook ontzettend enthousiast door al het moois en uiteindelijk kocht ook ik een mooie skein Merino wol van Craftfulness.

Prachtige Merino wol van Craftfulness

En ook de terugreis was leuk!

Het was met het dagje wel hoor. De tijd vloog voorbij en voordat ik het wist, was ik weer begonnen met de terugreis en wandelde ik weer naar de trein. Het mag dan wel eventjes reizen zijn vanuit het Zuiden maar met een leuk handwerkje in je tas ben je zo weer thuis! En met een overstap in Utrecht om even iets lekkers te halen en de benen te strekken is het ook nog eens een leuk einde van de dag! 

Prachtige materialen voor bij het handwerken

Leave a Reply