Ik heb dus nooit begrepen waarom ik uit de kast zou moeten komen…

Ja. Dat dus! Ik denk dat ik sinds mijn 18e al heel goed begrijp dat ik niet hetero ben, maar ik had dus nooit de behoefte om een grote coming out te doen. Sterker nog, ik dacht altijd wel dat mijn queerness van mijlenver te ruiken was. Maar de afgelopen jaren… Het wordt gewoon beetje bij beetje gemakkelijker om te praten over gender en seksualiteit en misschien voel ik daarom nu juist wél de behoefte om mezelf wat zichtbaarder te maken. En ook andere mensen te helpen op een prettige manier elkaar meer te zien en gezien te worden.

Bi hart Charlie

Toen ik opgroeide maakten mijn ouders het ons vaak heel duidelijk dat als mijn zusje en ik niet op een vent zouden vallen dat dat helemaal oké was. En misschien was dat wel de reden waarom ik er niet zo mee bezig was. Op het middelbaar had ik überhaupt niet echt vriendjes en de wereld om ons heen was in de zeroes absoluut nog niet zo queer vriendelijk als nu dus als er andere niet-heteros bij ons op school rondliepen, had ik het niet echt in de gaten.

Een leven gevuld met queer joy

Toch is mijn leven gevuld met queer joy en hoe meer ik mijn eigen queerness de wereld in gooi, hoe meer ik me gezien voel. Het is lastig te omschrijven waarom het belangrijk is om jezelf te kunnen zien en door andere gezien te worden, maar ik doe mijn best. In mijn mening zou het heel normaal moeten zijn om:

🏳️‍🌈 Zeker te kunnen zijn dat wanneer je over een celebrity crush praat dat niemand op je neerkijkt omdat die crush niet “de juiste” gender heeft.

🏳️‍🌈 Te weten bij wie jij jouw queer ervaringen en worstelingen kwijt kunt, zonder je onzeker te hoeven voelen.

🏳️‍🌈 Openlijk te kunnen delen over queer kwesties die je aan het hart gaan zonder de vraag: “waar bemoei je je mee? Je weet niet waar je het over hebt, je bent toch gewoon hetero?” te krijgen.

Ik weet dat ik het niet helemaal juist verwoord en ik weet dat er mensen zullen zijn die hier de ballen van snappen en zich afvragen wat ze hier eigenlijk doen. Toch ga ik stug verder. Omdat het belangrijk is dat we elkaar zien. Omdat het belangrijk is om er voor elkaar te zijn. Omdat het mij ademruimte geeft over een kwestie waar ik al heel wat meer over wil durven delen.

Queerness op kleine manieren zichtbaarder maken

Als je naar beneden scrollt, zul je zeven borduurpatroontjes vinden die ik samen met Iris van Iris Borduurt heb ontworpen. Deze patroontjes zullen voor altijd op Charlingual.com blijven staan en zijn gratis te downloaden.

Kies een patroontje uit dat bij jou past. Of het nou past bij je gender en/of geaardheid of gewoon omdat je anderen wil laten zien dat ze bij jou veilig zijn.

Pak de juiste materialen uit je borduurverzameling. Bij elk patroon staan de DMC kleuren vermeldt en je kunt 14 count aida met 2 draadjes borduurgaren met een naald met ronde punt in maat 24 gebruiken om een Pride Hartje te borduren. Wil jij jouw Pride Hartje op een kledingstuk borduren? Dan adviseer ik je om wateroplosbare canvas te gebruiken. Op irisborduurt.nl vind je alles dat je nodig zult hebben!

Misschien heb je financieel de ruimte om een donatie te doen voor de project. Alle opbrengsten gaan aan het eind van iedere maand naar Bi+, een stichting met doelen en wensen waar ik helemaal achter sta en die ik graag, samen met jou, wil steunen. Misschien kun je vandaag thuis je koffie maken in plaats van af te halen? Die €3,- zou je dan aan deze actie kunnen doneren! Of misschien jaa; ke deze week geen frietjes af, maar pak je ze in de airfryer. De €5,- die je bespaart komen via de donatieknop goed terecht. Of misschien heb jij jouw goede doelenbudget van €10,- deze maand nog niet opgemaakt. Iedere donatie is welkom! (Ook als je alleen je tijd doneert door deze blog te lezen!)

Dankjewel voor je liefde, je geduld en je begrip. Ik hoop dat deze blog je motiveert om naald en draad op te pakken en voor jezelf of een ander een van deze hartjes gaat borduren! 

X Charlie

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 


Charlingual

Hoi, ik ben Charlie. Mij zou je kunnen kennen van de Online Handwerk Club of van mijn vele artikelen over Slow Living, Handwerken en Duurzaamheid. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Wist je dat er iedere werkdag een nieuw artikel of nieuwe video online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks! 

Volg mij online

Nieuwste blogs