Wol verven bij Draadkracht: Regenboog wol in de maak

Heb je je ooit afgevraagd waar de regenboogschapen zijn? Ik heb ze nog nooit gezien. Van die schapen met prachtig gekleurde wol bedoel ik dan hé. Waar wij ons prachtig gekleurde garen vandaan halen. Zo’n bollen met alle kleuren van de regenboog erin. Of zo’n gave met allerlei tinten blauw, roze of oranje. En dan heb ik het niet over de bollen waarbij je precies weet wat je koopt. Met op het kaartje een kleurnaam- en nummer en een lot-nummer zodat je niet per ongeluk een bol koopt die afwijkt van de bollen die je al hebt. Ik bedoel dus zo’n échte regenboog bol waarbij je halverwege de bol ontdekt dat er nog meer lekkere kleuren in zitten. Wauw!

Ik zal je eens een geheim vertellen… Die schapen… Die bestaan helemaal niet! Kijk maar eens mee bij de workshop van Draadkracht die ik op KNIT&KNOT deed.

Photo: Michelle Oonincx

 

Helemaal achterin de Koepelhal had Draadkracht tijdens KNIT&KNOT een plekje bemachtigd. Ofja plekje… Zeg maar gerust een flinke plek! Er stonden een boel tafels vol met de prachtigste, draadkrachtigste garens. Toverbollen, sokkenwol, het zag er allemaal zo kleurrijk uit!

 

Ik had geen idee waar ik aan zou beginnen dus toen ik allerlei mensen zag stoeien met kwasten, sponzen en zelfs grote spuiten vol verf kreeg ik het wel een beetje warm. Waarom had ik dan ook een wit t-shirt aangetrokken!? Gelukkig kreeg ik al gauw een toffe outfit van het Draadkracht team… Wat vinden jullie? Staat me goed toch? 

Staat me goed hé!

Een blanco canvas

Geja, de oprichster van Draadkracht, vertelde me dat ik drie kleine strengen Merino sok met glitters zou gaan verven. Behalve een ligt glittertje is de garen helemaal wit. De wol was dus niet van zo’n fantastische regenboogschaap geschoren maar van een gewoon, wit schaap. Ik mocht er juist een regenboog van kleuren aan toevoegen!

 

Mijn blanco canvas.

Aan de slag

Ik mocht tijdens de workshop gebruik maken van verschillende materialen. Allereerst het verf dat op tafel stond. In ieder bakje zat een andere kleur en met een beetje dit of dat uit een fles werd de kleur aangelengd, en dus lichter, of juist sterker en feller gemaakt. Daarnaast lagen er kwasten van verschillende diktes, sponzen en dikke spuiten op tafel. In eerste instantie was ik ietsje overrompeld… Kon ik dit wel? Wat nou als ik alles verpeste! Na een beetje aanmoediging besloot ik om lekker aan de slag te gaan. Zoveel kon er niet mis gaan toch?

De materialen waar ik het mee ging doen.

Draadkrachtige avonturen

Ik koos er voor om een paar van mijn favorite kleuren te gebruiken. Okergeel, oranje, een beetje rood, een beetje roze. Ik gebruikte de materialen door elkaar, op elkaar, naast elkaar. Kort samengevat, ik deed wat goed voelde. Terwijl ik lekker aan de slag ging, had ik tijd om met Geja te kletsen. Zo kwam ik erachter dat Geja’s hart ligt bij het verbinden van mensen met de kracht van draad. Het was ook te zien hoor. Tijdens het vertellen over haar toekomstplannen en dromen (de zilveren verf staat al klaar voor een toekomstige caravan!) lichtte haar ogen op. Mensen een fijn gevoel geven, kracht geven, dat is waar Draadkracht voor staat. Heerlijk toch!

Nog maar een klein puntje om te verven.

Zo uniek

Ik was bijna door m’n strengen heen en had al iets interessants ontdekt. Een streng heeft natuurlijk meerdere kanten. Sowieso een voor- en achterkant maar ook een helemaal-rond-kant. Wat ik ook deed, ieder millimeter van ieder touwtje in iedere streng was totaal anders!

De achterkant van een van de strengen.

Op beurzen is het altijd heel erg druk. Wat super is voor een beurs, het is immers de bedoeling dat er mensen komen kijken! Ik ervaar het na een paar uur altijd als doodvermoeiend. Ik merk dat ik echt even naar buiten wil en weer wat frisse lucht wil happen. Wat voor mij heel bijzonder was, was dat ik na deze workshop weer volledig nieuwe energie had gekregen. Tijdens de workshop vergat ik helemaal dat het zo druk was. Ik was zo aan het genieten van de ervaring! Na de workshop kon ik weer een paar uur met volle teugen genieten. Ik durf dus wel te stellen dat Draadkrachtig wol verven dus goed voor de ziel is! (Een grote claim, maar zo voelt het écht!)

Ik heb enorm genoten van de workshop en ben met drie hele gave, unieke en kleurrijke strengen naar huis gegaan. Ik kan niet wachten totdat ik ze kan verwerken in een project!

Wil jij ook een keer wol verven bij Draadkracht? Op 4 mei organiseert Draadkracht samen met Bregina Tuinstra en Het Kleurenlab een workshopdag met de titel Alles draait om kleur!!!

Nog even een foto samen met Geja
Mijn 3 strengetjes.