Makkelijke polswarmers haken

In de winter krijg ik tijdens het werken achter de computer en tijdens het handwerken ijskoude handen. Daarom ontwierp ik dit jaar een paar super eenvoudige en vooral warme polswarmers. Omdat ik niet zo’n held ben in het ontwerpen van patronen, is het vrijgeven van een eigen ontwerp behoorlijk spannend. Ik hoop dat wat ik geschreven heb helemaal duidelijk is voor jou en anders nodig ik je van harte uit om de YouTube Tutorial te bekijken!

Benodigdheden eenvoudige polswarmers

 • 75 m aan garen voor een 5mm haaknaald
 • Een 5mm haaknaald
 • Een stopnaald
 • Stekenmarkeerder
 • Schaartje

Welke haaksteken gebruik je voor deze polswarmers?

 • Lossen
 • Half vasten
 • Vasten
 • Stokjes

Bijzondere haaksteken

 • Weefsteek: 1 vaste en 1 losse afwisselen in de ene toer. In de volgende toer een vaste in iedere losse van de vorige toer en tussen iedere vaste een losse.
 • Reliëfstokje voor: 1 stokje vanaf de voorkant insteken om het stokje van de vorige toer.
 • Reliëfstokje achter: 1 stokje vanaf de achterkant insteken om het stokje van de vorige toer.

Het patroon voor deze eenvoudige polswarmers

Wil jij dit patroon via YouTube meevolgen? Dat kan! In deze uitgebreide YouTube Tutorial zie je precies hoe ik deze polswarmers haak. 

De boord

Haak 6 lossen, haak 2 lossen. Draai je haakwerk om.

Toer 1: Haak vanaf de 3e losse op de haaknaald 6 stokjes. Draai je haakwerk om, haak 2 lossen.
Toer 2: Sla het eerste stokje over. Haak 6 keer een reliëfstokje voor. Draai je haakwerk om, haak 2 lossen.
Toer 3: Sla het eerste stokje over. Haak 6 keer een reliëfstokje achter. Draai je haakwerk om, haak 2 lossen.

Toer 4 t/m toer 17: Herhaal telkens een toer met reliëfstokjes voor en een toer met reliëfstokjes achter.

Pas de boord om je pols. Past het nog niet? Haak dan nog een paar rijen ribbelsteek. Zorg dat je altijd een toer reliëfstokje voor en een reliëfstokje achter haakt.

Met de stopnaald naaien we de boord dicht in een rondje. Draai de boord binnenstebuiten en naai dit met de matrassteek dicht.

De hand


Toer 1: *Haak 1 vaste in de opening tussen twee ribbels en daarna telkens 1 losse.* Herhaal tot je 32 steken in totaal hebt. Gebruik je stekenmarkeerder om het einde van de toer aan te geven.
Toer 2 t/m toer 10: Sla altijd de eerste vaste over. Begin dus in de 1e losse van de vorige toer. *Haak 1 vaste in de losse van de vorige toer. Haak na iedere vaste 1 losse.* Herhaal dit t/m toer 10.
Toer 11: *Haak 1 vaste in de losse van de vorige toer en dan 1 losse.* Herhaal dit 8 keer. Haak 6 lossen. Sla 1 vaste, 1 losse en 1 vaste van de vorige toer over. *Haak 1 vaste in de losse van de vorige toer en dan 1 losse* vanaf de volgende losse tot aan de stekenmarkeerder.
Toer 12: *Haak 1 vaste in de losse van de vorige toer en dan 1 losse.* Totdat je bij het duimgaatje komt. Haak dit patroon verder in de zes 6 lossen (dus niet om de 6 lossen). *Haak 1 vaste in de losse van de vorige toer en dan 1 losse* vanaf de volgende losse tot aan de stekenmarkeerder.
Toer 13: *Haak 1 vaste in de losse van de vorige toer en dan 1 losse.* Herhaal tot de stekenmarkeerder en sluit af met 1 halve vaste.

De hand is nu klaar. Hecht af en draag met veel plezier jouw polswarmers!

Herhaal voor de tweede hand precies deze stappen. Deze polswarmers zijn onwijs makkelijk om te haken. Er is namelijk geen voor en achterkant waar je rekening mee hoeft te houden! Je creërt tijdens het werken aan een project als het ware een écht slow living momentje.

Gratis haakpatroon polswarmers

Is het gelukt om een een paar comfortabele, warme en ook duurzame polswarmers te maken? Natuurlijk ontvang ik graag foto’s van jouw creatie! Stuur een foto van jouw gehaakte polswarmers naar mijn Instagram en dan deel ik de foto tijdens de Online Handwerk Club!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

Mijn favo blogs

Leave a Reply