Knit&Knot: Met kriebels op bezoek bij de leukste beurs van het Zuiden

Knit & Knot belooft voor mij inmiddels een feest vol herkenning en daar keek ik ook naar uit. Na mijn eerste bezoek 1.5 jaar had ik mezelf voorgenomen zeker nog eens terug te gaan naar deze beurs. Met de toffe stands, kletsen met bezoekers en een spontane klus als presentatrice in het vooruitzicht stapte ik in de trein naar Tilburg…

LRM_EXPORT_1142757337095811_20191029_165521803
Porseleinen Yarnbowl van De Eerste Keramiek Kamer

Kriebels in m’n maag

Voor mij is Tilburg prima te doen en met een fijn boek of een makkelijk haakproject is het helemaal genieten. Maar op de voelde ik toch wel kriebels in m’n maag. Ik vond het best spannend! Het was wel weer even geweest sinds ik in een ruimte met zó veel mensen tegelijk had gestaan. En ik had een belangrijke uitdaging… Op tijd pauze nemen! Zou ik mezelf goed in de gaten kunnen houden en op z’n minst een paar van de skills die ik het afgelopen jaar heb opgepikt, in kunnen zetten? Bas, mijn lieve vriend, had me al aangeboden om een paar keer gedurende de dag een appje te sturen met slechts 4 woorden… Time for a break!

LRM_EXPORT_1142727771880054_20191029_165452238

Live vloggen…

De dag voor Knit&Knot begon, had ik heel spontaan bedacht dat ik als een soort van Jeugdjournaal presentatrice de hele beurs zou filmen en zou vertellen wat ik allemaal tegenkwam. Ik heb al vaak genoeg live foto’s gedeeld maar inmiddels vind ik het veel leuker om tijd te nemen om ze achteraf te bekijken en de beste eruit te piken. Toen ik mijn idee met het productie team achter Knit&Knot deelde, kwamen we op een nog veel leuker idee! Ik zou een Instagram take-over doen op de Instagram van Knit&Knot! 

LRM_EXPORT_1061922022770624_20191028_090129656
Even knuffelen met een van de dierencapes van Happy Crochet Patterns

… op de instagram van Knit&Knot!

Ik had verder dan “Oh dit is super gaaf, dit wordt lachen!” niet echt nagedacht over de inhoud maar toen ik eenmaal aankwam en aan de slag ging, werd het me al snel duidelijk dat mijn enthousiasme me er wel doorheen zou leiden. Ik maakte video’s van allerlei toffe producten en gaf zelfs een sneakpeek van het nieuwe boek van Sasja de Boer, oftewel Haak maar aan bij Sas.

LRM_EXPORT_1143001773903599_20191029_165926240
Het nieuwe boek van Sasja

Van grote merken naar handgemaakte producten

Op Knit&Knot waren allerlei producten te vinden. Oude, bekende garenmerken zoals Scheepjes  en Yarn & Colors ,of de naalden van KnitPro of Clover. Maar het allerleukst aan déze beurs is dat er zoveel stands staan met eigengeverfde garen en zelfgemaakte producten. Zoals de amigurumi pakketjes van Marlaine.nl of de zelfgeverfde wol van Schaap & Draak . De afwisseling tussen oude, bekende merken en zelfgemaakte producten is wat deze beurs zo’n aangename sfeer geeft. Iedereen staat met een brede lach achter zijn of haar stand en wil met veel liefde vertellen wat ze allemaal mee hebben genomen!

LRM_EXPORT_1142867047676116_20191029_165711513
Een van de schattige amigurumis van Marlaine.nl
Prachtige wolletjes van Schaap & Draak

Mijn favorite stands

Mijn top 3 stands van deze beurs moeten toch wel de volgende zijn:

De stand van Hulphond.nl. Gevuld met allerlei vrolijk gehaakte amigurumi waarvan alle verdiensten naar het opleiden en verzorgen van de diensten die hulphonden bieden

 

De stand van Stoffen & Stiksels, een toffe winkel uit Hoogerheide met heel veel vrolijke, moderne brei-en haakproducten en accessoires. 

De stand van Amilishly! Ik ben dol op Alexa, de eigenaresse van Amilishly. Ze is altijd zo opgewekt, behulpzaam en aardig voor iedereen die met haar kletst, zei dat nou online of offline en is voor mij inmiddels een dierbare vriendin in de haak- en breigemeenschap geworden. Daarnaast had ze dit jaar simpelweg een ontzettend mooie en doordachte stand!

Meer grappige accessoires

Dit jaar viel mijn oog ook op toffe producten die eigenlijk “bijzaak” zijn voor handwerkers. De geinige canvas tassen en mokken met handwerk gerelateerde leuzen van Breimeisje, lieve stekenmarkeerders bij Stoffen & Stiksels en de keramieken yarnbowls en breinaald stoppers van De Eerste Keramiek Kamer, waren favourite. 

Alle teksten van Breimeisje zijn helemaal zelf verzonnen ( en mogen dus niet zomaar gekopieerd worden;) )

Charlie leert breien… Deel 3

Nou ben je vast benieuwd naar wat ik mee naar huis heb genomen… En, zoals 1.5 jaar geleden ben ik er weer keihard ingetuind. Ik heb namelijk dingetjes gekocht om mee te breien! Ik ga nou voor de 3e keer experimenteren met breien. Heb ik het geduld ervoor??? We gaan het zien! Ik heb in ieder geval hele toffe producten om mee aan de slag te gaan gekocht.

2910-2019-05188101143433342508415
2910-2019-05182191143432752002939

Mega geslaagde dag!

Ik heb een onwijs leuke dag gehad op Knit&Knot. Hey het pauze houden ging nog niet helemaal zoals gehoopt maar ik ben 2 keer even 5 minuten gaan zitten. Dat is al heel wat om trots op te zijn! Ik heb heel veel leuke mensen gesproken en heb weer een paar toffe nieuwe producten ontdekt. Ook het presentatrice zijn, heeft wel iets in me aangewakkerd… 

Wil jij nou mijn skills als presentatrice nog bewonderen? Ze zijn als highlight toegevoegd aan de Instagram van Knit&Knot. En wil jij komend jaar op bezoek gaan bij deze gezellige beurs? Ik kan het alleen maar aanraden! Houd hun website in de gaten voor de volgende datum.

xxx Charlie