Acné? Weg ermee! Dankjewel Dermamedic.

Het terugkomen van de acné waar ik in m’n puberteit zo’n last van had, was het begin van een zoektocht naar een oplossing. In mijn vorige blog vertelde ik al wat ik allemaal thuis had geprobeerd om de acné minder erg te maken. Inmiddels had ik een huidtherapeute, Carola, leren kennen. Zij nodigde mij uit om in haar praktijk Dermamedic aan de slag te gaan met een behandeltraject. 

Een gesprek met een huidtherapeute

Carola legde me duidelijk uit wat ik moest gaan doen. Veel water drinken, enkele supplementen slikken en mijn huid goed verzorgen. Hiervoor raadde Carola mij de producten van Paula’s Choice en een tube Acné Care aan. Normaal zouden deze producten helemaal niet binnen mijn budget voor verzorgingsproducten passen maar ik ben blij dat ik braaf naar het advies heb geluisterd. Ik haalde de Clear lijn van Paula’s Choice in huis.

De Paula's Choice Clear lijn

Ook thuis aan de slag

Volgens Carola zijn de producten van Paula’s Choice volledig onderbouwd vanuit onafhankelijke research. De makers zijn heel serieus over hoe we met onze huid omgaan en willen oprecht het beste voor haar klanten. Paula’s Choice bevat ook hoge concentraties van de middelen die het werk doen. Geen half werk dus! Dezelfde producten stonden ook klaar in de praktijk om gebruikt te worden.

De behandelingen die bij Dermamedic volgden waren allemaal van dezelfde aard. Een combinatie van een heerlijke, ontspannen reiniging en een ietsje pijnlijke maar oh so satisfying diepe reiniging waarbij alle talg ophopingen werden weggehaald. Zo ging ik na iedere afspraak met een ietsje rood, maar wel schoon, hoofd naar buiten om vervolgens de hele reiniging een week later te herhalen.

Op weg naar een mooi resultaat

Het maffe was hoe plots de verandering in mijn huid leek plaats te hebben gevonden. Een paar behandelingen lang merkte ik er niet zoveel van. Mijn huid bleef gevoelig, vet en vol met pustels en puistjes. Plots merkte ik op dat er minder viezigheid bij kwam en dat de oneffenheden die er zaten steeds minder werden. Ik merkte ook dat Carola veel sneller klaar was met de diepe reiniging.

Omdat ze mij ook altijd aan het begin van de behandeling vroeg of ik een verschil had gemerkt zette mij telkens weer aan het denken. Ja! Ik merkte wel degelijk een verschil. Mijn huid voelde minder vet en was veel minder pijnlijk.

En nu een lekkere peeling

Na 8 behandelingen waarbij alles werd leeggedrukt en schoongemaakt begonnen we aan enkele peelings. Bij zo’n peeling worden de bovenste huidlagen verwijderd. Ook wordt de celdeling gestimuleerd. Klinkt dat een beetje creepy voor je? Dat is het dus helemaal niet. Terwijl je lekker in je behandelstoel ligt, wordt een middeltje op je huid aangebracht en daarna weggehaald. Het pitst een beetje maar ook dat gaat snel over. Vervolgens vervelt je huid in grote of kleine mate. En daarna? Zo zacht als een babyhuidje… Althans, een 26-jarig baby huidje. Dat zachte huidje van vroeger ga ik never nooit meer terugkrijgen!

Inmiddels staat mijn derde peeling geboekt en daarna zal ik waarschijnlijk nog met een vierde aan de slag gaan.

Nog even snel een foto maken met Carola, de eigenaresse van Dermamedic

Aanrader!

Ik ben ZO BLIJ dat ik hier mee aan de slag ben gegaan. Het was in eerste instantie wel spannend en ik had allerlei vragen. Ik had het idee dat ik al van alles had geprobeerd maar dat het allemaal niet echt geholpen. Zou ik überhaupt te helpen zijn? Waar kwam de acné eigenlijk vandaan? Zou een gecertificeerde huidtherapeute mij niet voor gek verklaren?

Gelukkig had ik me nergens druk om hoeven maken. Ik heb zo’n vriendelijke mensen ontmoet en ben zo fijn geholpen geworden dat ik het iedereen die zich onzeker voelt over zijn huid en in de buurt van Sittard of Valkenburg woont langs te gaan bij Dermamedic !

Ik ben enorm benieuwd naar of jullie vragen hebben over wat ik allemaal heb verteld. Stel ze gerust door een berichtje achter te laten!

xxx Charlie