Charlingual op bezoek bij KreaDoe (part 1)

Ik kan niet geloven dat het alweer een week geleden was dat we onderweg naar Utrecht waren. Wat was het een geweldig gaaf weekend! Ik ben er nog totaal niet van bijgekomen maar dat is niet erg want ik heb deze week geleefd op alle positieve energie die ik tijdens de beurs heb gekregen. Dit jaar waren we twee dagen op de beurs maar we vertrokken al een dag eerder en we maakten er een gezellige zussenavond van. Wat we allemaal meemaakten lees je in deze blog maar pas op! Er komt er ook nog een tweede aan. Bij deze blog numero uno!

Als blogger op KreaDoe

Een paar maanden geleden kreeg ik een uitnodiging van KreaDoe om de beurs dit jaar als Blogger te bezoeken. Wij reizen al een paar jaar naar Utrecht toe voor KreaDoe en mijn antwoord was dus natuurlijk een volmondige ja! Inmiddels hebben we ontdekt dat de beurs voor ons echt veel te groot is om in een dag te doen, het zouden dus twee dagen worden. We maakten plannen om op vrijdag na het werk met de auto naar Utrecht te gaan en er een gezellig avond van te maken. Normaal pak ik zo vaak als het kan de OV. Beter voor het milieu, goedkoper en je kunt onderweg lekker haken. Maar helaas, er zouden werkzaamheden aan de gang zijn, dus dan maar met de auto!

Sushi voor in de bios

Omdat ik het mega druk heb op het moment kwam het er maar niet van om een hotel te boeken of lekkere restaurants uit te zoeken. Gelukkig had mijn PA, zoals Millie door een paar andere bloggers genoemd werd, van tevoren al van alles gereld. Het hotel had ze geboekt, dicht bij de snelweg en de jaarbeurs, ze had restaurants met Gluten Vrije opties uitgezocht, ze had zelfs al kaartjes voor de bioscoop op vrijdagavond gekocht. Last minute stuitte ik ook nog op een mooie social deal voor I love Sushi in Utrecht. Ja hoor, ook het eten voor vrijdagavond was geregeld.

En zo zaten we in Pathé Rembrandt in Utrecht bij de film  A star is born (mooie film!) te smullen van onze bakjes sushi. We hadden niet echt nagedacht over hoe sterk sushi zou ruiken… Dus… eh, sorry hé bios buren!

Vrijdagavond was het perfecte moment om even van een zussenavond te genieten!

Haaksels

Inmiddels heb ik een goed oog ontwikkeld voor de leukste haaksels. Zo tussen de giga groepen mensen door kan mijn oog op de leukste amigurumi vallen of op de meest comfortabele dekens of vesten. Dit jaar liep ik Hedy van Happycrochetpatterns weer tegen het lijf, zij heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. Haar eerste haakboek is laatst uitgekomen en hij is zo leuk! Knuffelige capes van allerlei vrolijke dieren. 

Wat een lieverds.

Ik ontmoette op deze beurs ook Bir. Ik was Bir al vaker tegengekomen maar ik had nog nooit echt een kijkje genomen naar de prachtige boeken van Bir. Nu blijkt dat de boeken van Bir heel handig zijn voor het helpen van jonge kinderen. Mijn juffenhart maakte een sprongetje! Alle verhalen over Bir  gaan over sociale situaties waar kinderen mee te maken krijgen. Doktersbezoeken, verjaardagsfeestjes, noem het maar op Bir maakt het allemaal mee.

Het nieuwste boek van Bir

 

 

 

Op de stand van Wolplein.nl vond ik de heerlijk, zachte Droomdeken 2.0. Een CAL en KAL die in januari van dit jaar begon en gebruikmaakte van Yarn en Colors Happy. Misschien zien we ooit dit lekkere garen op de markt komen.

Lieve mensen op de bloggersspot

Tijdens KreaDoe heb ik ook lekker even in de bloggersspot mogen uitrusten. Soms was dat écht even nodig! Het is zo’n drukbezochte beurs, er zijn zoveel mensen om mee te kletsen en er is zoveel moois te zien. Af en toe nieuwe mensen leren kennen in een rustiger plekje van de drie hallen was zo verkeerd nog niet. Ik besloot op de bloggersspot bloemetjes te haken voor alle lieve mensen die langsliepen. Een hele mand vol katoen mee, een haaknaald en een vrolijk hoofd en ik had het enorm naar m’n plezier! Ik ontmoette zelfs een hele lieve jonge dame met wie ik niet praten kon. Zij gebruikte namelijk gebarentaal om te communiceren en ik ken maar 1 gebaar, ‘dankjewel’ (zo cool om dat gebaar af en toe te kunnen gebruiken!). Gelukkig kwam daar mijn PA weer in beeld. Millie heeft namelijk een paar jaren geleden gebarentaal geleerd als deel van haar opleiding. Het was zo gaaf om toch te kunnen praten met deze meid en het was zo gaaf om de glimlach op d’r gezicht te zien toen ze merkte dat Millie haar gebaren begreep. Wouw!

Plekje op de Bloggersspot veroveren

Glutenvrij onderweg

Ik ben uiteraard nog steeds druk bezig met mijn Gluten Free Challenge. Gelukkig had ik laatst al Leon ontdekt dus daar haalde ik heerlijke ontbijtjes en de sushi van I love Sushi had ik ook al genoemd. We bezochten ook PK bar & Kitchen  waar we een lekkere avondmaal aten. Even tussen ons, de G&T was lekker maar of het €12 lekker was… Op zondag aten we Asian Gastro & Streetfood bij Miyagi and Jones, oooooh wat was dat lekker. Millie had een snelle blik op de menu kaart genomen toen ze langsliep ’s ochtends en was heel blij verrast met de prijs van gerechten. ’s Avonds kwamen we erachter dat de gerechten ongeveer tapas formaat hadden waardoor alles toch een stuk duurder bleek te zijn dan lekker goedkoop. Oepsie!

Ik vergeet altijd hoe duur de rest van Nederland is vergeleken met Limburg maar bij zo’n lekker weekendje weg hoort het er ook wel een beetje bij!

Helemaal dol op Leons eggpots <3
Oeeeeh lekker plaatje vlees. Love it!
Helaas geen Gluten Vrije Dunkin Donuts voor mij.

Het was zo’n fijn weekend en ik heb nog zoooooveel te vertellen. Maar voor nu sluit ik deze blog af met een kleine preview naar de volgende… In de volgende Charlingual goes to KreaDoe blog geef ik een ontzettend rijkgevulde goodybag weg! Kun jij zien welke leuke stands hieraan hebben meegedaan? 

Inmiddels staat mijn 2e blog ook online! Ontdek hier hoe je mee kunt doen aan deze unieke win actie!