Tips voor een ontspannen en fijne ervaring tijdens een creatieve beurs

Het najaar betekent voor mij altijd creatieve beurzen bezoeken!
Er zijn weinig dingen zó leuk als snuffelen tussen allerlei verschillende kraampjes, mooie deals scoren bij je favoriete merken, inspiratie opdoen, kletsen met andere creatievelingen en met een gevulde tas mooie spullen naar huis gaan. Maar in het afgelopen jaar is er veel veranderd. Ik heb ontdekt dat hoewel ik mentaal heel veel energie van deze weekenden krijg, mijn lichaam het tijdens en na zo’n beurs ontzettend zwaar te verduren heeft. Vandaar dat ik dit jaar mezelf flink voor heb bereid op hoe ik zo’n beurs ga tackelen. Ik deel met jou mijn ‘tips voor een ontspannen en fijne ervaring tijdens een creatieve beurs’.  

Voordat ik mijn tips met jou deel, vind ik het belangrijk om te vermelden dat dit dingen zijn die mij persoonlijk helpen. We weten allemaal dat ieders zichtbare of onzichtbare ziekte op een andere manier werkt en andere dingen van je vraagt. Ik hoop dat mijn tips je het zelfvertrouwen om zelf uit te proberen wat voor jou werkt en ik ben enorm benieuwd naar of jij nog aanvullende tips hebt!

Even een workshop doen geeft ook een hoop rust!
  • Bezoek de beurs op een doordeweekse dag. Meestal starten beurzen al op een woensdag of donderdag. Dit zijn, volgens de organisatoren, de rustigste dagen.
  • Neem een goede rugzak mee. Een rugzak zorgt er voor dat de lading op beide schouders gedragen wordt en niet slechts op een schouder.
  • Ga met de trein. Je hoeft niet te rijden en je hoeft je geen zorgen over parkeren te maken. Of als je het fijner vindt maakt gebruik van je Check de website van de beurs even voor meer info.
  • Lees je thuis in over wat er zoal te doen is. Zijn er workshops? Welke workshop zou je dan willen doen? Zijn er meet & greets? Wie zou je dan willen ontmoeten? Schrijf het allemaal op in een notitieboekje of in je telefoon en dan hoef je op de dag zelf geen moeilijke beslissingen te maken.
  • Maak gebruik van een plattegrond. Welke stands wil je sowieso niet missen? Waar zijn de wc’s? Waar kun je rustig wat eten? Vaak vind je van tevoren een online plattegrond of je kunt er eentje bij de ingang halen. Ik vind het altijd fijn om alle dingen die ik echt niet wil missen te omcirkelen.
  • Kijk of er een garderobe is. Meestal zijn beurzen lekker warm omdat er zoveel mensen zijn. Die jas hoef je dus niet mee te slepen!
  • Ga rustig zitten. Zoek een bankje om even rustig te zitten en je nieuwe aankomen te bekijken. Wie weet ontmoet je leuke creatievelingen waar je een praatje mee kunt maken. Je kunt de beurs ook even verlaten om ergens een kopje thee te gaan drinken, een frisse neus te halen en daarna weer terug te gaan.
  • Geniet! Sta zo af en toe eens stil (het liefst niet in het midden van een gangpad 😉 ) en kijk om je heen. Zó veel mensen bij elkaar die allemaal van een ding gezamenlijk hebben, heerlijk creatief bezig zijn.
Even een dutje doen op de KreaDoe vorig jaar.

Zo! Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt. Ik verheug me ontzettend op de beurzen en hoop jullie daar ook allemaal te zien. Ik ben op zaterdag 26 oktober op de Knit&Knot en vrijdag 1 en zaterdag 2 november op de KreaDoe. Zie je me lopen of ergens rustig zitten? Kom vooral even hoi zeggen!

xxx Charlie