Charlingual op bezoek bij KreaDoe (Part 2)

Dag twee van mijn weekend op KreaDoe! Na een nachtje heerlijk slapen in het Bastion Hotel in Utrecht vertrokken we richting de Jaarbeurs. We waren lekker op tijd zodat ik ook even rustig een paar foto’s kon maken van stands zonder de duizenden (letterlijk!) mensen die in de weg stonden. Wat ik allemaal op dag twee van mijn KreaDoe avontuur beleefde, lees je hier. Vergeet niet om helemaal tot het einde te lezen om mee te kunnen doen met de Give Away!

Aanrader hoor, het Bastion Hotel in Utrecht. Lekker vlak bij de snelweg en je bent met de bus of tram zo in de stad!

Ontbijtje bij Yarn and Colors

Terwijl ik alvast naar binnen ging, bedankt daarvoor perspasje :p, haalde Millie (mijn zusje, dit weekend ook wel mijn *ahum* PA) even snel ontbijt. Mijn oog viel op de lekkere bank van Yarn and Colors, de perfecte plek om mijn ontbijtje op te eten en even te kletsen met Manon van petit-petite. Ik bewonderde ook even de nieuwe kits van Yarn and Colors waar ik aan heb meegewerkt. Manon ontwerpt deze kits en ik vertaal de patronen naar Amerikaans en Brits Engels. Het zijn zo’n lekkere projecten, echt zo’n zondag middag projectjes.

Photo 04-11-2018, 09 41 51
Lekker met nog een porridge cup van Leon en een flesje Innocent ontbijten bij Yarn and Colors.
Een deel van de toffe kits ontworpen door petit-petite.

Tijd voor een workshop

Nadat het ontbijt op was moesten we ons haasten naar een hele gave workshop. Vlak voor KreaDoe kwam ik in contact met Brechtje van Ge-stipt. Volgende week komt er een ontzettende gave blog over deze workshop online. Ik ben dolenthousiast want geloof het of niet, we hebben allebei prachtige gestipte borden gemaakt!

Tja... Wat zouden we hier nou aan het doen zijn?
Millie staat even model met de merch.

Toffe merch

KreaDoe verkoopt sinds een paar jaar eigen merch! Dit jaar werden de trui en shopper ontworpen door Karin van Paperfuel. Leuk zijn ze he!

Niet alleen haaksels

Op de beurs vond ik niet alleen geweldig mooie haaksels, er was zoveel meer te zien!

Zoals de ‘awesome’ borduur pakketjes van Stitchonomy. De hele stand hing vol met borduurringen en ik sprak Alyssa van Stitchonomy even over al haar toffe producten. Ze heeft zelfs iets ontzettend leuks meegegeven voor in de Goody Bag!

En deze lieve vilten popjes. Als Vrije School juf ben ik inmiddels dol op deze mooie vilten popjes. Wij gebruiken ze op onze seizoenstafel en ik heb er thuis ook eentje staan op het moment. De natuurlijke materialen en kleuren zorgen er voor dat ze er zo ontzettend mooi uitzien en een beetje van het seizoen in huis halen.

Er waren allerlei DIY producten voor December decoraties te vinden. Of het nou vlaggetjes, kransen of posters waren, deze stands waren mega druk bezocht!

De lieve kaarten en schattige stempels op de stand van Passiebloom zorgen ook altijd voor mensenmassa’s. Ayla van Passiebloom weet altijd de mooiste collectie aan producten mee naar de beurs te nemen. En ook van haar kreeg ik een leuk productje van haar mee om in de Goody Bag te stoppen! De Passiebloom webshop staat sinds kort weer online, ik zou zeggen neem een kijkje!

Op de stand van Splendith kocht ik een boek waar ik al een poos een oogje op het. Namelijk het nieuwe boek van Anne Jorinde Kuyper (oftewel Gouden Lijntjes), handlettering & illustratie in je bullet journal. Ik leerde Judith van Splendith via instagram kennen en moet iedere beurs echt weer even naar haar stand op zoek. Haar combinatie van fleurige bloemen en prachtig materiaal dat niet makkelijk verkrijgbaar is zorgt er telkens weer voor dat ik met een kleinigheidje van haar stand naar huis ga. Deze keer kreeg ik van Judith een extra kleinigheidje mee voor in de Goody Bag.

Herken je inmiddels een trend in de spulletjes die in de Goody Bag komen te zitten? Lees verder om erachter te komen hoe dat precies zit!

Er was zelfs een GIGA springtaart voor alle kinderen die KreaDoe bezochten en even wat energie moesten kwijtraken. Heel slim van de organisatoren en de taart paste precies bij het naarbij gelegen Cupcake Theater!

Tot slot eindigden we de dag bij de workshop stand van Posca waar we allebei aan een gaaf project werkten met de fijne Posca Stiften. Op zaterdag volgden we ook al een workshop waar ik deze super vette tas maakte! Het tweede workshop project houd ik nog even geheim, die gaat namelijk mee met de Goody Bag.

Tijd voor een prijsje!

Nou zo’n klein prijsje is het nog niet eens hoor! Tijdens de beurs sprak ik zoveel lieve mensen en ik bezocht zoveel toffe stands en ik wilde een beetje van de liefde die ik daar voelde met iedereen die deze twee blogs heeft gelezen delen!

In de Goody Bag zitten allerlei producten van een paar van mijn favourite stands op KreaDoe. In de Goody Bag zitten onder andere producten van Passiebloom, Stitchonomy, Marlaine, Ge-Stipt, Slubbers en Splendith. 

Het enige wat je hoeft te doen is hieronder reageren welke stand jij graag zou willen bezoeken op KreaDoe 2019! 
(Voor een extra kans volg je mij alvast op instagram)

De winnaars worden op vrijdag 30 november bekend gemaakt!

KreaDoe was dit jaar weer zo’n geweldige beurs en ik heb me weer zo vermaakt! Gelukkig maakte de organisatie aan het eind van het weekend de data van volgend jaar bekend. Tussen 30 oktober en 9 november zal de beurs weer vinden en ik zal er zeker weer bij zijn!

Gelukkig vond ik dit plekje aan het einde van dag 2!

This Post Has 34 Comments

 1. Wendy Kort

  Ik volg je al op Instagram met veel plezier Charlie! Mochten we volgend jaar wee naar de Kreadoe gaan dan bezoek ik zeker de stand van Stitchonomy!! Omdat ik dit jaar vergat een punch needle pakketje aan te schaffen!!
  Xx

  1. Hi Wendy!
   Wie weet win je de Goody Bag, daar zit er ook een in!
   Lieve groet, Charlie

 2. Alexa (Amilishly)

  Vooral Splendith en Passiebloom wil ik komende Kreadoe graag bezoeken omdat ik die twee dit keer heb moeten overslaan door de drukte. De anderen heb ik gelukkig wel een bezoekje aan kunnen brengen (Yaay!)

  Het boek Gouden Lijntjes heb ik ook! Die is enorm tof! En wat bof jij met zo’n lieve (P.A) zus!

  Was de sushi helemaal glutenvrij? Dan is dat voor mij ook een optie.

  Jammer dat we elkaar niet gezien hebben tijdens Kreadoe, maar iets zegt me dat ik je binnenkort wel weer zie 😘 Kus!

  1. Oooh ja Alexa, die twee moet je echt bezoeken. Zo’n mooie stands en zo’n lieve meiden!
   Ik heb de sushi eigenlijk op de gok gegeten, kon niet echt iets bedenken waar gluten in zou zitten.
   We zien elkaar binnenkort weer 😉
   xxx

 3. Judy

  Wat een ontzettend leuke blog. Ik kwam hier terecht via instagram. Helaas kon ik dit jaar niet op de crea doe 2018 aanwezig zijn. Wil zeker de krea doe 2019 bezoeken en beginnen bij de stand van Marij Radher. Naast leuke illustraties vind ik haar vilten poppen echt geweldig. Love it.

  1. Hi Judy,
   wat leuk om te horen dat je met via Instagram hebt gevonden!
   De data voor KreaDoe zijn al bekend, wellicht kun je het evenement nu al in je agenda blokken 😉
   Ik was nog niet bekend met Marij Radher, het ziet er heel erg leuk uit!
   Lieve groet, Charlie

 4. Marjolein Schuurman

  Geweldig verslag! Dit jaar kon ik niet naar de KreaDoe en vond dat enorm jammer. Dus is het extra leuk om jouw blog te lezen en vooral de foto’s te zien van al het moois wat er te zien en doen was. Volgend jaar wil ik zeker de stand van Stitchonomy bezoeken. Ik ben vorig jaar begonnen met freestyle borduren en kan nog zeker wat borduurringen en zijde gebruiken. En natuurlijk om creatieve inspiratie op te doen bij de voorbeelden die er in de stand te zien zijn. Maar natuurlijk zal ik dan een volle dag daar zijn en elke stand op zijn minst 1 x bewonderen. Ik weet zeker dat ik er mijn hart op kan halen en mijn tassen vullen met nieuwe crea spulletjes.
  Ik volg je op IG onder de naam @nutopist17

  1. Hi Marjolein,
   Wat leuk dat je me gevonden hebt.
   De stand van Stitchonomy is zeker aan te raden, ze had zoveel moois bij zich!
   Misschien tot volgend jaar 🙂
   Groetjes, Charlie

 5. Mar

  Eigenlijk allemaal!
  De afgelopen jaren lukte het steeds maar niet om te gaan 🙁, in 2019 ga ik een nieuwe poging wagen om in ieder geval een deel te kunnen zien. De datum heb ik alvast opgeschreven!

  1. Wat leuk om te lezen dat je de data voor 2019 al op hebt geschreven. Het is zo’n heerlijke beurs altijd, dat wil je niet missen!
   Wellicht tot volgend jaar!
   Groetjes, Charlie

 6. Sanne

  Ik vond het erg jammer dat ik dit jaar niet de kans heb gehad om aanwezig te zijn, maar volgend jaar hoop ik echt te gaan! Vooral Stitchonomy and Yarn&Colors zou ik graag bezoeken. Ik vond het wel leuk om op Instagram al je stories te bekijken op de beurs.

  1. Hi Sanne,
   Het was inderdaad jammer dat je er niet bij was. Gelukkig is er inderdaad altijd nog volgend jaar 😉
   xxx Charlie

 7. Laura derks

  Ik hou van kreadoe! Het was mn 1e bezoek dit jaar maar zeker niet het laatste.
  Ik heb de stempels van gummiapan ontdekt. Wow wat zijn die tof!
  Volgendjaar hoop ik hun stand weer op te zoeken of een wederverkoper van hun(ze komen uit Scandinavië) en ik hoop een kijkje te nemen bij enkele shops met kaartjes(net als passiebloom). Hoop dat die er dan zijn.

 8. Tirza

  Wat een leuke blogs! Ik ben heel lang elk jaar geweest, maar moest dit keer overslaan omdat ik toch een beetje te zwanger ben. Ik heb geen idee naar welke stand ik volgend jaar zou willen, mijn interesses veranderen altijd erg veel. Maar sowieso leuke haak- en breistands, en uiteraard een leuke waar je mooie stofjes kan kopen. En Marlaine mis ik ook nooit, helemaal nu met de babies!

  1. Ietsje te zwanger, dat kun je inderdaad wel zeggen Tirza!
   Volgend jaar gewoon de grote kinderwagen mee of een dubbele draagdoek :p

 9. Anette

  He hoi we hebben samen een praatje gemaakt terwijl ik bij @passiebloom aan het helpen was, leuk je te ontmoeten. Vanaf die tijd volg ik jou op insta en geniet van je verhalen. Mocht ik volgend jaar gaan dan wil ik zeker bij @Posca langs want het lijkt me geweldig deze markers te gebruiken in mijn art-journal.
  Nou weet weet win ik de gevulde tas……spannend🤗

  1. Hi Anette,
   Wat leuk om een berichtje van jou te lezen!
   Het was tof dat je me aansprak, KreaDoe is altijd zo’n fijne plek om nieuwe creabea mensen te ontmoeten 🙂

 10. Voor mij is dit een lastige vraag. Ik ben nog nooit op de Kreadoe beurs geweest. Dus zoek ik een gids om mij langs alle mooie, interessante kramer te loodsen en alle nieuwigheden op diy gebied te ontdekken.

  1. Christa je moet volgend jaar echt gaan!
   Ik heb al mijn stories bewaard op mijn pagina dus als je daar een kijkje neemt, zie je al het moois wat deze toffe beurs te bieden heeft.
   Tot de volgende beurs 😉

 11. Daniëlle

  Passiebloom heeft me zoveel inspiratie gegeven. Ik ben 1 vd weinigen in mijn omgeving die het hele jaar door kaarten stuurt en feestdagen spulletjes net even dat beetje meer wil geven. Naast lint, glitter en fineliner zijn stempels on-mis-baar. Wat was ik geïnspireerd op KreaDoe 2018. Tot in 2019!

  1. Ooooh ja Passiebloom is echt een favoriet merk ik!
   Ayla heeft ook zo’n mooie producten allemaal <3
   Wat leuk om te lezen dat je nu al plannen voor 2019 maakt! Ik zie je daar 😉

 12. Wat een geweldige verslagen! En oh ik ga volgend jaar zeker langs Stitchonomy! Gaaf zeg! Maar kan ik echt zo lang wachten?! Whahaha. En ik ga natuurlijk bij Gestipt langs 😉 en bij Slubbers, te gek zijn die!

  1. Dank je, het was ook een geweldig weekend! Sinds Kreadoe zie ik al mijn insta faves ook allerlei toffe dingen online zetten dus ik denk dat ik niet zal kunnen wachten tot volgend jaar om weer leuke dingen te kopen🙈

 13. Katja Hofland

  Ik heb ook ontzettend genoten op de Kreadoe dit jaar! Zo leuk om alle toffe stands bij elkaar te zien, maar je wordt er wel hebberig van. Volgend jaar wil ik zeker weer en ga ik zeker weer wolplein en scheepjes bezoeken, maar ook andere stands met leuke haakspulletjes. Wat ik ook te gek vond om andere (bekende) haakers en haaksters te ontmoeten. Ideeën op doen

  1. Het lijkt me heel leuk om met een groep hakers/haaksters samen te komen op kreadoe voor een kopje thee en gewoon wat te kletsen. Dit moeten we zeker kunnen organiseren voor volgend jaar!😍

 14. Teria

  Goh wat een mooi en heerlijk verslag van de KreaDoe. Dit jaar ben ik er helaas niet geweest maar hopelijk zou ik er volgend jaar wel naar toe kunnen. Niet specifiek één stand bezoeken maar eigenlijk alles wat de kreadoe te bieden heeft opsnuiven. Nieuwe haakitems scoren of een workshop volgen. Zo’n beurs is echt even een me-time momentje. Hopelijk zie ik je in 2019 op de kreadoe!

 15. Danielle

  Dit jaar voor het eerst op kreadoe geweest, ik wil weer volgend jaar (liefst 2 dagen dan Haha). Ik zou graag de volgende keer wat gerichter kijken. Bij staedtler, bij posca, bij splendith, bij heel veel. Want achteraf zag ik zoveel foto’s en blogs en dacht was dat er ook?!? Oh en ik zou heel graag willen stippen!
  Ik ging naar binnen met hobby “kleuren”, kwam naar buiten met handletteren, journals en zentangle 😇 en wil dus nog stippen en en en …. (instagram volg ik je)

  1. Wat gaaf dat het je zo heeft geïnspireerd! Wij gaan de afgelopend jaren daarom ook 2 dagen. 1 dag was gewoon niet genoeg!
   Als je van stippen houd, moet je mijn volgende blog echt lezen. Hij staat binnenkort online en is helemaal gewijd aan een stippen workshop😍

 16. Mirte

  Ik zou in 2019 zeker langs willen gaan bij de stand van wolplein. Ze hebben altijd leuke cal- pakketten.
  ps. ik volg je nu op insta (@meermirteinsta)

  1. Jazeker! De giga wolplein stand is altijd een hit. Maar er staan op heel kreadoe allerlei toffe stands met mooie cals en kals! Zeker het rondkijken waard😉

 17. Karla

  Ik zou op de kreadoe 2019 naar de stand van staedtler gaan, omdat ik graag eens brushpennen wil uitproberen. Ik volg je op Instagram @karlaa_Ig

  1. Er zijn zoveel gave brushpennen te koop ieder jaar. Het is zeker het zoeken naar zo’n stand als staedtler waard😊

Leave a Reply