Op bezoek bij KNIT&KNOT

Op 6, 7 en 8 april was het feest in de Koepelhal in Tilburg want KNIT&KNOT vierde zijn 5e verjaardag! Ik mocht op de zaterdag deel uitmaken van het feest en heb heerlijk genoten van alles wat er te zien en te doen was. In deze blog blik ik terug op mijn avonturen op de beurs.

Voorpret

De voorpret begon al een paar weken van tevoren met de haakpatronen van Happy Crochet Patterns. In de aanloop naar de beurs toe werd er iedere woensdag een bloemenpatroon vrijgegeven zodat wij hakers mee konden haken. De bloemen werden voor en tijdens de beurs verzameld en werden aan het hekwerk rond de Koepelhal opgehangen. Wat zag dat er fleurig uit! Na de beurs worden de bossen gehaakte bloemen door het land bezorgd aan mensen die een opsteker kunnen gebruiken. Natuurlijk haakte ik mee en als het goed is zijn mijn bloemen nu onderweg om iemand op te vrolijken.

Met bloemen in de hand onderweg naar Tilburg

Wat een drukte! Jong en oud, man en (voornamelijk) vrouw… Het publiek dat naar binnen stroomde was divers maar iedereen had even goede zin. Dat zal wel met het zonnetje dat hoog aan de hemel stond te maken hebben. Ik kwam al meteen een bekend gezicht tegen, hallo daar Miss Knitwit ! Eenmaal binnen gekomen merkte ik dat niet alleen het publiek divers was, de kraampjes op de beurs waren dat ook. Van punch needle workshops bij wolcafé, de nieuwste trend op handwerkgebied, tot wolverven bij Draadkracht en van natvilten bij Keigoed vilten tot mandjes haken bij Atty. Er was genoeg te zien en te doen. Overal waar ik keek waren mensen diep in gesprek over welke materialen ze het beste konden gebruiken voor een nieuw project, welke breinaalden ze mee op reis konden nemen en welke toffe, bijzondere haaksteken aan werden geraden.  

De prachtige garen van Durable die gebruikt werden bij een workshop

Kopen en kijken

Naast alle workshop kraampjes waren er ook een 60-tal verkoop kraampjes met allerlei moois. Alles wat verkocht werd had met handwerken te maken. Wol, haakpakketten, garen in alle soorten en maten. En achter elk kraampje stonden de harde werkers die ervoor zorgen dat alles draait zoals het draaien moet.

Een van de kraampjes waar ik echt even langs moest, was het kraampje van Huisje van Katoen. Een dag voordat de beurs begon waren de nieuwe Paulina eindelijk gearriveerd en die waren dus mee naar Tilburg. Wat een joekels zijn dat zeg! Voor de mand op de foto bijvoorbeeld, heb je slechts 2 bollen nodig!

De toffe nieuwe garen, Paulina
De Market Bag pakketten

Iets anders dat ik persee wilde zien waren an de nieuwe Petit Petite x Yarn & Colors pakketten. Ik heb op de achtergrond meegewerkt aan de pakketten door de patronen naar het Engels te vertalen en had ze daarom wel al in huis gehad. Maar dat is toch wel anders dan het eindproduct dat in verkoop is gegaan! Stond ik daar wat midden op de beurs te glunderen naar de pakketten. Ik denk dat ik binnenkort maar eens een blog schrijf over ze, het zijn ook wel hele toffe producten

Ook bij Stip&Haak stopte ik even om tussen hun haakpakketten te snuffelen. En daar kwam ik Snuf tegen. Ik heb echt een zwak voor konijnen dus ik heb echt wel even staan twijfelen of ik zo’n schatje mee zou nemen maar ik heb op het moment al genoeg projecten open liggen.

Lieve Snuf

Wat een moois heb ik allemaal gezien op de beurs en wat ben ik geïnspireerd terug naar huis gegaan. Ik heb alles op de beurs kunnen zien, qua omvang is hij super te doen in een dag, maar eenmaal in de trein terug naar huis besefte ik me iets… Ik had nauwelijks iets gekocht! Ik was eigenlijk met een boodschappenlijstje vertrokken en ik heb slechts 2 dingen af kunnen strepen. Wel belangrijke dingen, dat dan wel. Een flesje Eucalan wolwasmiddel en een klein kraamcadeau voor een baby die nog onderweg is.

Met vermoeide voeten maar een gelukkig hart kwam ik ’s avonds weer thuis aan. Net op tijd om op het terras te gaan zitten en te genieten van de laatste zonnestralen van de dag.

Een hippe tas om alle aankopen van de beurs in te stoppen!

 

 

Het was een prachtige dag op de KNIT&KNOT en ik verheug me alvast op de volgende editie in oktober! Ik ben benieuwd of jullie dit jaar naar de KNIT&KNOT zijn gegaan. Misschien heb je wel vragen over de beurs of over de volgende editie!? Laat een berichtje achter!

De volgende KNIT&KNOT is op 12 - 14 oktober

This Post Has One Comment

  1. Hedy Kunst-Drost

    Leuke blog Charlie!! Ik vond het ook erg leuk om je te ontmoeten bij de beurs!!

Leave a Reply