Een Ge-Stipt(e) workshop

Een tafel vol kleuren, potten vol met stokjes, een stapel borden en een enthousiaste dame. Stop dat allemaal in een geweldig versierde caravan en dan heb je een hele toffe workshop te pakken. Ik heb het natuurlijk over de workshops die Brechtje van Ge-Stipt verzorgt! Tijdens KreaDoe mochten Millie, mijn zusje, en ik meedoen met een van haar drukbezochte workshops. In deze blog vertel ik je hoe dat er aan toe ging.

Een tafel vol enthousiaste creatievelingen

Omdat wij meededen aan de eerste workshop van de dag kwamen we ruim op tijd aan om een plekje aan tafel te veroveren. En dat was hard nodig! De workshop was de afgelopen dagen al enorm enthousiast ontvangen en er sloten steeds meer mensen aan om deel te nemen. Het zag er allemaal zo uitnodigend uit. De gezellige place-mats, allerlei kleuren verf en verschillende vormen en maten stipmateriaal zorgden er voor dat iedereen meteen enthousiast raakte. De voorbeelden die Brechtje voor ons had klaargelegd inspireerden ook enorm en iedereen had er lekker zin in.

In de week voor KreaDoe had ik twee workshopplekken weg mogen geven. De winnaars, het lieve gezin van Wendy, kwamen tegenover ons zitten en wilden ook meteen aan de slag. Omdat Brechtje voor deze workshop had aangegeven dat de materialen geschikt waren voor volwassenen hielden de lieve meiden van Wendy hun papa en mama goed in de gaten. Ze gaven hun ouders advies op gebied van kleur en vorm en dat had hun papa zo af en toe ook wel nodig. 😉 Het was kei leuk dat ze erbij waren en het was zo fijn om te zien hoeveel ze er van genoten!

 

Brechtje weet wat ze doet

Brechtje startte met Ge-Stipt toen ze een poosje geleden zelf een stipworkshop volgde. Ze ontdekte al snel dat ze niet meer kon stoppen met stippen en besloot haar enthousiasme en liefde voor stippen te delen met de wereld. En delen deed ze! Tijdens de workshop lagen we binnen een paar minuten met z’n allen dubbel. Haar kort-maar-krachtige uitleg over hoe de workshop zou gaan werken bevatte heerlijke one-liners zoals: “Wij zijn niet aansprakelijk voor alle uren die je vanaf vandaag gaat besteden aan je nieuwe hobby” en het was duidelijk dat Brechtje echt een passie heeft voor wat ze doet. Ze wist precies hoe ze ons lekker aan de slag kon krijgen en tijdens de workshop liep ze ook constant rond om tips te geven. Een echte pro dus!

Het bordje dat Millie stipte
En mijn bordje

Uhoh! Een nieuwe hobby erbij?!

Halverwege de workshop merkte ik hoe relaxed het was om lekker te stippen. Als beginnende stipper maakte het helemaal niet uit wat ik deed, zolang dat ik het maar met aandacht deed. Grote stippen, klein stippen, veel stippen, weinig stippen… We gaven veel aandacht aan de kleuren die we gebruikten, we wilden het niet te bont maken deze keer, en voor de rest ging het helemaal vanzelf. De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten hadden we twee prachtige bordjes helemaal volgestipt. Helaas was het al zondag, anders was ik de volgende dag echt wel terug gegaan om nog nog een workshop te volgen!

Begin ook met stippen!

Aan het einde van de workshop kreeg ik van Brechtje nog een beginners stiptasje mee. Speciaal voor iedereen die de blog leest, liet ze weten. Wouw! Wil je deze toffe beginnersset winnen? Reageer dan onder dit bericht met IK WIL STIPPEN! en zorg er voor dat je mij en @brechtje_bubeck_gestipt op instagram volgt. Op 7 januari maak ik de winnaar bekend!

Ik ben inmiddels helemaal verkocht en ga zeker een paar stipartikelen op mijn verlanglijstje zetten. En in de tussentijd ga ik lekker genieten van mooi gestipt bordje!

Ps. Wil je nou een extra kans om de beginnersset te winnen? Laat een leuke berichtje voor Brechtje achter op haar insta. Vergeet mij er niet in te taggen 😉

We sloten de workshop natuurlijk af met een vrolijke foto!