Onze ontspannen vakantie in een Yurt

Een warme zonnestraal schijnt in mijn gezicht. Buiten kwetteren honderden vogels. De geur van de de haard die de hele nacht heeft nagegloeid hangt nog in de lucht. Het donzige dekbed houdt mijn voeten lekker warm. Naast me ligt Bas te snurken. Al mijn zintuigen staan wagenwijd open en ik ervaar alles.

Ons huisje voor een paar dagen. De yurt in Brugge.

Eventjes weg

Ik besloot vorige maand dat ik weer een paar dagen weg wilde. Mijn schoonzusje is een held in het vinden van gave Airbnb locaties dus ik besloot dat ik dat ook wel zou kunnen. Ik zocht in Portugal, Spanje en Italië en sloeg meteen de grootste steden over. Ik had totaal geen behoefte om tussen de toeristen door te duwen en constant overrompeld te worden door geluiden. Voor alle drie de landen vond ik toffe locaties en mooie Airbnb’s. Maar op het moment dat ik vluchttickets wilde gaan boeken begon ik te twijfelen.

Midden in het bos, omringd door bomen.
Als je lekker hoog op een terrasje zit, heb je niet zo'n last van de drukke markt in Brugge.

Wilde ik wel met het vliegtuig? Ik wilde een paar dagen weg om alle stress en zorgen die ik met me meedraag even los te kunnen laten. Maar met het vliegtuig reizen bezorgt mij altijd heel veel stress. Uren van tevoren op het vliegveld zijn. Koffers inchecken. Te duur eten. Vieze vliegtuigzuurstof. Dus ik klikte alles weg en begon opnieuw.

We gaan naar… een buurland!

Ik zocht op Nederland, België en Duitsland. In eerste instantie helemaal niet zo interessant. Ik kom wekelijks in Duitsland en rijd iedere maand weleens door België. Maar dat gaf me ook wel een veilig gevoel. Ik dacht na over hoe lang ik in de auto wilde zitten. 1 uur? Geen probleem. 2 uur? Ook geen probleem. Misschien zou ik dan nog even het stuur overnemen van Bas. 3 uur? Mijn gevoel zei dat ik het niet moest doen. Oké. Het werd uiteindelijk toch 3 uur rijden (file!) maar we hadden het gezellig.

Prachtige grachtenpanden in Brugge.

 

 

Ik kwam uiteindelijk bij Brugge terecht. We waren er allebei nog nooit geweest en wonnen informatie in bij vrienden die de stad wel eens hadden bezocht. Een oude stad met lekker Belgische biertjes. Sounds good!

Perfect biertje voor in de zon

Een unieke locatie

Via Airbnb vond ik een geweldige Yurt op 20 minuten rijden van de binnenstad van Brugge. Een jongeman had de Yurt gebouwd op het privé terrein van zijn vader. Ik ben niet echt een kampeerder, 100 dingen die ik niet leuk vind aan kamperen vs de 10 dingen die ik wel leuk vind, maar dit was perfect!

This is the life!

We bezochten de binnenstad van Brugge ook een ochtend en een middag. We aten een lekker ontbijtje bij Books & Brunch, dronken iets lekkers bij het Duvelorium en aten een heerlijke maaltijd bij Bistro Zwart Huis . Omdat we maar 2,5 uur van huis waren, vond ik het helemaal niet erg om maar een paar uurtjes door de stad te slenteren in plaats van er hele dagen door te brengen. De “moet” factor heb ik de afgelopen maanden steeds meer uit mijn leven verworpen. Deze vakantie was voor mij het ultieme bewijs dat ik kan genieten zonder te moeten.

Overal kaarsjes, een heerlijk bed en een haardvuurtje. Love it!
Zo'n vakantie waarbij niets moet en alles mag!

Rustig aan genieten

In het verleden zijn wij op vakanties wel hele dagen in steden gebleven. Ik heb vakanties altijd ervaren als het moment om alle gaten en hoeken van een nieuwe stad te ontdekken. Dat betekende vaak een route uitstippelen, vroeg uit bed en laat in bed, lunchen on the go. Het is de afgelopen jaren pas een beetje bezonken dat ik dat helemaal niet leuk vind. Dat ik zo’n vakanties zelfs afschuwelijk vind. In plaats van gave ervaringen op te doen ben je je constant druk aan het maken of je het wel leuk genoeg hebt. Geen wonder dat ik altijd volledig knock-out thuis kwam van zulke vakanties!

The Throne (een gat met daaronder een compost emmer en pvc gootje)
Een boom midden in je badkamer!

Het was een perfecte 4 dagen. De zon en regen wisselden zich af, het bos was vol leven, we hebben van elkaars gezelschap genoten en ook nog een beetje van Brugge gezien. Veel meer kan ik me niet wensen!

Zolang je maar geniet, dan komt de rest vanzelf.

Wat is jouw ideale vakantie? Zoek je rust en ruimte op, of wil je juist zoveel mogelijk zien en doen?

Ik ben benieuwd!

In het frisse ochtendzonnetje afwassen.