10 Paashazen ~ Gratis haakpatronen!

Ik ben op zoek gegaan naar de schattigste GRATIS paashaas haakpatronen. Met deze verzameling van maar liefst 10 verschillende gratis haakpatronen kun jij, net op tijd voor pasen, een lieve paashaas haken. Als extratje vind je onderaan de pagina zelfs nog een extra (betaald) patroon van het leukste amigurumi konijntje. Veel haakplezier!

Rik Konijn haken

Dit gratis haakpatroon van Rik Konijn was het allereerste haakontwerp van Sylvia van Yarn and Ginger Tea. Wat een schatje! Hij is heel eenvoudig en dankzij z’n tuinbroekje toch heel speels. Je kunt zelf spelen met de kleuren voor deze paashaas. Ik zou ‘m een lila tuinbruik geven en een lichtbruin vachtje.

Paashaas slinger haken

Op zoek naar subtiele paashaasjes voor in huis? Deze gehaakte paashaas slinger vind ik prachtig! Je kunt de haasjes ook los van elkaar haken en als onderzetter gebruiken. Je maakt de paashaas slinger heel eenvoudig door deze haaktekening te volgen. 

Een snel paashaasje haken

Wil jij gewoon eenvoudige paashaasdeco haken? Dan is dit patroon perfect. Dit eivormig paashaasje kun je op allerlei formaten haken. Haak ‘m bijvoorbeeld zodattie tussen de paaseieren op tafel kan liggen. Of haak een grotere paashaas voor in het raam.  Gebruik dikker garen en een dikkere haaknaald om de paashaas groter te maken en dunner garen en een dunnere haaknaald om de paashaas kleiner te maken. Lees voor nog meer handwerktips deze blogs.

Haak een C2C paashaas deken

Corner to corner haken wordt steeds populairder. Dit paashaas deken dat je van linksonder naar rechtsboven haakt is hier een perfect voorbeeld van. Bovendien is het niet verkeerd om een leuk dekentje in paasthema in huis te hebben. Het kan met pasen flink fris zijn buiten!

Stijlvolle paashaasringen haken

Het is vaak een uitdaging om iets te haken dat er “minimalistisch” uitziet. Maar, deze gehaakte paashaasringen zijn dat zeker. Dit project is ideaal voor haakbeginners. Je hebt slechts een haaknaald, een paar meter katoen en een houten bijtring nodig om aan de slag te kunnen gaan.

Een levensecht konijn haken

In 2020 werd deze Crochet Along georganiseerd door Cute Dutch. Samen haakten honderden hakers Konijn Katie. Je kunt het patroon nog altijd gebruiken om jouw eigen konijn te haken. Met het juiste garen wordt deze gehaakte paashaas het formaat van een echt konijn.

Eenvoudige paashaas deco haken

Ben jij nog niet zo bekend met haken? Dan kan het nogal spannend zijn om aan een nieuw project te beginnen. Natuurlijk is dit eigenlijk nergens voor nodig. Deze paashaas hanger is perfect voor beginners omdat je enkel stokjes hoeft te haken.

Een paashaas cactus haken

Dit is zó’n origineel idee! Deze kleine cactus paashaasjes stalen vanochtend toen ik op zoek was naar leuke gratis patronen mijn hart. Ze zijn heel geinig zonder heel druk en kleurrijk te zijn. Wat een leuk idee!

Haak een paashaas eierwarmer

Nederlanders zijn dol op geinige eierwarmers. Ik ken geen enkel ander land dat zoveel verschillende eierwarmers heeft. Wil jij nou echt unieke eierwarmers hebben? Dan zijn deze gehaakte paashaas en kuiken eierwarmers perfect.

Een Onesiegurumi paashaas haken

Ik kon het natuurlijk niet laten om mijn favoriete konijnenhaakpatroon met jullie te delen. Wat is deze Onesiegurumi van A la Sascha lief! Ik ben sowieso dol op Onesiegurumis omdat ze zo eenvoudig te haken zijn. (Dit is een betaald patroon).

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Zelf een paashaak haken is zo’n leuk handwerktussendoortje. Ze zijn niet alleen perfect voor tijdens pasen, maar ook gewoon als leuke knuffel. 
Heb jij ook eens een paashaas gehaakt? Laat het me hieronder weten! Wellicht heb je nog een leuk patroon die ik nog kan toevegen aan deze pagina!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs

Leave a Reply