Recensie: Persuasion op Netflix ~ Slow Living tv tips

Ik ben dol op een fijne kostuumdrama. Er valt niet alleen veel moois te zien zoals de kostuums en de sets, maar de verhalen zijn vaak ook een stuk rustiger. Wat mij betreft zijn kostuumdrama’s een van de meest ideale vormen van Slow Living content. Sinds een paar weken is er een nieuwe kostuumdrama op Netflix: Persuasion. Weten wat ik er van vond? Lees, na het kijken van de trailer, hieronder verder! 

Jane Austen: een moderne draai

Persuasion is het 6e boek van de hand van de auteur Jane Austen dat verfilmd werd. En hoewel veel Austen liefhebbers alles behalve tevreden zijn met deze verfilming, heb ik er enorm van kunnen genieten. Waarom zijn zij zo teleurgesteld? De verfilming van het boek lijkt alles behalve op wat Jane Austen enkele maanden voor haar overleiden schreef. Beste begrijpelijk dus dat literaire liefhebbers zo enorm teleurgesteld zijn! Het script voor deze film is zo ver aangepast dat alleen de basis nog staat. Vanuit die basis hebben de schrijvers een moderne, geestige draai aan het verhaal gegeven. De hoofdpersonage, Anne, kijkt vaak in de stijl van de Britse serie Fleabag met een knipoog recht de camera in. En dat is precies mijn humor!

Deze film voelt niet als een achtbaan

Veel films voelen als een achtbaan. De emotionele dalen zijn diep en de tegenslagen zijn groot. Uiteindelijk komt meestal alles wel weer goed, maar je wordt van hoog naar laag meegesleept. En dat kan heel indrukwekkend zijn. Zo indrukwekkend zelfs dat het overprikkelend kan zijn. Althans, dat heb ik gemerkt. Een grote, dramatische film kan ik niet altijd aan. Deze film, vraagt heel weinig energie om te kijken. Er is een enkel dramatisch moment en voor de rest is de film heel rustig. Je kunt dus met een gerust hart genieten en opladen tijdens het kijken van Persuasion. 

Persuasion recensie Netflix

Wanneer raad ik Persuasion aan?

Als je een avondje naar mooie beelden wilt kijken en een hier en daar een beetje wilt giechelen is Persuasion de perfect film! Ja er zitten zielige momenten in, maar de film is over het algemeen heel licht en speels. Perfect dus voor een druilerige zaterdagavond! 

Welke film vind jij nou écht een relaxde slow living film? Laat het me hieronder weten! 

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs