Voor het eerst kamperen? Dit nam ik mee!

Strikt gezien was dit niet mijn eerste keer kamperen. Maar, ik heb vernomen dat kamperen op een festival echt even wat anders is dan kamperen op een camping. Ook telt 1 nachtje op de camping van de Efteling blijven en vervolgens vertrekken omdat werkelijk alles doorweekt is ook niet mee als kamperen. Wie had dat verwacht? Voor het gemak zeg ik dus even dat ik nog nooit ben gaan kamperen. En nu wel! Ik ben niet zomaar gaan kamperen. Ik ben in m’n eentje gaan kamperen! Hoewel ik mijn kampeeravonturen uitgebreid heb gevlogd (check de uitzendingen van de Offline Handwerk Club maar), heb ik ook nog in deze blog een lijstje samengesteld van wat ik allemaal meenam. Zo kun jij, als je een keertje zelf wilt gaan kamperen, volledig ontspannen jouw tassen inpakken.

Uitzicht vanuit de tent

Ik boekte eind juni spontaan een paar dagen weg op kampeerboerderij de Baankreis. In plaats van tijdens het filmen van de Offline Handwerk Club telkens op en neer rijden, besloot ik om op een camping te blijven slapen. Waarom? Waarom niet! Heel spontaan ging ik op zoek naar een camping en ik kwam heel veel verschillende dingen tegen. Grote campings, campings speciaal voor kinderen, campings speciaal voor ouderen, camping met een zwembad, met een speeltuin, met huisjes, caravans en tentjes. Hoewel ik haast door de bomen het bos niet meer kon zien, kwam ik op een gegeven moment wel een natuurcamping.nl tegen met allemaal natuurlijke campings. Campings die duurzaamheid en de natuur voorop hadden staan.
Alsof er een uithangbord met daarop Charlie je moet hier wezen, op de website hing. Dat was niet het geval. Maar toch!

Uiteindelijk vond ik kampeerboerderij de Baankreis, een prachtige camping in de buurt van Zutphen. Ik onderzocht hoeveel het zou kosten om een paar nachten te blijven en boekte een plekje voor mezelf en mijn tent.
Toen kon het plannen beginnen. Want, wat neem je mee als je voor het eerst gaat camperen?
Ik wilde sowieso niet te veel meenemen. Maar, te weinig meenemen wil je ook niet. Ik maakte uiteindelijk 3 verschillende lijstjes;

 • Slapen
 • Verzorging
 • Eten

Slaapspullen om mee te nemen naar de camping

Om op een camping te kunnen slapen, heb je niet veel nodig. Dacht ik. Het is uiteindelijk een flinke lijst met materialen geworden.

 • Tent
 • Tarp
 • Tafel
 • Stoel
 • Tafelkleed
 • Regenlaarzen
 • Lamp
 • Verlengsnoer
 • Luchtbed
 • Pomp
 • Slaapzak
 • Kussen
 • Pyjama
 • Trui
 • Dikke broek
 • Dikke sokken
 • Kruik
 • Knuffel

Het enige overbodige aan deze lijst, was de kruik. Ik hield het gelukkig mijn hele trip heerlijk warm. Voor de rest heb ik alles uitgebreid gebruikt. De lamp vond ik het fijnst. Toen we, in het verleden wel eens op een festival hebben gekampeerd, hadden we zo’n lamp niet. Het is wel zo fijn om je lamp tijdens de zonsondergang alvast aan te zetten en in je tent op te hangen.

Tent, handwerkproject en lampjes

Verzorging

Dit is best een eenvoudig lijstje. Het is vrijwel hetzelfde als wanneer je in een hotel of een huisje verblijft.

 • Deo
 • Shampoo
 • Conditioner
 • Scheermes
 • Scrub
 • Gezichtsverzorging
 • Tandenborstel
 • Tandenpasta
 • Kleding
 • Ondergoed
 • Haarspullen
 • Make up
 • Handdoeken
 • Badslippers

Vrij eenvoudig toch? Iets wat ik normaal niet mee zou nemen zijn de handdoeken en de badslippers. Qua handdoeken is het ook nog even handig om handdoeken uit te kiezen die snel opdrogen. Een microfibre handdoek bijvoorbeeld of een dunne hammamdoek. Die drogen niet alleen sneller dan een normale handdoek. Ze rollen ook nog eens kleiner op.

Eten

Ik had voor dit tripje nog nooit buiten in het wild gekookt. Ik vond dat dus best spannend en hier heb ik ook echt even wat extra dingetjes voor moeten aanschaffen. Hoewel ik er geen fan van ben, heb ik toch een paar eenvoudige, goedkopere dingen gekocht. Ook leende ik veel van deze spullen van mensen om me heen.

 • Koekenpan
 • Steelpannetje
 • Bamboe mes, vork en lepel
 • Kunststof bord
 • Kunststof kom
 • Kunststof mok
 • Kunststof beker
 • Kunststof wijnglas
 • Picknickmand met snacks
 • Gaspitje + gas
 • Afwasmiddel
 • Afwasborstel
 • Theedoeken

Hoewel ik dit allemaal mee had genomen, miste ik toch nog een paar dingetjes. Denk aan olie, een spatel en een vergiet. Gelukkig hadden ze dit allemaal in de kampkeuken. Ideaal!

Pannetje met gas op de vloer

Mijn auto zat bij het op reis gaan bommetje vol en op de terugweg leek het haast alsof er nog meer spullen mee terug naar huis waren gekomen. Wat een zooi! Bij thuiskomst moest alles natuurlijk uitgebreid luchten en schoongemaakt worden voordat ik het op kon bergen voor een volgende keer. Maar die volgende keer, die gaat er zeker komen! Mijn weekje weg met de tent was voor mij een prachtig avontuur waarin ik leerde hoezeer ik slow living waardeer.
Welke kampeerspullen mis jij van deze lijstjes? Vul het hieronder in en laat me weten waarom het zo belangrijk is. Dan neem ik het volgende keer wellicht nog mee!

Deel deze post met jouw vrienden en familie! 

Charlie

Charlingual

Hoi, ik ben Charlie
Mij zou je kunnen kennen van mijn Instagram pagina of de Online Handwerk Club die ik in het voorjaar van 2020 oprichtte. Ik ben altijd op zoek naar de mooie dingen in het leven en doe mijn best om op mijn eigen manier bewuste keuzes te maken. Dit zijn dan ook dingen waar ik over blog. Wist je dat je onder iedere blog een berichtje achter kunt laten? Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van de blogs denken, dus vooral doen!

Volg mij online

ModeMode

Mijn favo blogs