Acné? Dermamedic to the rescue!

Het was zo’n 1,5 jaar geleden dat ik ’s avonds voor de spiegel stond en fronsend naar mijn eigen gezicht keek. De acné waar ik in m’n puberteit zo’n last van had gehad, was volledig teruggekomen. Het duurde me een paar maanden voordat ik kon toegeven dat het me iets deed. Iedere dag met een teleurgestelde blik jezelf in de spiegel aankijken is niet bepaald goed voor je psyche en ik merkte dat ik steeds meer make up gebruikte om het te verbergen. Het was tijd voor verandering.  

Mijn arme pubergezichtje

Toen de puberteit eenmaal aansloeg bij mij, ik was een laatbloeier, kwam het hard. Mijn gezicht vulde zich in ‘no time’ met allerlei viezigheden en ik sloeg de flessen Clearasil  per sixpack in. Het was pas toen mijn moeder merkte hoe ongelukkig ik werd van mijn huid dat we samen naar de huisarts gingen. Ik probeerde van alles en na een paar maanden met maar weinig resultaat gaf de huisarts mij een recept voor de Diana pil. Niet lang daarna nam de acné af. Halleluja!

Zomer 2010, alweer 9 jaar geleden en acné vrij!

Natuurlijk natuurlijk?

Toen ik vlak voor m’n 24e een spiraaltje liet zetten en stopte met de pil merkte ik dat er iets aan mijn huid begon te veranderen. De pijnlijke plekjes, de pustels en de vettige huid attendeerden mij erop dat het flink mis aan het gaan was. Ik sloeg massaal natuurlijke middeltjes in. Ik was inmiddels bekend geraakt met merken zoals Alverde Naturkosmetik, Dresner Essenz, Lush en Botanical Beauty  en probeerde het ene na het andere merk. Ik hoopte dat mijn probleempje op natuurlijke wijze op te lossen was.

Helaas mocht het niet baten. Ik speelde met de verschillende merken en liet me adviseren door natuurlijke schoonheidsspecialisten. Maar inmiddels had ik het ook wel helemaal gehad met alle smeersels en ik vroeg mijn nieuwe huisarts om hulp. Zij raadde me aan om eens op zoek te gaan naar een huidtherapeute in de buurt.

Op bezoek bij de huidtherapeute

Al snel kwam ik uit bij Dermamedic. Een telefoontje en een kennismakingsafspraak later lag ik bij Carola in de stoel. Zij zou me helpen om te gaan met de acné onder controle te krijgen en hoewel ze meteen heel duidelijk was dat ze niet kon toveren, voelde ik me toch heel vertrouwd in haar hele kundige handen!

En toen? In de volgende blog vertel ik je over hoe Carola mij geholpen heeft, met welke behandelingen we aan de slag gingen en hoe ik er nu op terugkijk.

Laatst plaatste ik op instagram een pol waarin ik vroeg hoeveel mensen last hebben van hoe hun huid eruit ziet. Ik schrok zo van de resultaten! En dat terwijl iedere goede zorgverzekering je kan ondersteunen bij het aangaan van deze problemen. Nu ben ik benieuwd, heb jij last van acné? Wat heb jij allemaal al geprobeerd om er vanaf te komen? Laat hieronder een comment achter.