My Market Bag and me

Het stond al langer op mijn to-blog lijst. Een recensie van een project waar ik dol op ben. “Waarom heeft het dan zo lang geduurd?” Hoor ik je denken. Omdat ik geen recensie kan schrijven van een product dat ik niet uit heb geprobeerd… En dit project heb ik wel degelijk uitgeprobeerd, geloof me. Dus hier komt hij hoor, mijn recensie van de Market Bag Kit van Yarn and Colors.

Tot over m’n oren

Voordat we doorgaan wil ik wel even laten weten dat Yarn and Colors mij niet heeft gesponsord. Toen ik een paar maanden terug de vraag kreeg of ik de patronen voor de eerste drie Yarn and Colors kits (de Basic Basket, Block Blanket, Market Bag) naar het Engels wilde vertalen, wist ik nog niet dat ik verliefd zou worden op de Market Bag. Wie wordt er nou ook verliefd op een tas!? En toen ik hem lekker op de bank weg aan het haken was wist ik ook nog niet dat ik er zo veel gebruik van ging maken. Maar nu ik hem bijna dagelijks mee op stap neem weet ik het zeker, deze tas is een topper! Ik recenseer dus niet zomaar wat, ik recenseer iets waar ik zelf helemaal hoteldebotel op ben.

Foto: Unsplash / Justin Casey

Inhoud van de kit

De Market Bag kit bestaat uit 3 bollen Super Must-have en 1 patroon. De haaknaald, haaknaald 5, moet je even uit je eigen collectie vissen. Ik ontving 3 bollen Mustard en daar kon ik het prima mee doen. Ik heb zelfs nog een half bolletje over, maar ik haak dan ook best strak…

Alles blijft erin!

Het patroon bestaat voornamelijk uit vasten en ruitjes gemaakt van lossen. Je begint met het maken van een hele stevige bodem. Hier is wel een beetje voorste lus en achterste lus kennis voor nodig, maar dat heb je snel genoeg onder de knie. Door die stevige bodem vallen de spullen die je in de tas stopt niet onnodig eruit. Dit is een probleem die ik bij andere tassen van een soortgelijk design tegen ben gekomen.

Omdat de Super Must-have zo lekker chunky is vind ik de tas er best stoer uit zien. Althanks, ik ben niet zo stoer, maar deze tas dus wel!

Na toeren vasten en toeren losse ruiten te hebben gemaakt, maak je de tas af met twee stevige hengels. Je ziet in de foto misschien dat mijn hengels er ietsje zachter uitzien dan de rest van de tas. Dit komt omdat ik hem werkelijk overal mee naartoe sleep. Trouwens, dat zachte is ook wel lekker hoor.

More to come…

De Market Big is een heerlijk project. Het haakt zo weg en zodra je klaar bent kun je hem meteen mee op stap nemen. Dit was een van de eerste kits die Manon van Petit-Petite ontwiep voor Yarn and Colors en ik hoop dat ik nog lang met haar mee mag genieten al vertaalster van haar creaties!

Zou jij aan de slag gaan met deze Market Bag of heb je er vragen over? Laat het me weten!

Foto: Yarn and Colors

This Post Has 2 Comments

  1. Manon

    Nou Charlie wat een onwijs lovende woorden! Wat tof! En heel fijn om te horen dat je Market Bag zo geliefd is. Mijn zwarte versie heeft ook al heel wat winkels gezien en de hengsels zijn net als bij jou zachter door het gebruik. Fijn voor je handen he?! Dank topper voor deze mooie recentie en heel veel plezier nog van je tas!
    Liefs, Manon

Leave a Reply