Is KreaDoe de grootste crea beurs van Europa? Ik ging op onderzoek uit!

Een erg goede vraag is dat eigenlijk niet… Iedereen die de KreaDoe wel eens heeft bezocht, weet hoe gi-gan-tisch de beurs is. En ook hoe gigantisch gezellig het altijd is! Kijk je mee naar wat ik dit jaar allemaal heb gezien op KreaDoe? 

Grote, kleurrijke stands vol inspiratie

Het eerste dat ik tegenkwam toen ik door de hoofdingang van de KreaDoe liep, waren de inspiratie stands. Gigantische opstellingen met daarop de nieuwste trotsen van de grote merken in Crea land. Durable, Yarn & Colours, Scheepjes en Katia (die dit jaar voor het eerst op de beurs aanwezig waren)  tonen tijdens de KreaDoe altijd hun nieuwste producten en namen ook dit jaat weer een paar bekende gezichten mee.

Dit jaar kletste ik met Sascha van A la Sascha over haar boek gevuld met gehaakte sokken .  Mr. Knitbear en Dendennis persenteerden hun nieuwe boek ‘Vrolijke Sokken Breien’en Scheepjes had een auto vol met garen meegenomen naar de beurs. Wat vind je? Staat me goed, zo’n Scheepjes auto hé!?

Hey Scheepjes! Als jullie van de auto afwillen, weten jullie me te vinden he;)
Zoooo veel sokkenwol te koop dit jaar!
Ik zie mezelf al in de hangmat liggen op een warme lente avond met deze lekkere sokjes.
LRM_EXPORT_70757325023472_20191104_134031742
Sokken of Sjaals? Met de boeken van Sascha hoef je niet te kiezen.

Yarn & Colors had op de woensdag allerlei nieuwe producten gelanceerd, waaronder de lookbooks voor hun Wall Hangers en Comfy Cushions. Ze hadden ook een muur volhangen met een complete serie Yarn & Colors tools! Van haaknaalden en breinaalden tot kussenvullingen en rozé gouden, zilveren en gouden ringen. In mijn vlog geef ik je een korte rondleiding over hun stand.

Eventjes met twee onwijs lieve dames en harde werksters op de foto, Manon (Petit-Petite) en Pleun (Studio Woord en Draad)
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Eventjes wennen

De beurs is altijd mega druk, het is niet voor niks de grootste crea beurs van Nederland! Het duurde me echt even voordat ik gewend was aan de gangpaden vol mensen en de drukbezochte stands. Gelukkig lette Millie, mijn zusje, er op dat we zo af en toe een pauze namen om op adem te komen.

Limburgs hoekje

Na een paar uur zag ik een bekende naam voorbij komen. Laatst had een vriendin me op instagram getagd in een bericht van Leuke Lintjes  en plots stond ik voor hun stand! Ik had helemaal niet meegekregen dat zij op de beurs zouden zijn dus ik was blij verrast. Leuke Lintjes groeit de afgelopen tijd hard en zodra ze de 4500 volgers op Instagram  hebben gehaald, wordt er een heel tof pakket weggegeven! Daarnaast stond nóg een Limburgse stand met een heel nieuw merk, namelijk @Mels. Haar lekker kleurige stand vol toffe Kawaii producten gemaakt van Fimo klei was echte ‘eye candy’!

Een piepklein voorbeeld van de December collectie van Leuke Lintjes.
Kun jij zien welke koekjes van Fimo zijn en welke eetbaar zijn?
Bloemen afkomstig uit de pluktuin Fien Fleur in de stand van Leuke Lintjes.

Workshop time

Ik was niet alleen op de KreaDoe om te shoppen en te kletsen. We gingen ook op zoek naar een toffe workshop. Bij de stand van Sfeerfabriek volgden we een workshop om een Houten Woonplankje te maken. Met een likje krijtverf en een Posca stift maakten we allebei een hip plankje. Je raadt nooit waar ik de mijne neer ga zetten…

LRM_EXPORT_70513867989897_20191104_133628285
LRM_EXPORT_70478642945711_20191104_133553060
Millie maakte ook een schattig kerst hangertje bij de Posca stand

 

 

Er waren op de beurs onwijs veel toffe workshops om te doen. Zo zag ik op het workshop plein ook de workshop veren macrameeën. Als het even kon zou ik 5 dagen naar de beurs gaan en aan stuk door workshops volgen!

Op en neer? Ik dacht het niet!

Net zoals vorig jaar bezochten we de beurs dit jaar weer 2 dagen. Heel eerlijk, 2 dagen was maar net genoeg! We verbleven dit jaar in de Carlton President in Utrecht . Wat een mooi hotel! Volgende week komt er zeker een blog online met daarin al het moois dat dit hotel te bieden heeft. We sloten de zeer geslaagde eerste dag af met een paar lekkere cocktails.

Wat voor nieuws heb je?

De KreaDoe is dé plek om nieuwe producten te showen. Iedere stand heeft zo zijn pronkstukken en ik maakte even een praatje om erachter te komen watvoor moois ze bij zich hadden. Uiteraard was ik het meeste gefocussed op de haak- en breistands. 

Het nieuwe spinnenpatroon van Stip & Haak
Caroline de aankleedpop is het nieuwste project van Caro's Atelier
Het nieuwe boek Knuffel-Dieren haken van Imke Crooijmans staat vol schatjes.
En het nieuwste patroon van Marlaine.nl

Uiteraard had ik ook meer dan genoeg kans om van alles te kopen. Dit jaar viel mijn oog wel vaker op alle verschillende soorten sokkenwol. Zo mooi allemaal! Natuurlijk was de handwerk gigant Wolplein.nl ook aanwezig. Was dit de meest drukbezochte stand van de beurs? Misschien wel!

Zijn er alleen maar handwerk stands dan?

Nee, natuurlijk niet! Maar daar ligt mijn focus natuurlijk wel op 😉. Ik zag nog heel veel meer moois en daar zou ik ook nog een boekwerk over kunnen schrijven maar we laten het lekker bij de foto’s.

Erg toepasselijk op het moment, deze stempel van passiebloomshop.nl
Jinske van Imakin werkte aan toffe projecten op de Royal Talens stand
Met hartjesogen naar de creatieve dames van Posca kijken
Altijd weer fijn om lieve Brechtje van ge-stipt.nl te knuffelen
Prachtige borduursels bij Stitchonomy
Plakboeken van Studio Ins&Outs
Als iemand nog op zoek is naar een verjaardagscadeau voor mij... Dit cyanotopie pakket van print-art-read.nl aub!

Maar er is meer!

KreaDoe was weer mega intense maar ook mega fijn. En deze blog is niet manier waarop ik dat met jullie wil delen! 
Ik heb namelijk ook een vlog klaarstaan voor jullie. Komende vrijdag komt hij online op mijn IGTV. Kom je een kijkje nemen? 

xxx Charlie