Mijn liefde voor creatieve beurzen

Beurzen bezoeken

Als jong meisje ging ik jaarlijks met mijn moeder mee naar de huishoudbeurs. Het was daar altijd gigantisch druk en er was veel te doen en te zien. Bij de ingang kregen we zo’n toffe goodiebag met allerlei probeerseltjes, we lieten ons opmaken met de kleurrijkste make-up en we ontdekten de nieuwste poets- en kooktrends. Ook gingen we vroeger vaak op bezoek bij verschillende technische beurzen. Op die beurzen stond mijn vader vaak met een bedrijf. De stands, de mensen, de sfeer… Het was allemaal zo gezellig! Toen ik ontdekte dat er ook beurzen voor creatievelingen bestonden, kon ik het niet laten. Ik moest op bezoek

Foto: Huishoudbeurs

Een festival vol ‘goodies’

Foto: Scheepjes

Zo kwam ik twee jaar geleden op mijn eerste creatieve beurs. De KreaDoe! En weer waren het de stands en de sfeer die mij dolgelukkig maakten. De KreaDoe is naar mijn weten de grootste DIY-beurs van Nederland. Het doel was hetzelfde als de huishoudbeurs en de technische beurzen, producten tonen aan de consument. Maar dit waren wel even andere producten. Workshops, het haakplein, bloggers, bekende creatievelingen. Ik keek mijn ogen uit! Na jarenlang niet naar een beurs te zijn gegaan, werd ik weer helemaal verliefd. Het was net een festival vol geweldige producten, lieve mensen en felle kleuren. Wauw! 

Beurzen zijn niet alleen voor “oma trolleys”

Toen ik eenmaal terug was gekomen legde ik mijn vondsten vast op Instagram en las alle visitekaartjes en flyers die ik had gekregen. Plots kwam ik een flyer van Knit&Knot tegen. Interessant… Als nieuwe haakster was ik geïntrigeerd maar mijn agenda liet het niet toe. Helaas. Ik bezocht wel een paar andere creatieve beurzen. Zoals de Hobby Creatief Salon in Antwerpen en Paperpassion. Ooooh wat heerlijk! Wat een knusse sfeer en wat een prachtige producten allemaal. De kraampjes op de Paperpassion stonden lekker knus op elkaar en iedereen was aan het buurten. Het voelde als een soort dorpsmarktje maar dan met alles dat ik nodig had om met mijn Bullet Journal aan de slag te gaan! De hele dag testte ik de nieuwste producten en kletste ik met inspirerende mensen. Nog een pré… Ik werd niet door een “oma trolley” omver gereden! Ik had mijn ‘tribe’ gevonden. Jonge, creatieve mensen die vol voor hun passie gaan. Hier zag ik ook weer een flyer voor de volgende Knit&Knot liggen. Ik besloot op onderzoek uit te gaan…

Eindelijk naar Knit&Knot

Dit jaar is het zo ver. Ik kom eindelijk naar Knit&Knot! Omdat ik zo laaiend enthousiast over Paperpassion was, had ik contact opgenomen met de organisatoren. Je raadt het nooit! Zij organiseren ook Knit&Knot! Naast de mega-gezellige en knusse beurs vol papier, zorgen zij er ook voor dat er jaarlijks een mega-gezellige en knusse beurs vol garen in de Koepelhal in Tilburg komt! Toen ik afgelopen december een berichtje kreeg met de vraag of mijn blog “Kleurrijke kerstlampjes haken” door Knit&Knot op Facebook gedeeld mocht worden, voelde ik me enorm vereerd. We bleven in contact en al gauw liet ik weten dolgraag in april op bezoek te willen komen! Dus… Daar zijn we nu.

Ik kom eindelijk naar Knit&Knot!

Maar wat kom ik daar doen dan?

Op zaterdag 7 april ben ik de hele dag aanwezig om alles wat ik meemaak op mijn ‘Insta stories’ vast te leggen. Ik ga op zoek naar toffe ‘makers’, zal meedoen aan een workshop of twee en zal mijn best doen om alles vast te leggen op Instagram. Maar het eerste dat ik ga doen als ik daar aan kom, is het ophangen van mijn gehaakte bloemen. Dit jaar zet Knit&Knot namelijk de bloemetjes buiten. De industriële spoorzone wordt omgetoverd tot vrolijke ‘flowerpower’ locatie. Wil je ook meedoen? Hier staat alles uitgelegd wat je moet weten.

Kom je ook?

De organisatie van Knit&Knot is zo lief geweest mij een paar kaartjes cadeau te doen. En die wil ik jullie weer cadeau doen! Klik op de foto hieronder om naar mijn Instagram post te gaan voor verdere uitleg.

Ik hoop je daar te zien op wat weer een prachtige dag zal zijn!

This Post Has One Comment

  1. Ik ga nu naar je insta :-), die heb ik snap er enkel helemaal niets van maar weet wel hoe te volgen hahaha 🙂 superleuke kans.

Leave a Reply